Rdza i odpadający lakier!
-
- klubowicz
- Przebieg: 45000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dzięki za pozdrowienia rafcio 082 i pozdrowienia z mpjej strony.
[ Dodano: |26 Sty 2011|, o 17:55 ]
Współczesne lakiery są mniej trwałe bo ze względu na ochronę środowiska są bezołowiowe i mają inny skład. Inne marki też mają z tym problem , ale się zdziwiłem jak słyszałem o ocynku natryskowym a nie galwanicznym .Mam nadzieję że nasze ata są pokryte metodą tradycyjną.
[ Dodano: |26 Sty 2011|, o 17:55 ]
Współczesne lakiery są mniej trwałe bo ze względu na ochronę środowiska są bezołowiowe i mają inny skład. Inne marki też mają z tym problem , ale się zdziwiłem jak słyszałem o ocynku natryskowym a nie galwanicznym .Mam nadzieję że nasze ata są pokryte metodą tradycyjną.
BUŁA
- kazgas
- klubowicz
- Przebieg: 85000
- Silnik: 1,4 8V
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ocynk natryskowy nie jest wcale tańszy.BUŁA pisze:Współczesne lakiery są mniej trwałe bo ze względu na ochronę środowiska są bezołowiowe i mają inny skład. Inne marki też mają z tym problem , ale się zdziwiłem jak słyszałem o ocynku natryskowym a nie galwanicznym .Mam nadzieję że nasze ata są pokryte metodą tradycyjną.
Tą metodę stosuje się do bardzo dużych elementów, które nie wchodzą do wanien galwanicznych ( np na konstrukcje mostów)
Kazek
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
ODPADAJĄCY LAKIER ZE ZDERZAKA
Nie wiem do którego tematu się mogłem przykleić żeby nie zakładać nowego wątku tutaj mamy w temacie odpadający lakier a więc ponad rok temu w styczniu miałem naprawianą szkodę przez ASO Autobial Lublin, miałem naprawiany cały przód łącznie z wymianą klapy, wymiany zderzaka o grillu już nie wspomnę. zderzak miałem założony nowy, niestety ASO dostają czarne gdzie później muszą je po lakierować w kolaże nadwozia. Dzisiaj jak myłem autko zauważyłem z jednej strony przy nadkolu że zaczyna mi odchodzić lakier
mogły to spowodować kamyczki lecące z kół ale tu mi się nasuwa na myśl jakość wykonania malowania, obawiam się ze będzie mi to lecieć dalej. Ma ktoś z was pomysł jak się zabezpieczyć przed dalszymi odpryskami, nie mam chlapaków ale to już kwesta czasu zamawiam je sobie w przyszłym tygodniu. Dzwoniłem do ASO Autobial, gwarancję dają tylko na rok w styczniu minęła ale powiedział żebym przyjechał do nich porozmawiał z Panem który osuwał mi szkodę i być może uda mi się z nim dogadać, tylko z tego co ja wiem ten Pan już u nich nie pracuje. W poniedziałek wybiorę się do nich pogadam zobaczymy na czym będę stać

Ostatnio zmieniony 19 cze 2011, 13:29 przez cichy, łącznie zmieniany 1 raz.
Sympatyk forum :-)
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
chlapacze to podstawa. druga sprawa to folia bezbarwna. napisz na pw do willa to może ci coś skombinuje na jutro, a jak nie to zamów na allegro i zabezpiecz sobie newralgiczne miejsca. większość "obdarowanych" prze wiila ma samochody poobklejane.
co nie zmienia faktu że malowanie do dupy. i staraj się to reklamować. oni mieli to pzywrócic do stanu sprzed kolizji/uszkodzenia. a jak widać na przykładach innych samochódów tej marki i tego modelu u ciebie to jedyny przypadek i na tym się opieraj.
co nie zmienia faktu że malowanie do dupy. i staraj się to reklamować. oni mieli to pzywrócic do stanu sprzed kolizji/uszkodzenia. a jak widać na przykładach innych samochódów tej marki i tego modelu u ciebie to jedyny przypadek i na tym się opieraj.
- Bernardito
- klubowicz
- Przebieg: 102000
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz