Preferowane miejsce montażu wzmacniacza/wzmacniaczy

Gra muzyka
helletic
Moderator
Moderator
Podziękował: 453 razy
Otrzymał podziękowań: 329 razy

Preferowane miejsce montażu wzmacniacza/wzmacniaczy

Post autor: helletic »

Z pewnością już nie jeden z Was myślał o założeniu wzmacniacza. Ja sam dziś dołożyłem drugi wzmacholek. Tylko gdzie to najlepiej upchnąć??
Teraz odsłuch jest o niebo lepszy! Scena muzyczna otacza mnie z każdej strony, a słuchając dobrego utworu (klimaty filharmonii, albo Metallica w takim wydaniu :zlośnik ) człowiek czuje się jakby tam był! Ale o co kaman?

Jak dotąd jeździłem z jednym wzmacniaczem 4-kanałowym, który zasilał przednie głośniki + subwoofer. Teraz doszedł wzmacniacz 2-kanałowy, który zasila samodzielnie subwoofer. 4-kanałówka obsługuje teraz przednie i tylne drzwi. Doszedł po prostu tył sceny muzycznej. Jest masakra...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Rocznik: 2010
Podziękował: 346 razy
Otrzymał podziękowań: 965 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

helletic... kawał dobrej roboty... zastanawiam się tylko, gdzieś Ty tą druciarnie tam upchnął :ink Rozumiem, że nie sterujesz tego monstrum fabrycznym radiem :ink :pivo
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Podziękował: 287 razy
Otrzymał podziękowań: 304 razy

Post autor: Tomek »

helletic, co sądzisz o takim wzmacniaczyku ???
klikklik
helletic
Moderator
Moderator
Podziękował: 453 razy
Otrzymał podziękowań: 329 razy

Post autor: helletic »

mwas, ten bałagan za radiem był elegancko odpięty i związany w jedną spójną wiązkę :ink za radiem jest sporo miejsca i ta cała druciarnia weszła tam bez problemowo. Miłym zaskoczeniem jest to, że bardzo dużo miejsca na kable jest w progach, na dodatek są tam takie plastikowe, odpinane tuneliki dla wiązek, w które mieści się naprawdę sporo (tu brawo dla Fiata). Powiem tak, ja tam zmieściłem na prawą stronę 4 pary kabla głośnikowego, 1 para chinch i wiązka fabryczna i jest jeszcze sporo miejsca :luzak

Tomek, ogólnie jestem bardzo "ZA" produktami Carpower! Naprawdę polecam z czystym sumieniem! Są to wzmacniacze dla ludzi, którzy nie chcą jakoś wielce trząść autem, lecz poprawić jakość dźwięku, do tego są w bardzo kompaktowych rozmiarach, dosłownie mieszczą się w schowku (ten dokładnie zamontowany był nad schowkiem, nie pamiętam w jakim aucie, ale to była chyba Toyota Avensis). Zależy też co chcesz nim zasilać. Jeśli przednie + tylne drzwi, to jedynie podniesiesz jakość dźwięku, strat jakości dźwięku przy odkręceniu głośności na max, też będzie mniej. Jeśli zasilisz przednie drzwi + subwoofer, no to już masz zaczątek dobrego audio w aucie :ink
Gościu wystawił wzmacniacz 4 kanałowy, jako 2 kanałowy, albo się pomylił, albo stwierdził, że skoro taki mały, to musi być 2 kanałowy :zlośnik !
http://moto.allegro.pl/carpower-hpb-604 ... 82313.html proponuję jednak kupić ten model, będziesz bardziej zadowolony :ink
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Rocznik: 2010
Podziękował: 346 razy
Otrzymał podziękowań: 965 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

helletic pisze:http://moto.allegro.pl/ca...2243682313.html proponuję jednak kupić ten model, będziesz bardziej zadowolony
Potwierdzam :luzak Miałem w Punto :luzak Fajnie łupie, super wygląda i jest świetnie wykonany :ink
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
ODPOWIEDZ