Media Player - problem.

Gra muzyka
piaskun
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 95000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2010
Kontakt:

Media Player - problem.

Post autor: piaskun »

Witam! Mam problema... od kilku dni wcięło mi media player - ten wynalazek który odtwarza pliki mp3 z pendriva. Radio działa, CD działa, USB też działa (mam zainstalowane ecodrive więc wiem że działa).
Nie odtwarza gdy włoże pendrive, nie mogę też przeskoczyć przez klawisz SRC na kierownicy, nie widać go także w menu po naciśnięciu słuchawki. Zestaw głośnomówiący działa jak należy. Dodam również że jakiś czas temu aktualizowałem blue&me, oraz zainstalowałem ecodrive - przez jakieś 3 tygodnie od tego zabiegu wszystko działało OK. W poniedziałek wyjąłem z portu pendrive i po ponownym podłączeniu media player wziął się i zamknął w sobie.
Czy spotkał się ktoś kiedyś z podobnym problemem? Da się to rozwiązać samemu czy czeka mnie wycieczka do ASO?
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Podziękował: 344 razy
Otrzymał podziękowań: 957 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

Osobiście nie jestem posiadaczem ustrojstwa zwanego BLUE&ME, ale gdyby mnie to spotkało, to pewnie próbował bym od nowa załadować ostatni soft BLUE&ME.
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
Awatar użytkownika
M
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 40500
Silnik: 1,3 MultiJet
Rocznik: 2007
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Post autor: M »

ja miałem taki bajer. Trzeba jechać do ASO zrobią reset BLU&ME i po kłopocie koszta chyba 20 zł i 10 minut roboty.
Awatar użytkownika
afrodeezyack
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 19000
Silnik: 1,4 8v
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Post autor: afrodeezyack »

U mnie dzieje się tak średnio raz na miesiąc...Ale po usunięciu wszystkiego z pendrive`a i ponownym zgraniu plików problem znika.
Jery
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 163000
Silnik: 1.3 IMA
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Re: Media Player - problem.

Post autor: Jery »

piaskun pisze:mam zainstalowane ecodrive więc wiem że działa
Skąd ściągnąłeś eco drive dla Linki ?
Henia ;-) red milano
Awatar użytkownika
mpsfc
klubowicz
klubowicz
Otrzymał podziękowań: 19 razy

Post autor: mpsfc »

M pisze:Trzeba jechać do ASO zrobią reset BLU&ME
Zgadzam się, mnie dopadło raz po 2 latach.
Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie :)
piaskun
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 95000
Silnik: 1.4 8v
Kontakt:

Post autor: piaskun »

Problem udało mi się rozwiązać :D Głupia sprawa... wystarczyło zresetować ustawienia radia (!!!).
Jery, a co do ecodrive... robisz update blue&me do najnowszego (5.5 chyba), ściągasz ecodrive na PC, instalujesz na PC, wkładasz pendrive do PC, wykonujesz instrukcje na ekranie, podłączasz pen do linki i masz ecodrive :P
http://www.fiat.com/ecodrive/pl/default.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Fakt nie ma linki na stronie wśród wspieranych autek, ale skoro to z grubsza grande punto jest...Obrazek
Awatar użytkownika
makrys
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 99550
Silnik: 1.3 multijet
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: makrys »

Witam

Właśnie z ciekawości zainstalowałem eco drive .
Fakt są tylko 2 silniki do wyboru 1.4 8v i 1.6 diesel
Ja sam mam 1.3 - udało się zainstalować i zobaczę jak to będzie .

piaskun dzięki za info
dla ciebie :pivo
pkans
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 87800
Silnik: 1.3 MULTI JET

Post autor: pkans »

Ja też mam od dzisiaj taki problem, po wizycie w ASO, robili przegląd okresowy na 90 ts km. Ale co dziwne, raz działa raz nie działa MediaPlayer i przyciski na kierownicy, jutro jade ponownie. Chyba że ktoś wie jak wykonać reset BLUE&ME lub całego radia

[ Dodano: |4 Mar 2011|, o 07:53 ]
Rozmawiałem z elektronikiem z ASO. Najprawdopodobniej mechanicy robiący przegląd odłączyli akumulator i zostawili kluczyk w posycji włącząnej. Taka sytuacja generuje błędy w komputerze i w BLUE&ME. Aby się tego pozbyć nie trzeba jechać do ASO. Wystarczy odłączyć akumulator i pozostawić na parę minut elektronike bez zasilania (czyli taki ctrl+alt+del) :)))) i wszystko powinno się łądnie ponownie załadować. Ważne aby kluczy był w pozycji off !!!!
KILLHIM
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 85
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: KILLHIM »

Ja też mam jakieś cyrki z media playerem raz jest a raz nie ma na włączonym silniku muszę wyjąć pamięć z gniazda usb i ponownie włożyć wtedy działa
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 285000
Podziękował: 368 razy
Otrzymał podziękowań: 621 razy

Post autor: smak56 »

Nie jestem biegły w sprawach komputerowych, więc pytam. Co powoduje samoczynną zmianę słuchanej muzyki z pendriva. Chodzi konkretnie o to, że odtwarzam jakąś nagraną płytę; po wyłączeniu samochodu i ponownym jego włączeniu płyta ta odtwarzana jest dalej. Ale nie zawsze - czasem zdarza się, że po ponownym uruchomieniu auta włączają się przypadkowo - losowo wybrane utwory z całego zasobu na pendrivie. Nie jest to zbyt uciążliwe ale powoduje, że trzeba na nowo wybrać wcześniej słuchaną płytę bądź wykonawcę. Co to powoduje i czy ktoś coś takiego zauważył u siebie?
smak56
* * * *
Obrazek
Awatar użytkownika
mpsfc
klubowicz
klubowicz
Otrzymał podziękowań: 19 razy

Post autor: mpsfc »

Ten Typ Tak Ma, podobnie jak po zakończonej rozmowie telefonicznej często sama zmienia się stacja radiowa. Trzeba przywyknąć.
No i jeszcze wkurzające samoistne uruchamianie MP po odpaleniu auta mimo wcześniejszego wyłączenia radia.
Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie :)
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz

mpsfc pisze:No i jeszcze wkurzające samoistne uruchamianie MP po odpaleniu auta mimo wcześniejszego wyłączenia radia.
Dokładnie tak! Choć po rozmowie telefonicznej u mnie stacja się jeszcze nie zmieniła. :zlośnik Ale dobrze, że spytałem, gdyż myślałem, że tak jest tylko u mnie. Dzięki.
smak56
* * * *
Obrazek
lynyrd
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 85000
Silnik: 1,3 mjet emotion
Podziękował: 1 raz

Post autor: lynyrd »

U mnie jest tak samo czyli wszystko ok
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz

Re: Media Player - problem.

Minął ponad rok od ostatniego postu. To dobrze świadczy o Blue&Me. Z tym, że mój przestał działać! :zlośnik Nie pomagało wyjmowanie i ponowne wkładanie pena, ani reset komputera Linei. Wziąłem pendriva do domu i laptop go nie widzi? :zdiwiony Co się mogło stać? I dlaczego? :?
smak56
* * * *
Obrazek
ODPOWIEDZ