Media Player - problem.
-
- klubowicz
- Przebieg: 95000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2010
- Kontakt:
Media Player - problem.
Witam! Mam problema... od kilku dni wcięło mi media player - ten wynalazek który odtwarza pliki mp3 z pendriva. Radio działa, CD działa, USB też działa (mam zainstalowane ecodrive więc wiem że działa).
Nie odtwarza gdy włoże pendrive, nie mogę też przeskoczyć przez klawisz SRC na kierownicy, nie widać go także w menu po naciśnięciu słuchawki. Zestaw głośnomówiący działa jak należy. Dodam również że jakiś czas temu aktualizowałem blue&me, oraz zainstalowałem ecodrive - przez jakieś 3 tygodnie od tego zabiegu wszystko działało OK. W poniedziałek wyjąłem z portu pendrive i po ponownym podłączeniu media player wziął się i zamknął w sobie.
Czy spotkał się ktoś kiedyś z podobnym problemem? Da się to rozwiązać samemu czy czeka mnie wycieczka do ASO?
Nie odtwarza gdy włoże pendrive, nie mogę też przeskoczyć przez klawisz SRC na kierownicy, nie widać go także w menu po naciśnięciu słuchawki. Zestaw głośnomówiący działa jak należy. Dodam również że jakiś czas temu aktualizowałem blue&me, oraz zainstalowałem ecodrive - przez jakieś 3 tygodnie od tego zabiegu wszystko działało OK. W poniedziałek wyjąłem z portu pendrive i po ponownym podłączeniu media player wziął się i zamknął w sobie.
Czy spotkał się ktoś kiedyś z podobnym problemem? Da się to rozwiązać samemu czy czeka mnie wycieczka do ASO?
- afrodeezyack
- klubowicz
- Przebieg: 19000
- Silnik: 1,4 8v
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
-
- klubowicz
- Przebieg: 163000
- Silnik: 1.3 IMA
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Re: Media Player - problem.
Skąd ściągnąłeś eco drive dla Linki ?piaskun pisze:mam zainstalowane ecodrive więc wiem że działa
Henia ;-) red milano
-
- klubowicz
- Przebieg: 95000
- Silnik: 1.4 8v
- Kontakt:
Problem udało mi się rozwiązać :D Głupia sprawa... wystarczyło zresetować ustawienia radia (!!!).
Jery, a co do ecodrive... robisz update blue&me do najnowszego (5.5 chyba), ściągasz ecodrive na PC, instalujesz na PC, wkładasz pendrive do PC, wykonujesz instrukcje na ekranie, podłączasz pen do linki i masz ecodrive
http://www.fiat.com/ecodrive/pl/default.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Fakt nie ma linki na stronie wśród wspieranych autek, ale skoro to z grubsza grande punto jest...
Jery, a co do ecodrive... robisz update blue&me do najnowszego (5.5 chyba), ściągasz ecodrive na PC, instalujesz na PC, wkładasz pendrive do PC, wykonujesz instrukcje na ekranie, podłączasz pen do linki i masz ecodrive

http://www.fiat.com/ecodrive/pl/default.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Fakt nie ma linki na stronie wśród wspieranych autek, ale skoro to z grubsza grande punto jest...
-
- klubowicz
- Przebieg: 87800
- Silnik: 1.3 MULTI JET
- Rocznik: 2007
Ja też mam od dzisiaj taki problem, po wizycie w ASO, robili przegląd okresowy na 90 ts km. Ale co dziwne, raz działa raz nie działa MediaPlayer i przyciski na kierownicy, jutro jade ponownie. Chyba że ktoś wie jak wykonać reset BLUE&ME lub całego radia
[ Dodano: |4 Mar 2011|, o 07:53 ]
Rozmawiałem z elektronikiem z ASO. Najprawdopodobniej mechanicy robiący przegląd odłączyli akumulator i zostawili kluczyk w posycji włącząnej. Taka sytuacja generuje błędy w komputerze i w BLUE&ME. Aby się tego pozbyć nie trzeba jechać do ASO. Wystarczy odłączyć akumulator i pozostawić na parę minut elektronike bez zasilania (czyli taki ctrl+alt+del)
))) i wszystko powinno się łądnie ponownie załadować. Ważne aby kluczy był w pozycji off !!!!
[ Dodano: |4 Mar 2011|, o 07:53 ]
Rozmawiałem z elektronikiem z ASO. Najprawdopodobniej mechanicy robiący przegląd odłączyli akumulator i zostawili kluczyk w posycji włącząnej. Taka sytuacja generuje błędy w komputerze i w BLUE&ME. Aby się tego pozbyć nie trzeba jechać do ASO. Wystarczy odłączyć akumulator i pozostawić na parę minut elektronike bez zasilania (czyli taki ctrl+alt+del)

-
Onlinesmak56
- klubowicz
- Przebieg: 285000
- Silnik: 1.3 multijet
- Podziękował: 368 razy
- Otrzymał podziękowań: 621 razy
Nie jestem biegły w sprawach komputerowych, więc pytam. Co powoduje samoczynną zmianę słuchanej muzyki z pendriva. Chodzi konkretnie o to, że odtwarzam jakąś nagraną płytę; po wyłączeniu samochodu i ponownym jego włączeniu płyta ta odtwarzana jest dalej. Ale nie zawsze - czasem zdarza się, że po ponownym uruchomieniu auta włączają się przypadkowo - losowo wybrane utwory z całego zasobu na pendrivie. Nie jest to zbyt uciążliwe ale powoduje, że trzeba na nowo wybrać wcześniej słuchaną płytę bądź wykonawcę. Co to powoduje i czy ktoś coś takiego zauważył u siebie?
smak56
* * * *

* * * *
- mpsfc
- klubowicz
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Ten Typ Tak Ma, podobnie jak po zakończonej rozmowie telefonicznej często sama zmienia się stacja radiowa. Trzeba przywyknąć.
No i jeszcze wkurzające samoistne uruchamianie MP po odpaleniu auta mimo wcześniejszego wyłączenia radia.
No i jeszcze wkurzające samoistne uruchamianie MP po odpaleniu auta mimo wcześniejszego wyłączenia radia.
Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie 

-
Onlinesmak56
- klubowicz
- Przebieg: 285000
- Silnik: 1.3 multijet
- Podziękował: 368 razy
- Otrzymał podziękowań: 621 razy
Re: Media Player - problem.
Minął ponad rok od ostatniego postu. To dobrze świadczy o Blue&Me. Z tym, że mój przestał działać!
Nie pomagało wyjmowanie i ponowne wkładanie pena, ani reset komputera Linei. Wziąłem pendriva do domu i laptop go nie widzi?
Co się mogło stać? I dlaczego? 

smak56
* * * *

* * * *