Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
- Fiacik
- klubowicz
- Przebieg: 11000
- Silnik: 1,4 16V turbo mildhy
- Rocznik: 2024
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 109 razy
Re: Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
Jutro sobie to pooglądam bo przekroczyłem podobnie jak Ty wcześniej 40.000km i oby w mojej Lince już to było poprawione.
Piękna kobieta to niezbędny element wyposażenia pięknego auta 

- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Fajnie się siedziało w domu na urlopie.. a to trwało prawie trzy miesiące.. no ale cóż, trzeba było wracać do pracy. Dlatego też Lina skończyła postój, i wróciła na drogi
Na sam początek zrobiłem delikatny maraton, bo jak pojechałem w piątek rano, tak wróciłem z pracy dopiero w czwartek rano.
Przez ten czas była chwila żeby pomyziać Fiacika, bo strasznie był ostatnio samotny.. dlatego został obmyty z kurzu, ogarnięty wewnątrz, zamontowałem sobie w okolicy lampki mikrofon do zestawu głośnomówiącego, uzupełniłem też elektrolit w akumulatorze.
Na ostatni weekend miałem w pracy do dyspozycji BMW 7 3.5l Pb, ale zepsuło się jeszcze w piątek
coś pukło w automatycznej skrzyni, wyskoczył jakiś napis po niemiecku i przestało jechać. Ale w sumie nie ma tego złego, bo w zamian dali BMW X5 4.4 V8
Matko Boska jak toto zapie...la .. przez weekend zrobiłem tym autem jakieś 800 km, a potem w czwartek przeżywałem straszną traumę jak trzeba się było zderzyć z rzeczywistością , i wsiąść do swojego V8.
Jutro rano znów do pracy, i jak się uda to będę chciał zmienić Linie kółka na zimowe.

Na sam początek zrobiłem delikatny maraton, bo jak pojechałem w piątek rano, tak wróciłem z pracy dopiero w czwartek rano.
Przez ten czas była chwila żeby pomyziać Fiacika, bo strasznie był ostatnio samotny.. dlatego został obmyty z kurzu, ogarnięty wewnątrz, zamontowałem sobie w okolicy lampki mikrofon do zestawu głośnomówiącego, uzupełniłem też elektrolit w akumulatorze.
Na ostatni weekend miałem w pracy do dyspozycji BMW 7 3.5l Pb, ale zepsuło się jeszcze w piątek

Jutro rano znów do pracy, i jak się uda to będę chciał zmienić Linie kółka na zimowe.
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1,4
- Rocznik: 2011
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
pytałem o koszt wykonania powłoki ceramicznej w firmie S-plus w samochodzie kilkunastoletnim (dokładnie 2003r.) i taka powłoka jest bardzo droga. sam się rozglądam za czymś co da dobry efekt a jednocześnie nie zniszczy jeszcze bardziej lakieruTara78 pisze:Tankowanie i znowu załamka czemu aż tyle litrów tam wchodzi i nie po 1,70Zrobiony serwis olejowy, wymiana filtra kabinowego, paliwa, oleju, wymiana płynu wspomagania. Mycie i woskowanie diabełka i można jeździć
Na wiosnę pójdzie ceramika na budę i spa insideMam nadzieję, że warto zainwestować te pieniądze w maszynkę do polerki i preparat coby jeszcze bardziej cieszył oko.
Pozdrawiam Enter
- Tomek
- Moderator
Dzisiaj tak jak planowałem Linea dostała zimowe koła, a letni komplet został wyczyszczony i trafił do piwniczki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Fiacik
- klubowicz
A ciśnienie zmniejszyłeś ?

- Sebek
- klubowicz
- Przebieg: 100
- Silnik: 1.0 Turbo
- Rocznik: 2023
- Podziękował: 167 razy
- Otrzymał podziękowań: 107 razy
Z samego rana umysłem autko i stwierdziłem że padła mi żarówka, lewa przednia przeciwmgłowa. 

FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI, RENAULT CLIO V, SKODA KAMIQ
- leszek1234
- klubowicz
- Przebieg: 150000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 339 razy
- Otrzymał podziękowań: 185 razy
Tomek - widzę polerkę . A jakiego płynu używasz do czyszczenia tą polerką felg? (domyślam się , że to ta butelka co jest na zdjęciu)
- Tomek
- Moderator
To coś, co tam leży trudno nazwać polerką. Kiedyś miałem pomroczność jasną i kupiłem toto. Nie nadaje się do niczego, ale z drugiej strony szkoda wyrzucić. Nie polecam kupowania tego.
A pasta to 3M. Niebieski korek oznacza, że to taka wykończeniowa pasta jest. I tak szczerze to nie widziałem większej różnicy przed pastowaniem i po.
A pasta to 3M. Niebieski korek oznacza, że to taka wykończeniowa pasta jest. I tak szczerze to nie widziałem większej różnicy przed pastowaniem i po.
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Bo to jest pasta w zasadzie do ścierania pozostałości po grubszych pastach i nadawania ostatecznego błysku.
A ja dzisiaj tak podle zajechałem, że tylko dzięki refleksowi tamtego kierowcy mam jeszcze auto. Pozdrawiam pana z zielonego SUVa
Wychodzi rzadkie jeżdżenie po mieście.
A ja dzisiaj tak podle zajechałem, że tylko dzięki refleksowi tamtego kierowcy mam jeszcze auto. Pozdrawiam pana z zielonego SUVa

- Fiacik
- klubowicz
Zalecają to dobre serwisy oponiarskie,ja to robię już od wielu lat i wielu moich znajomych.Tomek pisze:Nigdy tego nie robiłem. A trzeba???
Tak samo jak coroczne wyważanie przed założeniem,zwłaszcza jak się robi te 20 000km rocznie.

-
- klubowicz
- Przebieg: 100114
- Silnik: 1.4 100km
- Rocznik: 2014
- Podziękował: 1 raz
Dzisaj umyłem furke i stwierdziłem że z przodu wygląda jak świnka morska. Wcześniej nic nie brałem 

- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
Zmniejszenie ciśnienia jak sądzę ma mieć wpływ na lepszą przyczepność opony, ale czy przypadkiem nie powinno się tego robić w bardziej ekstremalnych warunkach ?Fiacik pisze:Zalecają to dobre serwisy oponiarskie,ja to robię już od wielu lat i wielu moich znajomych.Tomek pisze:Nigdy tego nie robiłem. A trzeba???
Tak samo jak coroczne wyważanie przed założeniem,zwłaszcza jak się robi te 20 000km rocznie.

Ja jestem po przełożeniu kółek na zimówki

Podczas ostatniej akcji z regeneracją miski olejowej okazało się, że "fachman" uzupełnił mi poziom oleju... do mojego 5W40 dolał mi litr 10W4

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- smak56
- klubowicz
- Przebieg: 285000
- Silnik: 1.3 multijet
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 368 razy
- Otrzymał podziękowań: 621 razy
Maciej, Fiacikowi chodziło o zmniejszenie ciśnienia w oponach zdjętych. Tych, które "odpoczywają" w piwnicy i czekają do wiosny. Chodzi o zmniejszenie naprężeń w oponie.mwas pisze: Zmniejszenie ciśnienia jak sądzę ma mieć wpływ na lepszą przyczepność opony, ale czy przypadkiem nie powinno się tego robić w bardziej ekstremalnych warunkach ?Jakaś sugestia o ile zmniejszyć to ciśnienie ?
smak56
* * * *

* * * *
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
smak56 pisze:Maciej, Fiacikowi chodziło o zmniejszenie ciśnienia w oponach zdjętych. Tych, które "odpoczywają" w piwnicy i czekają do wiosny. Chodzi o zmniejszenie naprężeń w oponie.mwas pisze: Zmniejszenie ciśnienia jak sądzę ma mieć wpływ na lepszą przyczepność opony, ale czy przypadkiem nie powinno się tego robić w bardziej ekstremalnych warunkach ?Jakaś sugestia o ile zmniejszyć to ciśnienie ?
Aaaaa... i trzeba było tak od razu gadać

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM