Poprzednio wymieniłem obie na Tungsram i dziś jedna przestała świecić, myślałem że się spaliła, patrzę - żarnik cały, podłączyłem z ciekawości pod bateryjkę i świeci, podobnie jak przełożę ją do drugiego reflektorasmak56 pisze:Czy wymieniłeś kiedyś jednocześnie obydwie? Jeżeli nie, to zrób tak a problem może zniknąć. Poważnie.DaRiuSz pisze:Wymieniłem żarówkę świateł postojowych lewy tylny reflektor, To najczęściej wymieniana w moim przypadku żarówka.
Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
-
DaRiuSz
- klubowicz

- Przebieg: 268700
- Silnik: 1.4 8V+lpg
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 1 raz
Re: Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
- Tomek
- Moderator

- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 306 razy
No to w takim przypadku styki do przeczyszczenia.
A wracając jeszcze na chwilę do wykręcania foteli.. W Linie jest problem ze śrubami, które przechodzą na wylot, a z drugiej strony pod podwoziem rdzewieją sobie w najlepsze.
Żeby je wykręcić, trzeba najpierw je od spodu oczyścić i przesmarować.
Z tym że wcześniej rozmawialiśmy o Kasi Ałdi, i może tam fotele demontuje się bez takich problemów.. kto wie.
A wracając jeszcze na chwilę do wykręcania foteli.. W Linie jest problem ze śrubami, które przechodzą na wylot, a z drugiej strony pod podwoziem rdzewieją sobie w najlepsze.
Żeby je wykręcić, trzeba najpierw je od spodu oczyścić i przesmarować.
Z tym że wcześniej rozmawialiśmy o Kasi Ałdi, i może tam fotele demontuje się bez takich problemów.. kto wie.
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz

- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 220 razy
- Otrzymał podziękowań: 376 razy
Aaaa widzisz, ja zaraz po zakupie robiłem konserwacje i wszystko od spodu jest zalane, dlatego u mnie się odkręcało normalnie.
- mwas
- Prezes

- Przebieg: 123456
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 350 razy
- Otrzymał podziękowań: 980 razy
- Kontakt:
Kasia, z podgrzewanymi fotelami może być więcej problemu przy ich demontażu bo trzeba poodłączać wiązki elektryczne, więc więcej zabawy
A praniem tego typu bym się raczej nie przejmował, ten odkurzacz ma taki ciąg, że większość wody od razu wysysa a pozostałość szybko wysycha, tylko kwestia zapewnienia odpowiednich warunków i nie uruchamianie ogrzewania kiedy fotel jest mokry 
Wysłane z Galaxiaka
Wysłane z Galaxiaka
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- smak56
- klubowicz

- Przebieg: 285000
- Silnik: 1.3 multijet
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 370 razy
- Otrzymał podziękowań: 628 razy
Linea przeszła ścieżkę diagnostyczną śpiewająco
. Spokój na rok.
smak56
* * * *

* * * *
-
Usunięty użytkownik 814
Wymienilem obudowe lampki w schowku i wymienilem przewod od czujnika klockow - ten fabryczny jest chyba z ciastoliny...
-
Usunięty użytkownik 814
- Fiacik
- klubowicz

- Przebieg: 11000
- Silnik: 1,4 16V turbo mildhy
- Rocznik: 2024
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 110 razy
Zrobiłem 1700 km przez Słowację ,Austrię do Niemiec i z powrotem w ciągu kilku ostatnich dni i pod częściowym wpływem austriackich przepisów
/ od 1 listopada obowiązek jazdy na zimowych oponach/ oraz tego ,że prawie wszyscy sąsiedzi córki w Niemczech wymieniali w sobotę koła na zimowe.
Też je dzisiaj wymieniłem .Przed wymianą kół zabrałem się za umycie potwornie brudnego auta - przez kilka dni lało po nim,a wczoraj jak wracałem to przez całą Austrię non stop lało, aż za Bratysławę .Auto było tak brudne ,że musiałem go myć 2 razy i dopiero wtedy odzyskało normalny wygląd.
Powiem szczerze ,że wybrałem się na letnich oponach bo szkoda było mi zimówek na asfalt , ale cały czas się martwiłem bo w nocy bywało 4 st.C,a po trasie jak wracałem chwilowo było nawet 3 st.C.Na razie wymianę można załatwić bez kolejek więc też wszystkim polecam.
Przy okazji zauważyłem ,że ceny paliwa ,a przynajmniej diesla mamy już prawie takie jak u zachodnich sąsiadów - normalny od 1,08 do 1,10 E , lepszy jak ultimate na BP lub max motion na OMV od 1,21 do 1,23 E oczywiście w miastach bo na autostradach od 20 do 30 centów drożej.Szkoda tylko,że słońca było jak na lekarstwo bo jesień już na całego i piękne widoki kolorowych drzew umilają podróż.
/ od 1 listopada obowiązek jazdy na zimowych oponach/ oraz tego ,że prawie wszyscy sąsiedzi córki w Niemczech wymieniali w sobotę koła na zimowe.
Też je dzisiaj wymieniłem .Przed wymianą kół zabrałem się za umycie potwornie brudnego auta - przez kilka dni lało po nim,a wczoraj jak wracałem to przez całą Austrię non stop lało, aż za Bratysławę .Auto było tak brudne ,że musiałem go myć 2 razy i dopiero wtedy odzyskało normalny wygląd.
Powiem szczerze ,że wybrałem się na letnich oponach bo szkoda było mi zimówek na asfalt , ale cały czas się martwiłem bo w nocy bywało 4 st.C,a po trasie jak wracałem chwilowo było nawet 3 st.C.Na razie wymianę można załatwić bez kolejek więc też wszystkim polecam.
Przy okazji zauważyłem ,że ceny paliwa ,a przynajmniej diesla mamy już prawie takie jak u zachodnich sąsiadów - normalny od 1,08 do 1,10 E , lepszy jak ultimate na BP lub max motion na OMV od 1,21 do 1,23 E oczywiście w miastach bo na autostradach od 20 do 30 centów drożej.Szkoda tylko,że słońca było jak na lekarstwo bo jesień już na całego i piękne widoki kolorowych drzew umilają podróż.
Piękna kobieta to niezbędny element wyposażenia pięknego auta 
-
mikiele
- klubowicz

- Przebieg: 52000
- Silnik: 1.3 M-Jet
Dzisiaj wyjąłem całą obudowę z filtrem powietrza, żeby wyczyścić z kurzu. Trzeba odkręcić 2 śruby od przepływomierza i odpiąć gumową rurę. Ale nie o tym chciałem. Obudowa filtra pod spodem ma taka jakby gąbkę. Nie wiem tak naprawdę do czego służy. Pytam ponieważ jej stan był w opłakanym stanie, wykruszał się i w ogóle już nie założyłem. Czy dobrze zrobiłem? Szukam żeby kupić ale nie można nigdzie znaleźć. Może ktoś coś mi podpowie?
staary
- smak56
- klubowicz

- Przebieg: 285000
- Silnik: 1.3 multijet
- Podziękował: 370 razy
- Otrzymał podziękowań: 628 razy
Tutaj masz całą moją relację z naprawy interesującej Cię części: http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... na+silnikamikiele pisze: Może ktoś coś mi podpowie?
W razie wątpliwości pytaj.
smak56
* * * *

* * * *
- Sebek
- klubowicz

- Przebieg: 100
- Silnik: 1.0 Turbo
- Rocznik: 2023
- Podziękował: 171 razy
Po oglądam sobie dzisiaj w TVN Turbo o 22:45 program "Będzie Pan zadowolony" Linki w Linei
http://www.tvnturbo.pl/aktualnosci,1850 ... 82951.html
http://www.tvnturbo.pl/aktualnosci,1850 ... 82951.html
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI, RENAULT CLIO V, SKODA KAMIQ
- bronek123
- Nowy

- Przebieg: 101000
- Silnik: 1.4 8V LPG Tartarini
Dziś wymiana kół na zimowe, piór wycieraczek i ogólne mycie i odkurzanie
- mwas
- Prezes

- Przebieg: 123456
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 350 razy
- Otrzymał podziękowań: 980 razy
- Kontakt:
Założyłem na kółka 16" nowiutkie opony zimowe
Jestem teraz gotowy na zimny sezon, wystarczy przełożyć kółka 

Wysłane z Galaxiaka

Wysłane z Galaxiaka
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- Fiacik
- klubowicz

- Przebieg: 11000
- Silnik: 1,4 16V turbo mildhy
- Rocznik: 2024
- Podziękował: 3 razy
Bieżnik wygląda mi na FULDĘ,czy się mylę ?
Piękna kobieta to niezbędny element wyposażenia pięknego auta 
- lukkash
- klubowicz

- Przebieg: 222000
- Silnik: 1.3 MultiJet
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 16 razy
oponiarz urwał mi śrubę zabezpieczającą z prawego przedniego koła :/ Jutro będę walczył ze spawarką, żeby to jakoś pospawać i wykręcić. Ciekawe, jak od założenia letnich gum i przejechaniu 20tyś km mogą się śruby zapiec. Mam nadzieję, że uda się wszystko wykręcić bez komplikacji. Jedyny plus, że kupiłem w świetnej cenie letnie gumy: Hankook Kinergy eco K425 205/55R16 po 210zł/szt (produkcja początek 2014)
= = = = = = = = = = = = =
Łukasz & Kasia - Fiat Linea 1.3 90KM MultiJet Dynamic

było:
* Peugeot 206 1.9D 70KM
http://www.206club.net
*Opel Corsa B 1.2 ECOTEC 45KM
Łukasz & Kasia - Fiat Linea 1.3 90KM MultiJet Dynamic
było:
* Peugeot 206 1.9D 70KM
http://www.206club.net
*Opel Corsa B 1.2 ECOTEC 45KM