DaRiuSz pisze:Wymieniłem żarówkę świateł postojowych lewy tylny reflektor , To najczęściej wymieniana w moim przypadku żarówka.
Czy wymieniłeś kiedyś jednocześnie obydwie? Jeżeli nie, to zrób tak a problem może zniknąć. Poważnie.
Poprzednio wymieniłem obie na Tungsram i dziś jedna przestała świecić, myślałem że się spaliła, patrzę - żarnik cały, podłączyłem z ciekawości pod bateryjkę i świeci, podobnie jak przełożę ją do drugiego reflektora
A wracając jeszcze na chwilę do wykręcania foteli.. W Linie jest problem ze śrubami, które przechodzą na wylot, a z drugiej strony pod podwoziem rdzewieją sobie w najlepsze.
Żeby je wykręcić, trzeba najpierw je od spodu oczyścić i przesmarować.
Z tym że wcześniej rozmawialiśmy o Kasi Ałdi, i może tam fotele demontuje się bez takich problemów.. kto wie.
Kasia, z podgrzewanymi fotelami może być więcej problemu przy ich demontażu bo trzeba poodłączać wiązki elektryczne, więc więcej zabawy A praniem tego typu bym się raczej nie przejmował, ten odkurzacz ma taki ciąg, że większość wody od razu wysysa a pozostałość szybko wysycha, tylko kwestia zapewnienia odpowiednich warunków i nie uruchamianie ogrzewania kiedy fotel jest mokry
Zrobiłem 1700 km przez Słowację ,Austrię do Niemiec i z powrotem w ciągu kilku ostatnich dni i pod częściowym wpływem austriackich przepisów
/ od 1 listopada obowiązek jazdy na zimowych oponach/ oraz tego ,że prawie wszyscy sąsiedzi córki w Niemczech wymieniali w sobotę koła na zimowe.
Też je dzisiaj wymieniłem .Przed wymianą kół zabrałem się za umycie potwornie brudnego auta - przez kilka dni lało po nim,a wczoraj jak wracałem to przez całą Austrię non stop lało, aż za Bratysławę .Auto było tak brudne ,że musiałem go myć 2 razy i dopiero wtedy odzyskało normalny wygląd.
Powiem szczerze ,że wybrałem się na letnich oponach bo szkoda było mi zimówek na asfalt , ale cały czas się martwiłem bo w nocy bywało 4 st.C,a po trasie jak wracałem chwilowo było nawet 3 st.C.Na razie wymianę można załatwić bez kolejek więc też wszystkim polecam.
Przy okazji zauważyłem ,że ceny paliwa ,a przynajmniej diesla mamy już prawie takie jak u zachodnich sąsiadów - normalny od 1,08 do 1,10 E , lepszy jak ultimate na BP lub max motion na OMV od 1,21 do 1,23 E oczywiście w miastach bo na autostradach od 20 do 30 centów drożej.Szkoda tylko,że słońca było jak na lekarstwo bo jesień już na całego i piękne widoki kolorowych drzew umilają podróż.
Piękna kobieta to niezbędny element wyposażenia pięknego auta
Dzisiaj wyjąłem całą obudowę z filtrem powietrza, żeby wyczyścić z kurzu. Trzeba odkręcić 2 śruby od przepływomierza i odpiąć gumową rurę. Ale nie o tym chciałem. Obudowa filtra pod spodem ma taka jakby gąbkę. Nie wiem tak naprawdę do czego służy. Pytam ponieważ jej stan był w opłakanym stanie, wykruszał się i w ogóle już nie założyłem. Czy dobrze zrobiłem? Szukam żeby kupić ale nie można nigdzie znaleźć. Może ktoś coś mi podpowie?
oponiarz urwał mi śrubę zabezpieczającą z prawego przedniego koła :/ Jutro będę walczył ze spawarką, żeby to jakoś pospawać i wykręcić. Ciekawe, jak od założenia letnich gum i przejechaniu 20tyś km mogą się śruby zapiec. Mam nadzieję, że uda się wszystko wykręcić bez komplikacji. Jedyny plus, że kupiłem w świetnej cenie letnie gumy: Hankook Kinergy eco K425 205/55R16 po 210zł/szt (produkcja początek 2014)