Spokojnie więcej ale miały niewysilone silniki. Nikt kiedyś nawet nie marzył o 120 KM z 1,4 litra. Jak będziesz bardzo dbał o tego t-jeta (a czytam, że dbasz) to mooooże zrobisz 500 tysi czego Ci życzęduskap pisze:potrafiły robić pół miliona km

Spokojnie więcej ale miały niewysilone silniki. Nikt kiedyś nawet nie marzył o 120 KM z 1,4 litra. Jak będziesz bardzo dbał o tego t-jeta (a czytam, że dbasz) to mooooże zrobisz 500 tysi czego Ci życzęduskap pisze:potrafiły robić pół miliona km
Reklama. Fiat zabrania stosowania na gwarancji innego oleju niż Selenia (wszystkie ASO w Polsce dostały wytyczne na piśmie->a to czy się do tego stosują to już zupełnie inna sprawa). Castrol Magnatec to SHC. Polecam odrobinę droższego za to lepszego Castrol Edge. Oba spełniają normę Fiata (pierwsze oleje na rynku oprócz Selenii, które tę normę mają zatwierdzoną).krakus02 pisze:...rozmawiałem z osobą z ASO, która twierdziła, że Selenie można zastąpić Castrol-em Magnatec Professional OE 5W-40, który spełnia normę Fiata 9.55535-S2; SAE 5W-40; API SM/CF; ACEA C3; można nawet dolewać do Seleni w celu uzupełnienia - prawda czy reklama???![]()
![]()
cichy, możesz opisać wrażenia z użytkowania tego Mobilka Super 3000 ?cichy pisze:Po trzech latach pożegnałem dzisiaj Castrola myślałem żeby wrócić do Seleni tak jak w pierwszym roku jej użytkowania ale jednak nie. Kupiłem Mobil Super 3000 X1 5W-40 http://www.mobil.com/Poland-Polish/Lube ... 5W-40.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; mam nadzieję że nie będzie mi się zbierał teraz szlam w przepustnicy i odmie, ale tak sobie myślę że jak nie zda egzaminu to zaleje Mobil 1 Peak Life 5W-50 też syntetyk, ma niby zapobiegać "powstawaniu osadów i szlamów, pozwalając jednocześnie wydłużyć żywotność silnika i utrzymać jego wnętrze w czystości" http://www.mobil1.pl/produkty/peak-life-5w-50.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; no ale to zobaczymy za rok co zrobię bo jeśli znowu w zimie będę miał wahania obrotów i zasyfioną przepustnicę oraz odmę szlamem to chyba się skuszę na tego typu olej.