Witam
Wybieramy się w lipcu do Rumunii, miejscowość Saturn k/Konstancji, wyjazd z Przemyśla. Nie chce jechać przez Ukrainę. Jak najlepiej , najszybciej ? Google pokazuje przez Koszyce Miszkolc, Debrczyn i Bukareszt? Macie jakieś sugestie? I co po drodze można ciekawego w Rumunii zobaczyć /oczywiście poza Bukaresztem/. Będę wdzięczny za sugestie.
pozdr.
Rumunia
-
- klubowicz
- Przebieg: 61000
- Silnik: 1,4 8v
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Co do Rumuni się nie wypowiem, bo nie byłem, ale drogi na Słowacji i Węgrzech (autostrady) są w dużo lepszym stanie niż w Polsce. Trasą przez Koszyce jechałem do Debreczyna, jest ok. Węgierska winieta jest w wersji elektronicznej, kupowałem ją na granicy polsko-słowackiej, słowacka przyklejana. Na Węgrach i Słowacji ludzie jeżdżą zgodnie z przepisami, sporo policji na drogach. Pozdrawiam
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz
- flodzik
- klubowicz
- Przebieg: 55500
- Silnik: 1,4 16v T-jet
- Rocznik: 2008
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
sobi,
No to gratulacje fajna trasa jak na linkę bo myślę że nią jedziesz
A co do trasy
Myślę że chodzi ci o Konstanta bo jeśli tak to jechałem nie daleko w ubiegłym roku.
Granice przekraczałem w Piwniczna Zdrój - kierunek na Kosice - Miskolc, Debrecen - Bors, Oradea leciałem na Bułgarię granice przekraczałem w Ruse czyli nie tak daleko od Constanta.
Słowacja i Węgry pokonałem drogami lokalnymi bez opłat i winiet, ładna trasa i przyjemna drogi w dobrym stanie, Rumunia winietkę można kupić zaraz po przekroczeniu granicy. A co jest w Rumunii psy psy i jeszcze raz bezpańskie psy
Oprócz tego bardzo fajny kraj czysty i przyjazny Bułgaria może się schować, i tak na serio jak pojedziesz nocą a staniesz na postój w Rumunii gdzieś na odludnym parkingu to się dobrze rozglądaj zanim wyjdziesz z auta oczywiście PSY choć przyjażnie nastawione i żebrzące o jedzenie ale to zawrze psy
No to gratulacje fajna trasa jak na linkę bo myślę że nią jedziesz

A co do trasy
Myślę że chodzi ci o Konstanta bo jeśli tak to jechałem nie daleko w ubiegłym roku.

Granice przekraczałem w Piwniczna Zdrój - kierunek na Kosice - Miskolc, Debrecen - Bors, Oradea leciałem na Bułgarię granice przekraczałem w Ruse czyli nie tak daleko od Constanta.
Słowacja i Węgry pokonałem drogami lokalnymi bez opłat i winiet, ładna trasa i przyjemna drogi w dobrym stanie, Rumunia winietkę można kupić zaraz po przekroczeniu granicy. A co jest w Rumunii psy psy i jeszcze raz bezpańskie psy

Oprócz tego bardzo fajny kraj czysty i przyjazny Bułgaria może się schować, i tak na serio jak pojedziesz nocą a staniesz na postój w Rumunii gdzieś na odludnym parkingu to się dobrze rozglądaj zanim wyjdziesz z auta oczywiście PSY choć przyjażnie nastawione i żebrzące o jedzenie ale to zawrze psy

Ostatnio zmieniony 12 cze 2012, 9:30 przez flodzik, łącznie zmieniany 2 razy.