Rumunia

Gdzie byłem,którędy jechałem...
sobi
Nowy
Nowy
Przebieg: 52000
Silnik: 1,3 16V
Rocznik: 2007

Rumunia

Post autor: sobi »

Witam
Wybieramy się w lipcu do Rumunii, miejscowość Saturn k/Konstancji, wyjazd z Przemyśla. Nie chce jechać przez Ukrainę. Jak najlepiej , najszybciej ? Google pokazuje przez Koszyce Miszkolc, Debrczyn i Bukareszt? Macie jakieś sugestie? I co po drodze można ciekawego w Rumunii zobaczyć /oczywiście poza Bukaresztem/. Będę wdzięczny za sugestie.
pozdr.
kylo
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 61000
Silnik: 1,4 8v
Rocznik: 2009
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: kylo »

Co do Rumuni się nie wypowiem, bo nie byłem, ale drogi na Słowacji i Węgrzech (autostrady) są w dużo lepszym stanie niż w Polsce. Trasą przez Koszyce jechałem do Debreczyna, jest ok. Węgierska winieta jest w wersji elektronicznej, kupowałem ją na granicy polsko-słowackiej, słowacka przyklejana. Na Węgrach i Słowacji ludzie jeżdżą zgodnie z przepisami, sporo policji na drogach. Pozdrawiam
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz
Awatar użytkownika
flodzik
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 55500
Silnik: 1,4 16v T-jet
Rocznik: 2008
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: flodzik »

sobi,
No to gratulacje fajna trasa jak na linkę bo myślę że nią jedziesz :jazda
A co do trasy
Myślę że chodzi ci o Konstanta bo jeśli tak to jechałem nie daleko w ubiegłym roku. :lacha
Granice przekraczałem w Piwniczna Zdrój - kierunek na Kosice - Miskolc, Debrecen - Bors, Oradea leciałem na Bułgarię granice przekraczałem w Ruse czyli nie tak daleko od Constanta.
Słowacja i Węgry pokonałem drogami lokalnymi bez opłat i winiet, ładna trasa i przyjemna drogi w dobrym stanie, Rumunia winietkę można kupić zaraz po przekroczeniu granicy. A co jest w Rumunii psy psy i jeszcze raz bezpańskie psy :-<<
Oprócz tego bardzo fajny kraj czysty i przyjazny Bułgaria może się schować, i tak na serio jak pojedziesz nocą a staniesz na postój w Rumunii gdzieś na odludnym parkingu to się dobrze rozglądaj zanim wyjdziesz z auta oczywiście PSY choć przyjażnie nastawione i żebrzące o jedzenie ale to zawrze psy :ryczy
Ostatnio zmieniony 12 cze 2012, 9:30 przez flodzik, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
mpsfc
klubowicz
klubowicz
Podziękował: 17 razy
Otrzymał podziękowań: 19 razy

Post autor: mpsfc »

flodzik, proszę używaj przycisku "sprawdź pisownię" :zlośnik
Piszę poprawnie po polsku. Ortograficznym ofermom, pseudodyslektykom i innym patentowanym leniom mówimy stanowcze nie :)
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 285000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Podziękował: 368 razy
Otrzymał podziękowań: 621 razy

Post autor: smak56 »

mpsfc, dzięki :)
smak56