Zardzewiała Linea
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Zardzewiała Linea
przy okazji naprawy mojego samochodu znalazłem takie kwiatki. oczywiście ASO nic nie zauważyło. na dachu pojawiły się purchle rdzy. ludzie smaochód ma półtora roku. mam chyba jakiś powypadkowy szrot z za zachodniej granicy. na początku były takie małe grudki na lakierze na dachu. teraz jedna grudka odleciała a pod nią co? - RDZA. fajnie nie. kto jeszcze chce kupić linke. zaczynam batalię. może będę w TVN Turbo albo Auto Świat. na pewno tego tak nie zostawię. To są standardy Fiat? Chyba kpiny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2010, 21:20 przez emmer, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- klubowicz
- Przebieg: 15
- Silnik: 1.6 MultiJet 105
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
-
- klubowicz
- Przebieg: 113000
- Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
To jest nas dwóch :Demmer pisze:tak też będę robił. rzeczoznawca, FAP, rzecznik praw konsumenta, itp...
Również mam podejrzenie, że moje auto miało przygodę przed sprzedażą. Dokładniej to gradobicie (sprzedający zarzekał się, że nie była po gradobiciu a specjalnie pytałem bo mogłem wziąć Emotion po gradobiciu w tej samej cenie). No i to ściąganie

Krok po kroku to pierw zgłosić trzeba usterkę do ASO, potem mail do FAPu, następnie rzeczoznawca i opinia a na końcu UOKiK i Fiat ma przerąbane. Oczywiście Auto Świat (mogę Ci dać namiar na znajomego, który chętnie się tą sprawą zajmie) oraz TVN Turbo jako deser lub przekąska między 1 a 2 daniem

Powodzenia!
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
duskap, chętnie. dja namiary na gostka. FAP dzwonił dzisiaj do mnie i kazał poczekać jeszcze dwa dni. Z ASO kategorycznie nie kazał się kontaktować bo to już poza ich kategoriami. Jery - a myślisz że to przypadek , aixen, duskap, emmer. to raczej nie zbieg okoliczności. ciekawe co komu jeszcze coś takiego wyjdzie. chociaż nie życzę.
- aixen
- klubowicz
- Przebieg: 85555
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Hm... do lakieru w "swoim" uwag nie mam. Jest stosunkowo podatny na uszkodzenia (ale to wada większości i obecnie produkowanych lakierów "ekologicznych"). Ma tradycyjną, Fiatowską "morkę" ale (odpukać) purchli i innych kwiatków nie widzę.
Najgorsze, że rdza to "rak" blachy... istnieje szansa, że przyczyną mogło być niedokładne przygotowanie nadwozia do malowania, a wtedy naprawdę masz problem. Wiem co piszę, Znajoma "przerabiała" temat w Peugeocie. Najgorzej, że auto ostatecznie malowano tyle razy, że nikt już nie uwierzy, że ono jest bezwypadkowe.
Mam nadzieję, że będzie OK w Twoim przypadku...
Najgorsze, że rdza to "rak" blachy... istnieje szansa, że przyczyną mogło być niedokładne przygotowanie nadwozia do malowania, a wtedy naprawdę masz problem. Wiem co piszę, Znajoma "przerabiała" temat w Peugeocie. Najgorzej, że auto ostatecznie malowano tyle razy, że nikt już nie uwierzy, że ono jest bezwypadkowe.
Mam nadzieję, że będzie OK w Twoim przypadku...

Linea 1.4 8v & LPG r.2007 wersja Dynamic 85 KKm (Syn)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)