filtr powietrza i filtr oleju do 1,3 mjet

tomektt
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 49000
Silnik: 1,3 mjt
Rocznik: 2008
Otrzymał podziękowań: 7 razy

filtr powietrza i filtr oleju do 1,3 mjet

Post autor: tomektt »

Mam pytanie.
Jestem przed wymianą oleju. Nie mam ochoty witać się z ASO, auto jest już po gwarancji.
Kupiłem sobie olej, teraz szukam filtra oleju i filtra powietrza.
Oczywiście odwiedziłem już serwisowy sklep fiata, ale ceny mają wg mnie jak na Kasprowym, więc szukam dobrych tanich zamienników.
Co polecacie.
Znalazłem w necie model filtrona i powietrza chyba z Sędziszowa, ale nie znalazłem sklepu. Może znacie jakiś sprawdzony adres.
Tomek
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 144000
Silnik: T-Jet z gazem
Podziękował: 219 razy
Otrzymał podziękowań: 375 razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

W ASO można kupić polski foltr oleju, jest dopuszczony przez Fiata. Kosztuje 17zł i wizualnie niczym się od oryginału nie różni.
Co do zamienników innych firm to polecam MANN-FILTER. Ceny pomiędzy Filtronem a oryginałami.
mbm
Nowy
Nowy
Przebieg: 0
Silnik: 1,4 8V
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 21 razy

Post autor: mbm »

Witam
ja kupiłem filtry UFI
Powietrza 34 zł
oleju 18 zł
Wrocław ulica Trzebnicka sklep z częściami do Fiata
tomektt
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 49000
Silnik: 1,3 mjt
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: tomektt »

Pytałem się w Pol-carze, lokalnej firmie sprzedającej w Poznaniu fiaty mającej też sklep z częściami i materiałami eksploatacyjnymi i oni mi podali ceny, które mnie położyły.
Teraz podam je mniej więcej z pamięci, każdy z filtrów coś około 70 pln. :zdiwiony Zapytałem się też o zamienniki pan tylko wzruszył ramionami i nic mi nie odpowiedział.
Mówicie że można kupić tani zamiennik w sklepie fiata. No to w Poznaniu pan wykazła się niebywałym chamstwem. Sprawdzę w poniedziałek jeszcze w Ace -Mari innej firmie.
Jak dla mnie to jest sytuacja skandaliczna, przez to mam alergię na usługi ASO fiata, w Poznaniu szczególnie.
Dla mnie to banda niekompetentnych złodziei.
Tomek
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 144000
Silnik: T-Jet z gazem
Podziękował: 219 razy
Otrzymał podziękowań: 375 razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

tomektt pisze:Zapytałem się też o zamienniki pan tylko wzruszył ramionami i nic mi nie odpowiedział.
Mówicie że można kupić tani zamiennik w sklepie fiata. No to w Poznaniu pan wykazła się niebywałym chamstwem.
Dla mnie to banda niekompetentnych złodziei.
Mnie kobieta w ASO w Sosnowcu sama zaproponowała zamiennik, wytwórcą jest bodajże Sędziszów, ma atest Fiata i jest dopuszczony do montowania przez ASO. W 1.3mj i T-jet jest ten zam filtr, a dokładnie wkład filtra. Porównywaliśmy oryginał za 65 z zamiennikiem za 17 i nie różnią się niczym, ale są inne niż montowany fabrycznie Purflux L330. Filtr Purlux jest o wiele że tak powiem gęstszy.
duskap
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 113000
Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: duskap »

Zamiennik owszem jest z Sędziszewa. O ile można go nazwać w ogóle zamiennikiem bo jest stosowany jako oryginał w 1,3 Multijet produkowanym w Bielsku. Tak mi przynajmniej powiedziano w ASO w Bydgoszczy gdy kupowałem sobie filtr oleju.
mbm
Nowy
Nowy
Przebieg: 0
Silnik: 1,4 8V
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 21 razy

Post autor: mbm »

Dopiero teraz przeczytałem że mowa o filtrach do 1,3 filtry których ceny podałem są oczywiście do 1,4 V8 :róż
Awatar użytkownika
andre0412
klubowicz
klubowicz
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: andre0412 »

Wejdź na stronę warszawskiej firmy BHMD.Za filtr kabinowy zapłaciłem 24 zł.Od oryginalnego różni się tylko tym,że nie ma na nim loga spółki FIAT
Nie trudno jest rozebrać kobietę wbrew jej woli,trudniej ubrać po jej myśli.
Bo kobietę trzeba trzymać krótko...najwyżej dwa lata.
ODPOWIEDZ