filtr powietrza i filtr oleju do 1,3 mjet
-
- klubowicz
- Przebieg: 49000
- Silnik: 1,3 mjt
- Rocznik: 2008
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
filtr powietrza i filtr oleju do 1,3 mjet
Mam pytanie.
Jestem przed wymianą oleju. Nie mam ochoty witać się z ASO, auto jest już po gwarancji.
Kupiłem sobie olej, teraz szukam filtra oleju i filtra powietrza.
Oczywiście odwiedziłem już serwisowy sklep fiata, ale ceny mają wg mnie jak na Kasprowym, więc szukam dobrych tanich zamienników.
Co polecacie.
Znalazłem w necie model filtrona i powietrza chyba z Sędziszowa, ale nie znalazłem sklepu. Może znacie jakiś sprawdzony adres.
Jestem przed wymianą oleju. Nie mam ochoty witać się z ASO, auto jest już po gwarancji.
Kupiłem sobie olej, teraz szukam filtra oleju i filtra powietrza.
Oczywiście odwiedziłem już serwisowy sklep fiata, ale ceny mają wg mnie jak na Kasprowym, więc szukam dobrych tanich zamienników.
Co polecacie.
Znalazłem w necie model filtrona i powietrza chyba z Sędziszowa, ale nie znalazłem sklepu. Może znacie jakiś sprawdzony adres.
Tomek
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
-
- klubowicz
- Przebieg: 49000
- Silnik: 1,3 mjt
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Pytałem się w Pol-carze, lokalnej firmie sprzedającej w Poznaniu fiaty mającej też sklep z częściami i materiałami eksploatacyjnymi i oni mi podali ceny, które mnie położyły.
Teraz podam je mniej więcej z pamięci, każdy z filtrów coś około 70 pln.
Zapytałem się też o zamienniki pan tylko wzruszył ramionami i nic mi nie odpowiedział.
Mówicie że można kupić tani zamiennik w sklepie fiata. No to w Poznaniu pan wykazła się niebywałym chamstwem. Sprawdzę w poniedziałek jeszcze w Ace -Mari innej firmie.
Jak dla mnie to jest sytuacja skandaliczna, przez to mam alergię na usługi ASO fiata, w Poznaniu szczególnie.
Dla mnie to banda niekompetentnych złodziei.
Teraz podam je mniej więcej z pamięci, każdy z filtrów coś około 70 pln.

Mówicie że można kupić tani zamiennik w sklepie fiata. No to w Poznaniu pan wykazła się niebywałym chamstwem. Sprawdzę w poniedziałek jeszcze w Ace -Mari innej firmie.
Jak dla mnie to jest sytuacja skandaliczna, przez to mam alergię na usługi ASO fiata, w Poznaniu szczególnie.
Tomek
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Mnie kobieta w ASO w Sosnowcu sama zaproponowała zamiennik, wytwórcą jest bodajże Sędziszów, ma atest Fiata i jest dopuszczony do montowania przez ASO. W 1.3mj i T-jet jest ten zam filtr, a dokładnie wkład filtra. Porównywaliśmy oryginał za 65 z zamiennikiem za 17 i nie różnią się niczym, ale są inne niż montowany fabrycznie Purflux L330. Filtr Purlux jest o wiele że tak powiem gęstszy.tomektt pisze:Zapytałem się też o zamienniki pan tylko wzruszył ramionami i nic mi nie odpowiedział.
Mówicie że można kupić tani zamiennik w sklepie fiata. No to w Poznaniu pan wykazła się niebywałym chamstwem.