Co może takie dziwy powodować??? Jurtro jade do ASO może centralka coś wykaże lub inne usterki znajdą . takie usterki to powoduja wg mnie uszczelka pod głowicą taki sam przypadek miałem w CC700

Jeśli problem sam ustąpił to dobry znak.markus2021 pisze:Zauważyłem dziś podczas jazdy moim bolidem iż za pojawia się za nim biały dym.
Co może takie dziwy powodować???
Obserwuj stan oleju. Gdyby coś miało ulec uszkodzeniu, to skończyłoby się tak szybko jak zaczęło. Podejrzewam, że to może być jakiś ukryty zamiar producenta na ten silnik. Miejmy nadzieję, żę to tylko przypadkowy incydent jak u mnie.markus2021 pisze: Kolego mireks twoje spostrzeżenia w moim przypadku się sprawdziły,silniczek podczas "zadymiania"połknął tak połowę ze skali w bagnecie
. Zobaczymy czy tylko taki pojedyńczy wybryk to był mojego silniczka
Jeśli to faktycznie prawda, to powiem jedno - czapki z głów Panowie i do nauki, bo widać, że nie wszystko wiemy, albo wydaje nam się, że coś do tej pory wiedzieliśmy.markus2021 pisze:Był także inny mechanik i on powiedział mi i pokazał na Examinerze iż mój samochód dokonał czyszczenia jakiegoś filtraco owocuje dymem z nie z tej ziemi
. I to właśnie całkiem naturalne zachowanie silników w układem common rail . i przy danym kilometrażu tak jak zauważył kolega mireks zakopcił i połknął pareset mililitrów oleju wprost ze skrzyni korbowej
i tak żeby było śmieszniej to tak może się przydażyć każdemu co kilkanaście tysięcy km i uwarunkowane jest także stylem jazdy oraz gdzie użytkuje się samochód (miasto lub trasy).