czujnik cofania.

Awatar użytkownika
SZAMAN
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 102000
Silnik: 1,4 T-Jet 16v
Rocznik: 2010
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

czujnik cofania.

Post autor: SZAMAN »

witam
Poszukuje w T-Jecie centralki od czujników cofania ,która jest fabrycznie montowana.Chciałbym ją zmienić na inną ,a nie mogę namierzyć.W poprzedniej Lince zakładali mi w serwisie i zamontowali za obiciem pod lewym tylnym kloszem cofania ,...ale to w serwisie a jak jest oryginalnie? Może ktoś już ja namierzył??? :ryczy
szaman
Awatar użytkownika
emmer
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 32000
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowań: 101 razy

Post autor: emmer »

raczej jeżeli ktoś miał to chyba sam dokładał. leć po kablach aż znajdziesz. w sumie to ja też nie wiem gdzie schowali moją.
Awatar użytkownika
SZAMAN
klubowicz
klubowicz

witam.
Doszło już kilkanaście osób od ostatniego mojego postu w tym temacie.Poszukuje fabrycznego montażu centrali od czujników cofania.Przekopałem cały bagażnik ,bo tam miała sie znajdować w/g informacji z ASO.Niestety tam nie ma, a kabelki idą do przodu .Nie chce pruć listew bo jeszcze wszystko dziewicze.Być może ktoś już ją namierzył lub miał do czynienia z powodu awarii.czekam na informacje i pozdrawiam. :jazda
szaman
Awatar użytkownika
Rincewind
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 42000
Silnik: 1.6 Diesel
Rocznik: 2016
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy

Post autor: Rincewind »

Mi zakładali w ASO i jest w bagażniku pod obiciem z prawej strony. Tak mniej więcej nad nadkolem. Sprawdzałeś tam z obu stron?
Awatar użytkownika
SZAMAN
klubowicz
klubowicz

Witaj.
Sprawdzałem ..nie ma.W ASO jak montują ,a w poprzedniej tak miałem to własnie montują po lewej stronie za obiciem w bagażniku.Firmowo prawdopodobnie w innym miejscu ,bo odnalazłem wiązkę przewodów idącą z czujników wzdłuż lewej krawędzi przy kole zapasowym i idzie sobie het do przodu przy tylnym oparciu w stronę deski rozdzielczej i tu ja gubię.
Chyba trzeba będzie zanurkować pod kokpit...ale dzięki .
szaman
ODPOWIEDZ