Woda w komorze na kolo zapasowe
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
Woda w komorze na kolo zapasowe
Dzisiaj podczas porządków w kufrze po podniesieniu wykładziny zobaczyłem kałuże wody, szczęka mi opadła miesiąc temu zaglądałem było czysto i sucho bo zapas wyciągałem, kapcia złapałem. Teraz nasuwa mi się pytanie, którędy? mam trzy warianty. Pierwszy: antenę od CB Radia wożę na klapie od bagażnika, więc po kablu mogła woda spływać, ale tą możliwość na wstępie wykluczam, poruszam się dużo po mieście więc antenę wożę w bagażniku. Drugi wariant: uszczelką, ale na uszczelce nic niepokojącego nie widzę, w zimę co jakiś czas ją nawilżałem odpowiednim do nich silikonem i trzeci wariant, chyba najbardziej prawdo podobny czyli lampa, może być tak że po lampie spływa woda. Jutro zaangażuje żonę będzie polewała szaflem wodę a ja od środka z latarką będę sprawdzał, innej możliwości sprawdzenia nie widzę, jak się okaże że to nie uszczelka to zabiorę się do sprawdzenia lampy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Sympatyk forum :-)
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
właśnie wykładzina jest sucha, jak by była mokra to mi było by łatwiej cokolwiek ocenić a tak na razie jestem w lesieTomek pisze:A masz gdzieś dywaniki może wilgotne??
[ Dodano: |22 Mar 2011|, o 15:56 ]
KILLHIM pisze:A tapicerkę kufra masz suchą
suchutko wszędzie
[ Dodano: |22 Mar 2011|, o 16:19 ]
Wszedłem do kufra i sprawdziłem uszczelkę podświetlając latareczką dobrze przylega a po zgaszeniu nigdzie prześwitu nie widać
Sympatyk forum :-)
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
-
- Moderator
- Przebieg: 120000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 127 razy
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
pawe1_c mam nadzieje że Żona Cię lubi pamiętaj tam niema odpływupawe1_c pisze:Jutro zaangażuje żonę będzie polewała szaflem wodę a ja od środka z latarką będę sprawdzał, innej możliwości sprawdzenia nie widzę, jak się okaże że to nie uszczelka to zabiorę się do sprawdzenia lampy.

LINEA 1.4 8V DYNAMIC
Astra K 1.4
Astra K 1.4