Jako iż w moim bolidzie od czasu do czasu pojawia się zapach płynu chłodzącego przy włączonym ogrzewaniu postanowiłem dzisiaj co nieco posprawdzać. I moim oczom ukazał sie taki obrazek, płynu nie ubywa wyczysciłem i zobaczymy czy dalej będzie kapać. Aso kiedys tam ręce maczało. Zobczymy po jakim czasię się cos pojawi bo srednio chce mi się demontować pół auta ]
leszek1234 pisze:skąd to jest widok? gdzie jest ta nagrzewnica w samochodzie?
Widok od strony nóg kierowcy (przy zdjętym plastiku osłaniającym tunel środkowy). Nagrzewnica jest głęboko za konsolą środkową auta.
Dobrać się do niej to faktycznie masakra
Dokładnie , widoczne to jest po zdjęciu tego plastiku. Narazie będe kontrolował sytuacje i zobaczymy ile płynu się bedzię tracić, bo póki co nie zabardzo nastawiam się pozytywnie do jej wymiany. Mam nadziej że jeszcze rok strzymie bo linea codziennie robi km, a z wymianą obstawiam jest około 3-4dni roboty. Nie pozostaje nic innego jak tylko czekać ;)
Temat stary, co prawda, ale od niedawna mam Lineę dlatego teraz mi ten temat wpadł w oko. Kolega pisze, że to 3-4 dni roboty? Przecież to można ogarnąć w pół godziny