Dokładał ktoś pilota do centralnego zamka ? Tylko drzwi bez bagażnika, celowanie po ciemku tym kluczykiem już mnie doprowadza do rozpaczy

nie ma, w każdym razie moja nie ma.mwas pisze:Z tego co widzę, to masz wersję Active, ona nie ma pilota w kluczyku ?
No faktycznie tani jest, duży problem z podłączenie tego ?marcin24 pisze:Możesz na allegro dokupić uniwersalny moduł sterowania centralnego z pilota pare groszy to kosztuje
Kiedyś zakładałem w audi B3 i Uno to była kwestia podpięcia zasilania do centralki i dwóch przewodów do siłownika sterującego czyli przednich drzwi. nie wiem jak to u nas przy body compie jest ale napewno jest instrukcja załączona do sprzętu.MarcG pisze:nie ma, w każdym razie moja nie ma.mwas pisze:Z tego co widzę, to masz wersję Active, ona nie ma pilota w kluczyku ?
-- 15 grudnia 2014, o 19:35 --
No faktycznie tani jest, duży problem z podłączenie tego ?marcin24 pisze:Możesz na allegro dokupić uniwersalny moduł sterowania centralnego z pilota pare groszy to kosztuje
siłownik jest, tylko pytanie czy można podłączyć taki zwykły sterownik czy musi być jakiś do can ?mwas pisze:MarcG, zanim zaczniesz cokolwiek kombinować to sprawdź najpierw, czy masz siłownik w lewych przednich drzwiach. Żeby to sprawdzić wsiądź do auta na fotel pasażera, zatrzaśnij drzwi i pchnij klamkę tak, żeby zamknąć auto. Sprawdź, czy zatrzasną się tylko drzwi pasażera, czy zaskoczą wszystkie inne zamki w pozostałych drzwiach. Chyba że auto zamyka Ci automatycznie drzwi po przekroczeniu prędkości 20 km/h, wtedy pewniak, że siłownik jest
Tego niestety nie wiem, musiałbym nieco zgłębić temat, nigdy do tej pory tego nie robiłem, ale myślę, że trzeba by było przestudiować instrukcje obsługi obydwu modeli i wtedy powinno stać się to jasneMarcG pisze:siłownik jest, tylko pytanie czy można podłączyć taki zwykły sterownik czy musi być jakiś do can ?
Dzięki za informacje. Aż tak to mi się nie chce kombinować, może być dodatkowy pilot. Muszę gdzieś po drodze zajrzeć do jakiegoś fachowca od zamków alarmów i zobaczymy co tam powie.mwas pisze:Tego niestety nie wiem, musiałbym nieco zgłębić temat, nigdy do tej pory tego nie robiłem, ale myślę, że trzeba by było przestudiować instrukcje obsługi obydwu modeli i wtedy powinno stać się to jasneMarcG pisze:siłownik jest, tylko pytanie czy można podłączyć taki zwykły sterownik czy musi być jakiś do can ?Ale zainteresowałbym się na Twoim miejscu, czy przypadkiem nie da się dołożyć oryginalnego kluczyka w stylu "scyzoryk" z przyciskami do otwierania. Ze strony body nie powinno być z tym problemu - tutaj jest jedynie podziała na model z centralnym zamkiem i bez. Ty masz centralny zamek, więc pozostaje tylko kwestia ustalenia, czy potrzebny jest jakiś dodatkowy moduł (odbiornik radiowy) do współpracy z kluczykiem. W tej chwili nie mam jak tego ustalić, muszę się dorwać do eLearna. Potem pozostaje ewentualna kwestia zaprogramowania nowego kluczyka w IMMO, ale... jeśli dobrze pokombinować, to można przełożyć układ ze starego kluczyka do nowego
Wracając do dokładanego modułu - obstawiam, że potrzebny będzie taki, który współpracuje z szyną CAN auta, ale głowy sobie uciąć za to nie dam. Tak jak napisałem wyżej - instrukcje obsługi do ręki i studiujemy