Sterowanie smartfonem z kierownicy
- heldan
- klubowicz
- Przebieg: 60
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Sterowanie smartfonem z kierownicy
Hej,
Na początek zaznaczę, że nie mam kierownicy multimedialnej, więc poszukuję zewnętrznego narzędzia.
np:
http://obrazki.elektroda.net/20_1283501986.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Tylko problem jest taki, że nie chcę sterowania radiem, tylko smartfonem, np po bluetooth. Nie wiem czy coś takiego stworzono, ale jak korzystając z innego poradnika na tym forum zrobiłem sobie AUX i teraz słucham muzyki ze smartfona.
Problem jest taki, że zmiana utworu na smarfonie jest po wielokroć uciążliwa. Odblokowanie, wejście w aplikację zmiana utworu. Szukam czegoś co pozwoli mi to zrobić bez niebezpieczeństwa odrywania uwagi od ulicy.
Widzieliście kiedyś coś takiego?
Na początek zaznaczę, że nie mam kierownicy multimedialnej, więc poszukuję zewnętrznego narzędzia.
np:
http://obrazki.elektroda.net/20_1283501986.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Tylko problem jest taki, że nie chcę sterowania radiem, tylko smartfonem, np po bluetooth. Nie wiem czy coś takiego stworzono, ale jak korzystając z innego poradnika na tym forum zrobiłem sobie AUX i teraz słucham muzyki ze smartfona.
Problem jest taki, że zmiana utworu na smarfonie jest po wielokroć uciążliwa. Odblokowanie, wejście w aplikację zmiana utworu. Szukam czegoś co pozwoli mi to zrobić bez niebezpieczeństwa odrywania uwagi od ulicy.
Widzieliście kiedyś coś takiego?
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- heldan
- klubowicz
Re: Sterowanie smartfonem z kierownicy
Wow, wygląda super. Niestety problem to jest taki, że ja korzystam ze smartfona żeby było taniej. A radyjko z tą technologią to 2000 zł!!! Chyba, że czegoś nie doczytałem?
Domyślnie myślałem, o pozostaniu przy radiu fabrycznym, choć technologia kusi, szczególnie, że na co dzień używam Nokii.
Domyślnie myślałem, o pozostaniu przy radiu fabrycznym, choć technologia kusi, szczególnie, że na co dzień używam Nokii.
- AKI
- klubowicz
- Przebieg: 42000
- Silnik: 1.4 8v
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- heldan
- klubowicz
Dokładnie czegoś takiego szukam. Miałem nadzieję na fajniejsze mocowanie, ale to jest w sumie całkiem ok.
AKI, czy jako szczęśliwy posiadacz masz może możliwość przetestowania, czy działa też z innymi systemami niż IOS. Ja mam Windows Phone 8.1, nie ma go w specyfikacji, ale to tak proste urządzenie, że wydaje się, że powinno działać...
Pozdr.
AKI, czy jako szczęśliwy posiadacz masz może możliwość przetestowania, czy działa też z innymi systemami niż IOS. Ja mam Windows Phone 8.1, nie ma go w specyfikacji, ale to tak proste urządzenie, że wydaje się, że powinno działać...
Pozdr.
- AKI
- klubowicz
- Przebieg: 42000
- Silnik: 1.4 8v
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Niestety nie posiadam tego urządzenie a więc nie mogę rozwiać twoich wątpliwości. Sorry
--- Kia Sportage 1,6 GDI Business Line L ---