Nie mam pojęcia, czy głośność syreny można w jakikolwiek sposób regulować, proponuję postudiować dokumentację od tego alarmu. Jeśli takiej nie dostałeś z autem, to pozostaje pogooglować po modelu, który odczytałeś. A odnośnie kluczyka to dokładnie tak, jak pisze
helletic, przy czym, bardzo ważna uwaga: wyłączenie syreny tym kluczykiem nie skutkuje rozbrojeniem alarmu ! To oznacza, że wyłączenie tej syreny, w przypadku sytuacji załączenia się alarmu jedyna różnica to taka, że nie słychać żadnego dźwięku, ale alarm nadal spełnia swoją funkcję, czyli jeśli jest poprawnie założony, to odcina zapłon, czytaj: nie odpalisz auta

Czyli w przypadku jak np. padną Ci baterie w pilocie, i otworzysz auto kluczykiem, alarm zacznie wyć. Nic nie da wyłączenie samej syreny, bo auta i tak nie odpalisz, alarm nadal jest aktywny

Do alarmu powinieneś mieć również przycisk serwisowy który z reguły umieszczany jest gdzieś w kabinie. Ja mam go ........................................................... Tym przyciskiem można ustawiać różne funkcje alarmu, ale do tego potrzebna jest instrukcja do alarmu