Po przekroczeniu 20 km/h nie możliwe jest otwarcie bagażnika. Zapobiega to przypadkowemu otwarciu bagażnika np. podczas włączania ogrzewania tylnej szyby

Plus dla konstruktorów

Też to kiedyś zauważyłem, ale wydawało mi się że to przypadekJery pisze:Wczoraj zauważyłem pewną blokadę wprowadzoną przez Fiata dotyczącą naszego autka.
Po przekroczeniu 20 km/h nie możliwe jest otwarcie bagażnika. Zapobiega to przypadkowemu otwarciu bagażnika np. podczas włączania ogrzewania tylnej szyby
Plus dla konstruktorów
aixen pisze:To może łyżka dziegciu... szyby (w wersji automatycznej) nie mają czujnika zapobiegającego przycięciu np. ręki w trakcie ich zamykania...![]()
Warto o tym pamiętać, zwłaszcza jak się ma dzieci...
PS. A może tylko mój (to ta gorsza wersja) nie ma...
Nie wiem czy piszesz o automatycznym domykaniu szyb podczas zamykania auta ? Ja takiego mechanizmu nie mam.aixen pisze:To może łyżka dziegciu... szyby (w wersji automatycznej) nie mają czujnika zapobiegającego przycięciu np. ręki w trakcie ich zamykania...
No nie mają i nie da się też zrobić tak żeby się szyby domykały przy włączeniu alarmu. Taki przynajmniej twierdzi 50% serwisów w Lublinie (tzn jeden). Pana Władka (cyt za Aixen'em) szukał nie będę, a sam też się w to bawić nie chcę, bo auto na gwarancji, a poza tym jestem użytkownikiem który wie gdzie co wlać i że jak coś jest nie tak to trzeba dzwonić do serwisu (bo auto na gwarancji). A w końcu nie mam nabożnego stosunku do samochodu, telefonu, komputera itd to są urządzenia które mają ułatwiać życie a nie żeby się do nich modlić. Amenwill pisze:aixen pisze:To może łyżka dziegciu... szyby (w wersji automatycznej) nie mają czujnika zapobiegającego przycięciu np. ręki w trakcie ich zamykania...![]()
PS. A może tylko mój (to ta gorsza wersja) nie ma...
Niestety to prawda kiedyś sprawdzałem.