Wideo rejestrator

Łatwiej do celu
helletic
Moderator
Moderator
Podziękował: 453 razy
Otrzymał podziękowań: 329 razy

Re: Wideo rejestrator

Post autor: helletic »

:pivo :pivo :pivo Stefan, duże piwo! Na prawdę przekonujące są te nagrania, bardzo dobra jakość jak na standardy You Tube! Nic nie trzęsie podczas jazdy! U mnie tracę cierpliwość nad uchwytem do telefonu, który za nic w świecie nie chce utrzymać go stabilnie. Mała nierówność na drodze i telepie obiektywem :zły ! No i nie ma przyssawki na szybę. Jak dla mnie same plusy :ok)
CrazyKetchup
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 0
Silnik: kijanka :)
Rocznik: 2018
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Post autor: CrazyKetchup »

Dlaczego w takie lusterko nie dają lepszych układów - zapłaciłbym drugie tyle za takie lusterko ale z lepszą optyką/elektroniką. Rejestrator ma mieć po pierwsze za zadanie dokumentować co się dzieje przed autem a tu np. mało co widać jeśli chodzi o tablice rejestracyjne jeżeli auto nie jedzie blisko przed smakiem :( .

np. Czemu bebechów z tego modelu http://www.aliexpress.com/store/product ... 95323.html" onclick="window.open(this.href);return false; nie załadują - i niech to i 120 $ kosztuje (20 $ to i tak myślę za dużo za obudowę i lusterko) . Wtedy mamy niezłe nagrywanie, prawie 8 GB wbudowane w estetyczne lusterko bez uchwytów na szybę i innych pierdoletów :( .
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 285000
Silnik: 1.3 multijet
Rocznik: 2007
Podziękował: 368 razy
Otrzymał podziękowań: 621 razy

Post autor: smak56 »

leszek1234 pisze:No, bardzo ładnie, powiedziałbym - normalnie. Wygląda na to, że dobry zakup :ok) A ile pamięci w kamerze zajmuje powiedzmy 1 godzina filmu (jaka kompresja?)
Nie wiem co Ty do mnie mówisz . Na karcie 16 GB jest miejsce na 1godz i 41 min ciągłego nagrywania. Nic więcej nie wiem (i nie chcę wiedzieć :ryczy ).
CrazyKetchup pisze:Dlaczego w takie lusterko nie dają lepszych układów - zapłaciłbym drugie tyle za takie lusterko ale z lepszą optyką/elektroniką.
Pewnie tak jak z wieloma innymi rzeczami. Po najniższych kosztach przy max zysku. Z drugiej strony, mało jest ludzi, którzy w tej chwili chcą płacić za wyższą jakość. Popatrz na światła dzienne w autach (pasek led i już dzienne), natomiast propozycja Macieja to już kosmos. Pewnie gdzieś znajdziesz takie jakie by odpowiadały, ale pewnie cena byłaby zbyt wygórowana. Sorry ale tak zarabiamy :smutny .
smak56
* * * *
Obrazek
CrazyKetchup
klubowicz
klubowicz

Tan co wrzuciłem to wychodzi 250 zł - już bym to dawno zamówił ale szukam na tym układzie właśnie w lusterku bo najmniej inwazyjnie i estetycznie jak patrzyłem na Twoje zdjęcia. Jeśli chodzi o kosmiczne ceny to mi się podoba rejestrator za ponad 1000 zł a niewiele większy jest od tego co wrzuciłem - z tym że ma np. po wifi nadawanie więc możesz na tablecie/smartphonie oglądać materiał i live.

Co do świateł to ja szalałem miałem kupować za 400-500 zł Osramy te wyglądem przypominające "jarzeniówki" ale z Sylwkiem kiedyś zrobiliśmy burzę mózgów i uświadomiłem sobie że jak mam wydać 500 zł czy więcej na dzienne to równie dobrze raz na 5 lat mogę klosze sobie zmienić od głównych świateł :) .
Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 150000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Podziękował: 339 razy
Otrzymał podziękowań: 185 razy

Post autor: leszek1234 »

Smak - to się nazywa intuicja:) nie wiedziałeś o co pytam a odpowiedziałeś na temat :brawo :ink Tak poważnie to bardzo "pamięciożerna" - ale to ma znaczenie tylko przy dłuższych trasach
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz

CrazyKetchup; zgadzam się z Tobą we wszystkim co napisałeś. Też miałem wątpliwości, czy dobrze zrobiłem, kupując MT4046. Zrobiłem to tylko dlatego, że mi się podobało. O parametrach nie mam zielonego pojęcia i jak napisałem wcześniej wiedza ta nie jest mi potrzebna do życia. Z czasem zauważyłem kilka wad, które i Ty widzisz. Zacząłem się jednak zastanawiać (po fakcie), do czego urządzenie ma mi służyć. Doszedłem do wniosku, że jest :ok) . Obaliłem swoje (myślę, że i Twoje) obawy i wyszło mi, że kamerka ma rejestrować MOJE zachowanie na drodze, a nie innych. Dlatego ich numery rejestracyjne nie są mi do niczego potrzebne. Jeżeli najadę komuś na d…ę to wiem, że się to nagra - łącznie z jego numerem. Jeżeli ktoś cofnie we mnie, również będą zapisane światła cofania i jego numer. Najbardziej obawiam się pieszych, którzy chodzą jak święte krowy. Ich też widać, kiedy i jak wchodzą na jezdnię. Jeżeli miałbym dostać mandat za np. wjazd na czerwonym, wymuszenie, nieprzestrzeganie znaków, czy inne zdarzenie drogowe - to się wybronię lub ….. będę siedział cicho. Jeżeli zostanę uderzony z tyłu lub boku, to i tak nic nie będzie widać (zapisze się samoczynnie buuum). Jedyny problem, który zauważyłem to taki, gdy ktoś cię zepchnie z drogi (z tyłu czy przodu) i ucieknie. Tu jest lipa. Takie te moje przemyślenia.
A tak nawiasem, to coraz mniej zwracam uwagę na to urządzenie. Tak jakby było zawsze.

Leszek; zawsze możesz nacisnąć SOS i dana sekwencja zostanie zapisana na amen (do sformatowania karty)
smak56
* * * *
Obrazek
CrazyKetchup
klubowicz
klubowicz

Ja kiedyś byłem świadkiem jak z naprzeciwka koleś znajomemu lusterko rozwalił, a mi raz z auta z naprzeciwko jadącego spadło coś na szybę i pękła. W takich dynamicznych sytuacjach najczęściej nie pamięta się / nie ma gdzie zapisać numerów tablic. Pod takim kątem patrze - na Twoich nagraniach trudno złapać (może to kompresja YT) klatki z numerami rejestracji.
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz

I to jest to o czym pisałem powyżej. W mieście, przy normalnej jeździe tak. Problemem są jednak refleksy odblaskowe tablic.
smak56
* * * *
Obrazek
Awatar użytkownika
wazka
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 56000
Silnik: 1.4 T-Jet 16v + LPG
Rocznik: 2010
Podziękował: 4 razy

Post autor: wazka »

CrazyKetchup raz miałem taką sytuację,że koleś mówi mi na cb żebym zjechał na pobocze i bo mu rozwaliłem szybę kamieniem. Zacząłem się śmiać i powiedziałem, żeby się zgłosił do zarządu dróg krajowych i poprosił o zwrot za wymianę szyby, bo na jakiej podstawie miałem mu zapłacić jak kamień, który wyskoczył mi z pod koła(czego nie jestem pewny) robi mnie winnego. No chyba, że spadnie z jakiejś wywrotki gdzie nie jest zabezpieczony to ok. Ale myślę, że szukał jelenia...
CrazyKetchup
klubowicz
klubowicz

Akurat chodziło o wywrotkę co piach miała na kipie nieprzykryty.

Wysłane z C6903
Awatar użytkownika
wazka
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 56000
Silnik: 1.4 T-Jet 16v + LPG
Rocznik: 2010
Podziękował: 4 razy

Post autor: wazka »

To nie była aluzja do Ciebie tylko akurat przypomniała mi się ta sytuacja :pivo :pivo
Awatar użytkownika
darkkam
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 125000
Silnik: 1.4 8V
Rocznik: 2009
Podziękował: 47 razy
Otrzymał podziękowań: 94 razy

Post autor: darkkam »

Właśnie dotarł do mnie z "Państwa środka" taki oto wideo rejestrator, cena 32 ojro. Pewnie jakiś klon urządzenia które zakupił smak56. Jak widać na zdjęciach gumowe mocowania zastąpiono rzepami i przyciski ukryto pod lusterkiem. Przewodu zasilającego jest spokojnie 3 metry, wiec prowadzać go gdzieś pod tapicerka powinno starczyć do gniazda zapalniczki. Nawet pomyśleli o nas Polakach i znalazł się język polski w menu, w opisie go nie podano Zaskoczyło mnie samo lustro takie jakby lekko przyciemnione, myślę ze sobie z tym jakoś poradzę. Cos więcej będę mógł o tym cudzie napisać jak przetestuje i rozkminię instrukcje obsługi w ojczystym języku :pomysli
IMAG0259.jpg
IMAG0260.jpg
IMAG0261.jpg
IMAG0262.jpg
IMAG0263.jpg

Product Description:
1.Video resolution:1920*1080,1440*1080,1280*720,848*480,640*480,320*240)
2.Photo Resolution: JPEG, 2560*1920; 3264*2448
3.Compression format:MJPG
4.Cycle recording/motion detection
5.Power supply:rechargeable Li-ion battery/USB car charger
6.Support TF card: max up to 32GB
7.Audio recording: on/off
8.Video recording: on/off
9.Output:AV output
10.LENS: 5milion pixels, 140 degrees
11.White balance:2pcs white lights
12.Display screen:2.7inch HD LCD

Parameter:
1.Menu language:English/French/Spanish/Germany/Italian/Simple Chinese/Traditional Chinese/Russian/Japanese/Korean
4.Format:delete all the data in the TF card
5.Frame rate: resolution 1920*180,24fps, other resolution are with 30fps
6.Frequency: 50Hz(default setting)/60Hz
7.Date/Time:when standby mode,please press Menu(4) button twice then enter setting surface,press Down button (6) and enter setting, then press Confirm button(7) to save the setting.
8.Recording time:off/3 minutes/5minutes(default setting)/5minutes,when choosing "off",it will stop recording as soon as the TF card is full,it won't cycle record.
9.Date&time stamp:OFF/ON(default setting),when choosing off, there is no time showing.
10.Default setting:cancel/confirm, when choosing Confirm, the DVR will return to factory setting
11.Motion detection:off(default setting)/on
12.Audio recording:off/on(default setting)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz

Ciekawi mnie Twoja opinia o nowym nabytku, cena :ok)
smak56
* * * *
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Podziękował: 287 razy
Otrzymał podziękowań: 304 razy

Post autor: Tomek »

Ostatnie zdjęcie wiele mówi :ryczy
Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 150000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Podziękował: 339 razy
Otrzymał podziękowań: 185 razy

Post autor: leszek1234 »

smak56 - ja nic nie mówiłem :ink Grunt to zadowolenie właściciela, a kamerka jest naprawdę OK.
ODPOWIEDZ