Pod koniec lutego miałem okazję odbyć krótki wyjazd służbowy do zakładów Tofas związany z uruchomieniem nowego modelu B-sedan, czyli nowej wersji Linei, tak naprawdę to powiedziałbym, ze to wewnętrzny FL, bo na zewnątrz niczym się nie różni od modelu dostępnego w sprzedaży. Wewnątrz styl jak w 500L/Treking trochę, z tą różnica, że posiada potrójne okrągłe zegary, z lewej prędkościomierz, w środku multifukcyjny wyświetlacz (z prędkościomierzem cyfrowym) po prawej obrotomierz, oczywiście pośrodku wbudowany GPS/radio, poza tym nowy body computer i wspomaganie elektryczne zamiast hydrauliki, pewnie będzie jeszcze kilka innych, mniej ważnych modyfikacji Dokładnie nie wiem jaki jest plan premiery, ale podejrzewam koniec roku, jako że, pierwsze 4, samochody (wyposażone w silniki1,3MJ) były dopiero zmontowane i wysyłane na testy. Tyle o nowej wersji.
Korzystając z okazji poprosiłem o krótką wizytę na linii produkcyjnej, trochę się opierali, ale udało się

Linea obecnie jest produkowana w 3 bazowych wersjach:
- stare nadwozie + stare wnętrze
- nowe nadwozie + stare wnętrze
- nowe nadwozie + nowe wnętrze
jeśli chodzi o silniki to 1,4 benzynowy, 1,3D MJ i 1,6D MJ
Linia montażowa jest wspólna z Fiatem Doblo/Peugeot Partner i jej zaawansowanie technologiczne jest naprawdę wysokie, z dużym naciskiem na jakość poszczególnych operacji. Niestety zrobienie jakichkolwiek zdjęć było zupełnie niemożliwe - przed wejściem gościu wziął mi nawet telefon

Na koniec jeszcze parę słów o tym, że Linea jest naprawdę bardzo popularna w Turcji, już w Istambule to widać ponieważ, wszystkie praktycznie taksówki to Linea, albo Albea. Ogólnie sedany są tam popularne i, jeśli o chodzi o liczność, to konkurentem jest Renault Symbol, czyli taki Megane/Clio w wersji sedan.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.