Ceny przeglądu gwarancyjnego.

Informacje ogólne
Awatar użytkownika
buhert
klubowicz
klubowicz
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Re: Ceny przeglądu gwarancyjnego.

Post autor: buhert »

Grzegorz1970 pisze:
buhert pisze:
Grzegorz1970 pisze:
Miałem podobną sytuacje, po roku 7 tyś. przebiegu, dzowoniłem do centrali Fiata i powiedzieli, że tylko oleje i filtry, a Fiat chciał robić cały przeglad.
Teraz po 2 latach lub 30 tyś. przbiegu cały przegląd :ok) :ok) :ok) :ok) :ok) :ok)
To ja mam pytanie - masz 2 letnią czy 3 letnią gwarancję mechaniczną(?)
Jeśli 2 letnią to po co robić przegląd(?) Z gwarancji na lakier czy blachę to raczej nie skorzystasz więc...po co bulić $ (?) :zlośnik
Masz Gazociąg to raz w roku Cie interesuje przegląd na SKP w dowód i wszystko :)
Szczerze to nie wiem, auto kupiłem nowe w salonie i mówili,ze po 2 latach mam zrobić przegląd kompletny by utrzymać gwarancję
Tak - utrzymać gwarancję na...lakier i blachę z której nie skorzystasz :smak bo nawet jak będziesz chciał to Cie tak wyrobią, że nie skorzystasz. Tak się zarabia na niewiedzy użytkowników.

Według mnie nie warto jechać do ASO i płacić wielkie sumy za to że "popatrzą na auto".
Kupuj olej, filtry, świece i bierz auto do normalnego mechanika, niech wymieni i spokój :ink
Awatar użytkownika
Grzegorz1970
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 14000
Silnik: 1.4 8V + LPG
Rocznik: 2012
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Grzegorz1970 »

masz rację, w maju mija 2 lata i będę myślał o tym, a przebieg mam mały i większość kasy idzie za friko :ok) :ok) :ok)
Awatar użytkownika
buhert
klubowicz
klubowicz

Grzegorz1970 pisze:masz rację, w maju mija 2 lata i będę myślał o tym, a przebieg mam mały i większość kasy idzie za friko :ok) :ok) :ok)
Ja Ci radzę z mojego doświadczenia. Nie warto przepłacać :ink
Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 150000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2007
Podziękował: 339 razy
Otrzymał podziękowań: 185 razy

Post autor: leszek1234 »

A ja mam inne zdanie. Pojechałem na przegląd po 2 latach ( miałem gwarancję 2 letnią i przejechane niecałe 30tys.km) i kombinowałem tak: przecież ASO zarabia na naprawach gwarancyjnych, więc teoretycznie powinni być zainteresowani wykryciem usterki (po okresie gwarancji klient może pojechać do "pana Heńka"). Kupiłem wszystkie potrzebne graty i pojechałem na przegląd.Zapłaciłem 270 zł. Cały czas stałem przy mechaniku i dopytywałem o sprawdzane przy przeglądzie elementy, czy jest OK. Gość był miły i rozmowny więc mam poczucie, że wszedłem w okres "pogwarancyjny" ze sprawnym autem. Poza tym nie do przecenienia jest wbity przebieg w historię w ASO - jest to jakiś dowód , że po pierwsze - o samochód dbano, a po drugie - jak dużo średnio nim właściciel jeździł. Generalnie przepłaciłem ok. 150 zł (a może mniej) ale myślę, że było warto. Zastrzegam - wymiana filtra oleju w moim T-jecie jest masakrycznie czasochłonna.
Awatar użytkownika
buhert
klubowicz
klubowicz

leszek1234 pisze:A ja mam inne zdanie. Pojechałem na przegląd po 2 latach ( miałem gwarancję 2 letnią i przejechane niecałe 30tys.km) i kombinowałem tak: przecież ASO zarabia na naprawach gwarancyjnych, więc teoretycznie powinni być zainteresowani wykryciem usterki (po okresie gwarancji klient może pojechać do "pana Heńka"). Kupiłem wszystkie potrzebne graty i pojechałem na przegląd.Zapłaciłem 270 zł. Cały czas stałem przy mechaniku i dopytywałem o sprawdzane przy przeglądzie elementy, czy jest OK. Gość był miły i rozmowny więc mam poczucie, że wszedłem w okres "pogwarancyjny" ze sprawnym autem. Poza tym nie do przecenienia jest wbity przebieg w historię w ASO - jest to jakiś dowód , że po pierwsze - o samochód dbano, a po drugie - jak dużo średnio nim właściciel jeździł. Generalnie przepłaciłem ok. 150 zł (a może mniej) ale myślę, że było warto. Zastrzegam - wymiana filtra oleju w moim T-jecie jest masakrycznie czasochłonna.
Akurat to, że auto było serwisowane w ASO nie oznacza, że było dbane bo z jakościami usług tam bywa różnie (to oznacza tylko, że auto stawiało się na przegląd)
a jak zbierasz pieczątki to w każdym dobrym serwisie gratis do pieczątki podczas przeglądu czy jakiejkolwiek naprawy
dostaniesz fakturę VAT na wykonane usługi z wpisanym przebiegiem :smak i masz to samo.
darcyn
klubowicz
klubowicz
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: darcyn »

buhert... ale pie....lisz..
Awatar użytkownika
adamola
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 132000
Silnik: 1.4 8V+LPG
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: adamola »

Dzisiaj zrobiony pierwszy przeglad gwarancyjny w Euromot Żory,cena którą zapłaciłem to 225,03zł (olej i filtry moje)
Awatar użytkownika
Sebek
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 100
Silnik: 1.0 Turbo
Rocznik: 2023
Podziękował: 167 razy
Otrzymał podziękowań: 107 razy

Post autor: Sebek »

Mnie zostało 2,5 tygodnia do pierwszego przeglądu, ciekawe ile ja zapłacę? bo dodatkowo mam JUNKERSA pod maską.
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI, RENAULT CLIO V, SKODA KAMIQ
Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 150000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2007
Podziękował: 339 razy
Otrzymał podziękowań: 185 razy

Post autor: leszek1234 »

jak Junkers niefabryczny to chyba "tylesamo":)
Awatar użytkownika
Sebek
klubowicz
klubowicz

"Junkers" fabryczny Auto Gaz Śląsk
FSO 1500, SKODA FAVORIT lpg BRC, FIAT SIENA lpg BRC, RENAULT CLIO II dCi, FIAT LINEA lpg TARTARINI, RENAULT CLIO V, SKODA KAMIQ
nowakm11
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8v
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: nowakm11 »

No i już po sprawie. Pierwszy przegląd gwarancyjny po roku (przejechane 18tys) i tylko wymiana oleju + filtr za 240PLN w serwisie CARSERWIS w warszawce.

Chcę Wam tylko powiedzieć, że serwis EUROMOBIL chciał mnie naciągnąć na sporo kasy - najpierw pełny przegląd za 900PLN, potem po powołaniu się na rozmowę FAP zeszli na 600PLN za olej.

pozdrawiam
Marcin
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Rocznik: 2010
Podziękował: 344 razy
Otrzymał podziękowań: 957 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

nowakm11 pisze:serwis EUROMOBIL chciał mnie naciągnąć na sporo kasy - najpierw pełny przegląd za 900PLN, potem po powołaniu się na rozmowę FAP zeszli na 600PLN za olej.
Powariowali :zdiwiony :red Omijać takich szerokim łukiem :! :red
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
Awatar użytkownika
Sebek
klubowicz
klubowicz

Ja za przegląd gwarancyjny w EUROMOT Żory, w sumie płaciłem 358,73 zł. brutto. Przegląd instalacji gazowej: 85,90zł; Przegląd 30,000 km EKO: 214,76zł; Filtr gazu typ E08 22,36zł; Wkład filtra gazu sek. 27,10zł; Tester szczelności 8,61zł. Olej i filtry: oleju, powietrza, kabinowy i świece miałem swoje.
Awatar użytkownika
buhert
klubowicz
klubowicz

Sebek pisze:Ja za przegląd gwarancyjny w EUROMOT Żory, w sumie płaciłem 358,73 zł. brutto. Przegląd instalacji gazowej: 85,90zł; Przegląd 30,000 km EKO: 214,76zł; Filtr gazu typ E08 22,36zł; Wkład filtra gazu sek. 27,10zł; Tester szczelności 8,61zł. Olej i filtry: oleju, powietrza, kabinowy i świece miałem swoje.
To następny przegląd już w ASO nie musi być bo gwarancja mechaniczna 2 letnia więc nie ma co przepłacać.
Można poszukać alternatywy w postaci tańszego zakładu. Dobrze, że chociaż części miałeś swoje bo gdyby nie to
pewnie sumka by nagle drastycznie urosła :zlośnik

Ciekawi mnie tyle ile po roku miałeś przebiegu bo jeśli w rok 11 tys km to ten Gazociąg jeszcze Ci się nie wrócił...
trzeba jeździć :smak
Awatar użytkownika
Sebek
klubowicz
klubowicz

Mam go dopiero od dwóch miesięcy, jako drugi pojazd w rodzinie. Gdyby Linka nie miała fabrycznego gazu, to nawet bym nie myślał o jego założeniu, bo za mało pali. A kolejny przegląd i wymiana oleju to już na Bank poza ASO, prawdopodobnie u zaprzyjaźnionego :ink mechanika
ODPOWIEDZ