Szumy powietrza powyżej 80km/h !!!!
- KOGUT
- klubowicz
- Przebieg: 22800
- Silnik: 1,4 T-JET
- Rocznik: 2009
Szumy powietrza powyżej 80km/h !!!!
Przy prędkości ok 80km/h zaczynam słyszęć szum powietrza w drzwiach przednich na wysokości głowy (gwiżdże uszczelka od strony kierowcy i trochę ciszej od pasażera). Byłem z tym raz w serwisie Auto-Hit w Tychach, przejechałem się testową Linę i też gwizdało, więc dałem sobie spokój . Teraz nie popuszczę strasznie mnie to denerwuje. Zwyczajowo właczam radio i nie słychać, gorzej jak dzieciaki śpią i radio jest wyłączone. Szału dostaję
. Macie podobny problem?

- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- aixen
- klubowicz
- Przebieg: 85555
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2007
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
U mnie szumi od jakiegoś roku. Niestety auto nie jest szczelne, co widać po opadach deszczu na słupkach i na wewnętrznych częściach drzwi. Jak na razie do środka woda nie przecieka, ale to zapewne tylko kwestia czasu. Z moich obserwacji wynika, że nadwozie nie jest zbyt sztywne, co szczególnie widać w momencie zamykania drzwi. A przynajmniej moje nie jest... 

Linea 1.4 8v & LPG r.2007 wersja Dynamic 85 KKm (Syn)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)
Linea 1.4 Turbo r.2009 wersja Dynamc 56 KKm (To ja)
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1.4 8v
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
U mnie szumów,gwizdów,itp.brak na szczęście,ale co do tych nieszczęsnych uszczelek w drzwiach to do wrzenia
doprowadza mnie kiedy pada deszcz,przy każdym otwarciu drzwi woda która siedzi sobie w tej rynnience/uszczelce/zlewa się na mnie,bok fotela lub boczek drzwi/część z tapicerką/ nie wspomnę już jak ciężko wyczyścić albo doczyścić tą część tapicerki aby po wyschnięciu nie zostały tam plamy.

- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
To samo u mnieENDRIU pisze:do wrzeniadoprowadza mnie kiedy pada deszcz,przy każdym otwarciu drzwi woda która siedzi sobie w tej rynnience/uszczelce/zlewa się na mnie,bok fotela lub boczek drzwi/część z tapicerką/ nie wspomnę już jak ciężko wyczyścić albo doczyścić tą część tapicerki aby po wyschnięciu nie zostały tam plamy.

Mam takie swoje fobie odnośnie czystości w aucie i trafia mnie jak ta woda się leje

- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
Dzisiaj oglądałem jak to jest z tymi uszczelkami. Jedna jest przymocowana do karoserii, a druga do drzwi. Auto mam brudne więc dobrze widać czy coś przecieka, ale nie przecieka. Słupek środkowy jest czysty, a wokół drzwi wyraźnie widać granice brudu. Wnioskuje z tego że uszczelki w drzwiach działają dobrze, a i tak słychać szumy. Tyle że przy prędkościach powyżej 120km/h. Co do wody lejącej się przy otwarciu drzwi to nie mam takich problemów. Ramka wokół szyby jest przecież nachylona w dół, więc nie ma prawa tam siedzieć woda. Tak więc ogólnie u mnie nie jest idealnie, ale zadowalająco.
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
Hmm...helletic pisze: Wiesz co, kolegom powyżej pewnie chodziło o tę uszczelkę nad drzwiami w kształcie rynienki (?), gdzie zawsze po deszczu (mi również) stoi woda. Jak tylko otworzę drzwi mam tę wodę na siedzeniu

- sebastianc78
- klubowicz
- Przebieg: 47800
- Silnik: 1.4 T-Jet+LPG
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
Okopię stary temat, który szybko zmienił kierunek. Jak wyżej napisano, szumi od 80km/h. Słyszę także słupek po stronie pasażera, więc jest głośno. Hałas większy niż zimówki na asfalcie, przy tej prędkości. Uszczelki na drzwiach są przy słupku wywinięte na zewnątrz, a nie powinny. No i teraz pytanie którego nikt się nie spodziewa: czy u Was też szumi?. Pytam bo mnie to denerwuje, a uszczelka jest droga - 110zł szt. Chciałbym mieć pewność, że jeśli uszczelka jest ok, to szumów przy słupku nie ma. Bo jeśli jest z tym różnie to sobie odpuszczę.