Jery, miałem to u siebie w lato wracając z wakacji. U mnie objawiało się to identycznie jak u Ciebie - migająca kontrolka check bez żadnego komunikatu i brak negatywnych skutków typu utrata mocy czy cokolwiek innego. U mnie działo się to w momencie nie jak jechałem ze stałą prędkością, a w momencie jak mając włączony tempomat wcisnąłem gaz, żeby ropędzić się bardziej i wyprzedzić coś przed sobą. Podczas nabierania prędkości nic się nie działo i dopiero potem, po puszczeniu pedału gazu, kiedy następował spadek z dość wysokiej prędkości i wysokich obrotrotów auto wracało do wcześniej zapamiętanej prędkości (pedał gazu zwolniony) podczas zwalniania migała kontrolka check. Auto wróciło do ustawionej prędkości, kontrolka jeszcze przez dosłownie kilka sekund migała po czym całkowicie znikała

Nic z tym nie zrobiłem, w domu wykasowałem błędy (były takie same jak u Ciebie) i od tamtego czasu nie uświadczyłem już takiej przypadłości. Tamto zachowanie zrzuciłem na barki mizernej jakości paliwo, jakie tankowałem po drodze, ale pewny tego oczywiście nie jestem.