Dzisiaj przystąpiłem do dalszych działań:
osłona z nowa wiązką przewodów
IMAG0043.jpg
przygotowane końcówki z konektorkami (żeńskimi)
IMAG0044.jpg
obwód połączony, przygotowany do testów (10 razy sprawdzana poprawność połączeń), pojawiło się oświetlenie

, kontrolki otwartych drzwi(bagażnik) zgasły

przystąpiłem do testowania otwierania bagażnika z pilota i nic kolejne próby... cisza

. Spróbowałem otworzyć przyciskiem z kabiny tez cisza

. Przypomniało mi się o charakterystycznym tyknięciu przekaźnika tez mi go brakowało. Wymiana spalonego bezpiecznika 10A sprawę załatwiła

.
IMAG0046.jpg
po pomyślnych testach koszulki zgrzane i zabezpieczone przed ewentualnym rozłączeniem
IMAG0047.jpg
przygotowania do montażu
IMAG0048.jpg
sylwek pisze:darkkam pisze:(...)po lekkim ich skróceniu pozakładam konektorki (...)
Hmm... konektorki na każdym przyłączu po obu stronach... A nie lepiej by było po prostu polutować i zabezpieczyć koszulkami termokurczliwymi ? To jednak będzie "pracować", żebyś później nie klął że coś nie łączy, czy styki zaśniedziały

marcin24 pisze:sylwek pisze:darkkam pisze:(...)po lekkim ich skróceniu pozakładam konektorki (...)
Hmm... konektorki na każdym przyłączu po obu stronach... A nie lepiej by było po prostu polutować i zabezpieczyć koszulkami termokurczliwymi ? To jednak będzie "pracować", żebyś później nie klął że coś nie łączy, czy styki zaśniedziały

Też myślę że lutowanie byłoby lepsze i pewniejsze.
Moje początkowe założenia były takie ze będzie to prowizorka, ale życie pokazuje ze prowizorki czasem staja się trwałym i docelowym rozwiązaniem

. Więc zostanę beta testerem swojego pomysłu. A nawet jak nowe wiązki za jakiś czas popękają to ich wymiana będzie łatwa. Jeżeli tak się stanie a będę dalej pomykał Linka to dam znać kiedy to nastąpiło
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Fiat 126p ('76) > Fiat 126p ELX ('97) > Fiat Siena 1.6 HL ('98) > Fiat Linea 1.4 ('09) > ???