Aluzję zrozumiałem, zapraszam serdecznie

A odnośnie tego modułu: Kasia, czy możesz podrzucić zdjęcia instrukcji w wyższej rozdzielczości ? Te są strasznie nieczytelne
-- 24 lis 2013, o 20:18 --
Dobra, już znalazłem w sieci PDFkę

Dostępna tutaj ->
http://ec1.images-amazon.com/media/i3d/ ... 037964.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; Muszę się z nią zapoznać
-- 24 lis 2013, o 22:16 --
Zapoznałem się z instrukcją i wychodzi na to, że będzie problem, żeby to u nas zastosować

Przede wszystkim, już na samym początku informują, że moduł przeznaczony jest JEDYNIE dla aut z automatyczną skrzynią biegów. I w jakiś sposób sprawdza on pozycję, jaka jest wybrana na drążku sterowania skrzynią. Działa on jedynie przy pozycji PARK, wybranie jakiejkolwiek innej pozycji uniemożliwia uruchomienie się silnika. Dodatkowo reaguje jeszcze na otwarcie maski i wciśnięcie pedału hamulca. Jeśli któraś z tych czynności zostanie wykonana (z przerzuceniem skrzyni z PARK na DRIVE włącznie), silnik automatycznie staje - jest to zabezpieczenie, żeby ktoś autem nie odjechał w momencie działania systemu

Dodatkowy problem jaki tutaj widzę, to kwestia immobilisera - odpalenie auta bez obecnego kluczka w aucie będzie niemożliwe. Nie znalazłem żadnych informacji odnośnie emulowania obecności kluczka przez ten moduł, więc niestety obawiam się, że silnik po prostu by nie odpalił.
Wspomnieć również należy, że instalacja tego modułu to dość poważna ingerencja w elektrykę auta, jest z tym trochę zabawy i biorąc pod uwagę brak pewności, że to zadziała raczej odradzałbym próbę instalacji.