Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie

Informacje ogólne
helletic
Moderator
Moderator
Podziękował: 453 razy
Otrzymał podziękowań: 329 razy

Re: Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie

Post autor: helletic »

Kuzyn_z_Sosnowca pisze:No to super. Czyli wymienili błotnik, zderzak, 2 lampy, nadkole + pierdoły. Coś jeszcze, któraś kratka czy grill?
Dokładnie to jest wymienione. Na fakturze widnieje pozycja "ozdoba", więc czort wie, co mi tam jeszcze wymienili. Kosztowało to 20,05 pln. Widoczne są nowe śrubki mocujące atrapę u góry, być może to jest to? Atrapy są te same, choć wydaje mi się, że ta dolna jest wymieniona, bo poprzednio się ruszała, jakby miała połamane zaczepy. Teraz każda kratka, grill i pierdołki siedzą ciasno. Jutro jak opadną emocje, to jeszcze raz popatrzę na grill, na który zwracałem tylko uwagę, czy nie jest uszkodzony i czy trzyma się sztywno. Kratki przy halogenach miałem jak nowe, więc ciężko stwierdzić, czy je wymienili. Siedzą jak fabryka kazała, więc to jest najważniejsze. Oraz co bardzo ważne - ramka klubowa jest na swoim miejscu :brawo nie połamali jej, siedzi sztywno i każdy zaczep się trzyma :ok) !

P.S. właśnie wpisałem w Google nr eper tej ozdoby i...wyszukało mi info od Nas LKP :brawo
http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... 9&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;
czyli to jest mowa o tej ozdobie: http://www.flapartner.ogicom.pl/zaslepk ... b516e744e6
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Rocznik: 2010
Podziękował: 344 razy
Otrzymał podziękowań: 957 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

Hehe, moje ulubione, "jednorazowe" zaślepki !! Czyli ASO musiało z jakiegoś powodu zdemontować lusterko (pewnie cieniowali lakier na drzwiach, żeby dopasować go do świeżo malowanego błotnika) i pewnie nie udało im się bezinwazyjnie ściągnąć tych zaślepek... To mnie tylko pociesza, że nie tylko mi, ale i fachowcom nie udaje się tego dziadostwa zdjąć bezinwazyjnie :lacha Jarek ! Gratulacje za pozytywny finał tej historii !! :pivo
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
will
Moderator
Moderator
Przebieg: 120000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Podziękował: 127 razy
Otrzymał podziękowań: 61 razy

Post autor: will »

Dobrze że masz już to za sobą :jazda
LINEA 1.4 8V DYNAMIC
Astra K 1.4
Awatar użytkownika
leszek1234
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 150000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Podziękował: 339 razy
Otrzymał podziękowań: 185 razy

Post autor: leszek1234 »

ponownie nakleiłem lepę klubową od Willa
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator
Przebieg: 131000
Silnik: 1.4 V8 + LPG
Rocznik: 2009
Podziękował: 287 razy
Otrzymał podziękowań: 304 razy

Post autor: Tomek »

helletic tak mi przyszło do głowy, że może dobrze by było zerknąć w próg od dołu, czy masz te pianki których brakowało po naprawie leszkowi1234.
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 285000
Silnik: 1.3 multijet
Podziękował: 368 razy
Otrzymał podziękowań: 621 razy

Post autor: smak56 »

No to Jarek same pozytywy! Oby tak dalej :ok)
smak56
* * * *
Obrazek
helletic
Moderator
Moderator

mwas pisze:Czyli ASO musiało z jakiegoś powodu zdemontować lusterko (pewnie cieniowali lakier na drzwiach, żeby dopasować go do świeżo malowanego błotnika)
Dokładnie tak było! Przy okazji zlikwidowali na obu przednich drzwiach ślady po przycieraniu się o piankę. Z racji wymiany tylko lewego błotnika, konkretnie cieniowali lewe drzwi, przez co właśnie musieli zdjąć lusterko :pivo ! Także wiemy, że jak chce się zdjąć lusterko, to warto zaopatrzyć się wcześniej w taką zaślepkę :luzak .
Tomek pisze:helletic tak mi przyszło do głowy, że może dobrze by było zerknąć w próg od dołu, czy masz te pianki których brakowało po naprawie leszkowi1234.
Jedną z pierwszych rzeczy, które sprawdzałem, to obecność tych pianek jak u leszka1234. Było to robione technikom "macajewa" i porównywane z prawą stroną (tą, gdzie nie był wymieniany błotnik). Czuć było, że jest tak samo, tzn. że jest dość...pusto. Jak tego nie oblookam, to nie mam 100% pewności o braku lub istnieniu tej pianki :lacha ! Zajrzę tam przy pierwszej nadającej się sposobności :ink .

Dzięki wszystkim za słowa uznania :brawo ! Już się nie mogę doczekać jazdy (choćby do pracy). Wrażenia po przejściu z Pandy do Linei są kolosalne - czuć ogromną różnicę między segmentami aut, jakość wykonania i komfort.

Dziś wymieniłem filtr kabinowy.
A tu filmik :zlośnik [youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
adamson
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 41000
Silnik: 1.4 16V Turbo
Rocznik: 2018
Podziękował: 267 razy
Otrzymał podziękowań: 158 razy

Post autor: adamson »

Nie, no, pięknie wygląda :brawo .
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
Awatar użytkownika
smak56
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 285000
Silnik: 1.3 multijet
Podziękował: 368 razy
Otrzymał podziękowań: 621 razy

Post autor: smak56 »

helletic; normalnie - NÓWKA sztuka! :ok)
smak56
* * * *
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator

Wow! Śliczna teraz jest :ok)
A ja ostatnio dobijałem sobie powietrza w koła kompresorem na stacji, i chyba mieli manometr uszkodzony, bo jakoś twardo mi się zaczęło jeździć... dzisiaj sprawdzam, a tam dobite do 2,6 :zdiwiony
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 144000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Podziękował: 219 razy
Otrzymał podziękowań: 375 razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

Widzę poldka :)
helletic
Moderator
Moderator

Kuzyn_z_Sosnowca pisze:Widzę poldka :)
Ołł jeeee bananevil to ten czasem wspomniany przeze mnie Poldek teścia, z zerową ilością rdzy (za to gdzie się nie dotkniesz, to upaprany będziesz konserwą), niezniszczalny szatan na oponach całosezonowych, świetnie driftuje zimą :ryczy wspominałem, że przebieg ma 52kkm rocznik 2000 :zdiwiony !
Tomek pisze:dzisiaj sprawdzam, a tam dobite do 2,6 :zdiwiony
Dobrze, że od razu wyczułeś sprawę, bo szkoda opon i zawieszenia :ok)

Dziś jeszcze chciałem poodkurzać i dopieścić wnętrze Liny, ale moja Aśka kategorycznie zabroniła, twierdząc "co na to sąsiedzi powiedzą, przecież Święto Zmarłych jest panic

:-<<
Awatar użytkownika
Rafcio
Moderator
Moderator
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 Turbo 120KM
Rocznik: 2013
Podziękował: 332 razy
Otrzymał podziękowań: 164 razy

Post autor: Rafcio »

helletic miód malina :brawo
A ja wczoraj umyłem bolid i zauważyłem wgniecenie na drzwiach pasażera. Pierwsze myślałem że to pewnie ta baba co ostatnio uderzyła moje drzwi swoimi i za blisko mnie stawała, ale niestety to nie ona bo ma na drzwiach grube listwy plastikowe i jak już to miał bym wgniotke o wiele niżej. Czyli pozostaje jedynie parking przy jakimś markecie. Normalnie ręce opadają. Tacy ludzie co nie umieją z auta wysiadać to powinni kur.a bryczkami jeździć a nie autami :red
Zdjęcia nie robiłem ale wziąłem z neta zdjęcie żeby pokazać w którym miejscu jest ta wgniotka.
Jak patrzy się na linę w dodatku pod światło to od razu to widać i normalnie szlag mnie trafia. No ale trudno, wypiję pare :pivo i może mi przejdzie.

P.S. Babka co ją ostatnio operd...em na parkingu teraz staje na parkingu tak że można by centymetrem mierzyć od lini (równo z lewej i prawej strony), a miejsce na którym przeważnie stoję pomimo mojej nieobecności było dzisiaj puste a ona stała obok :zlośnik
Morał z tego taki że co poniektórym ludziom trzeba łopatologicznie wytłumaczyć że na parkingu też jakiś regulamin panuje i że mamy "swoje" miejsca :ink
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna :jazda
helletic
Moderator
Moderator

Rafcio też mam ślady z dwóch stron na tylnych drzwiach, obrypane, poobijane...cóż...AC :luzak
Jednym słowem jak piszesz - zj..bka i to chyba jedynie działa na cepów nie umiejących parkować :zły
Awatar użytkownika
Tomek
Moderator
Moderator

Tam na zagięciu blachy, to wredne miejsce...
Też mam wgniota, i generalnie nikt go nie zauważa, ale ja niestety widzę za każdym razem, jak podchodzę do auta :przykry
ODPOWIEDZ