I w tym jest, w pewnym sensie, problem.Kuzyn_z_Sosnowca pisze: tylko że auto to nie tylko silnik.
Pożegnanie
-
- klubowicz
- Przebieg: 61000
- Silnik: 1,4 8v
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Re: Pożegnanie
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1,4
- Rocznik: 2011
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Co do tej Octavii II, jak dla mnie - cena dość spora, chyba, że auto ma na prawdę bogate wyposażenie, to wtedy nie. Przeglądałem konfigurator Skody i za ok 80 tys. można mieć Octavię III a nie proponowaną przez dealera IIkylo pisze:Owszem O2 - Octavia 2, małe sprostowanie wersja Ambition + Fresh ( tzn. lepsze radio, Climatronic, podgrzewane fotele, czujniki cofania itd). Chociaż cena wcale d.. nie urywa, bo na Otomoto mniej więcej po tyle ten rocznik jest przez salony wyceniany,a przedłużenie gwarancji do 4 lat też jest akcją odgórną, a nie dobrą wolą salonu.
Skoda Octavia III
Liftback
2013r.
1,4 TSI 140 KM
skrzynia 6-ka manualna
"Ambition" dodatkowo:
lakier 1950 zł.
razem cena katalogowa 76 300 zł.
minus rabat 10 000 zł.
daje 66 300 zł.
fakt ww. auto ma tylko lakier metalizowany z dodatków... (ale i z dodatkami cena nie przekroczyłaby Twojego budżetu)
i masz Octavię III z 2013 r. a nie auto modelowo i rocznikowo "starsze"
Rabaty podane na stronie skody są śmieszne
Myślałem, że Skodzianki są trochę tańsze

Pozdrawiam Enter
-
- klubowicz
Nie wiem skąd wydarłeś rabat 10000zł, bo Skoda chyba rabatuje procentem, a nie konkretną sumą, mnie z racji grupy zawodowej, którą reprezentuję, Skoda zaproponowała rabat 10,6% - czyli w opcji którą wybrałem ponad 8000zl. Przy czym wybrałem biały lakier (białe samochody ładnie sie prezentują) i dodatkowo wycieraczkę tylnej szyby (bo jest płatna extra w każdej wersji wyposażenia), pełnowymiarowe koło zapasowe (a nie zestaw naprawczy), lepsze radio i alarm. Po rabacie wyszło 68500, z założeniem, że w Skodzie wykupię ubezpieczenie za 1900zł.
Na gołego Ambitiona wypadałoby trochę poczekać - prawdopodobnie zamówienie do produkcji, czyli jakies 2 miechy.
Masz racje za 1000zł więcej mam samochód z tego roku, z alarmem ( w O2 trzeba go dokupić), z lepszym radiem sterowanym z kierownicy z wejściem USB i SD, poduszką kolanową, ledami do jazdy dziennej no i więcej miejsca na tylnej kanapie. Minus to słabszy silnik i belka z tyłu zamiast wielowachacza i 2 lata gwarancji (dopłata za rozszerzenie),
Trudno coś wybrać jak się jest niezdecydowanym.
Na gołego Ambitiona wypadałoby trochę poczekać - prawdopodobnie zamówienie do produkcji, czyli jakies 2 miechy.
Masz racje za 1000zł więcej mam samochód z tego roku, z alarmem ( w O2 trzeba go dokupić), z lepszym radiem sterowanym z kierownicy z wejściem USB i SD, poduszką kolanową, ledami do jazdy dziennej no i więcej miejsca na tylnej kanapie. Minus to słabszy silnik i belka z tyłu zamiast wielowachacza i 2 lata gwarancji (dopłata za rozszerzenie),
Trudno coś wybrać jak się jest niezdecydowanym.
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
Kwota którą masz nie ułatwia sprawy. Trochę mało na dobre auto segmentu D, a z drugiej strony trochę szkoda tyle wydać na kompakt, bo potem wiele za niego nie dostaniesz. Kupisz wypasioną Octavie, a potem cenowo zrówna się z podstawowymi wersjami z dużo większym przebiegiem. Znajomy sprzedał właśnie Aurisa z 2007 za 28tyś, a za nowego dał 90tyś, przejechał niecałe 100tyśkm.
-
- klubowicz
Zalezy co się uważa za dobre auto segmentu D? Trochę dołożę i może być Superb 1,8TSI Ambition albo 2,0TDI 140KM Active, C5 sedan z 2,0HDI 140KM Selection (albo z 2012 163KM z Hydroactive III+), pewnie spokojnie bym znalazł Lagunę, Mondeo, i wiele innych. A co to jest segment D, gdzieś czytałem dyskusję, co kwalifikuje do wyższego segmentu - długość? (O3 łapie się do segmentu D sprzed kilku lat), rozstaw osi?
Dla mnie samochód jest rzeczą użytkową: ma służyć do jazdy z punktu A do B, dawać poczucie bezpieczeństwa na drodze (jak trzeba to szybko wyprzedzić) i trochę frajdy z samej jazdy. Nie stać mnie na używany wyższej klasy, za te same pieniądze wolę nowy z salonu, niż używany z segmentu wyżej.
Dobrze, że moim problemem jest tylko wybór auta.
-- 1 cze 2013, o 23:45 --
Wszystko zależy od kupca i stanu samochodu (truizm) - Lineę pchnąłem za 24000zł, co uważam, że jest ceną bardzo dobrą.
Dla mnie samochód jest rzeczą użytkową: ma służyć do jazdy z punktu A do B, dawać poczucie bezpieczeństwa na drodze (jak trzeba to szybko wyprzedzić) i trochę frajdy z samej jazdy. Nie stać mnie na używany wyższej klasy, za te same pieniądze wolę nowy z salonu, niż używany z segmentu wyżej.
Dobrze, że moim problemem jest tylko wybór auta.
-- 1 cze 2013, o 23:45 --
Kuzyn_z_Sosnowca pisze:Znajomy sprzedał właśnie Aurisa z 2007 za 28tyś, a za nowego dał 90tyś, przejechał niecałe 100tyśkm.
Wszystko zależy od kupca i stanu samochodu (truizm) - Lineę pchnąłem za 24000zł, co uważam, że jest ceną bardzo dobrą.
-
- klubowicz
Może Kia Ceed SW fajny ma przód - kojarzy mi się z Lineą
albo i40 kombi 
Taką ofertę dostałem na Superba:
Skodę Superb 2.0 170 KM w wersji Ambition, która w swoim wyposażeniu posiada: Climatronic, radio Swing, reflektory biksenonowe, relingi dachowe w kolorze srebrnym, tempomat, wyświetlacz Maxi Dot, zdalnie sterowany centralny zamek. Dodatkowe wyposażenie to:
Sunset,
Ogrzewana przednia szyba,
Alarm,
KESSY- bezkluczykowy system obsługi samochodu,
Asystent parkowania,
Czteroramienna kierownica wielofunkcyjna,
System nawigacji Satelitarnej Amundsen +
Obręcze kół ze stopów lekkich 17”
Koło zapasowe,
Lakier metalizowany
Cena przed rabatem: 130 100,-
Rabat: 14 600 ,-
Cena po rabacie: 115 100,-

Taką ofertę dostałem na Superba:
Skodę Superb 2.0 170 KM w wersji Ambition, która w swoim wyposażeniu posiada: Climatronic, radio Swing, reflektory biksenonowe, relingi dachowe w kolorze srebrnym, tempomat, wyświetlacz Maxi Dot, zdalnie sterowany centralny zamek. Dodatkowe wyposażenie to:
Sunset,
Ogrzewana przednia szyba,
Alarm,
KESSY- bezkluczykowy system obsługi samochodu,
Asystent parkowania,
Czteroramienna kierownica wielofunkcyjna,
System nawigacji Satelitarnej Amundsen +
Obręcze kół ze stopów lekkich 17”
Koło zapasowe,
Lakier metalizowany
Cena przed rabatem: 130 100,-
Rabat: 14 600 ,-
Cena po rabacie: 115 100,-
Pozdrawiam Enter
-
- klubowicz
- Przebieg: 63500
- Silnik: 1.4 T-Jet
A może tak fiat freemont AWD 3.6 V6 lub 2.0MJ?
dołożysz trochę grosza i masz potężny samochód "crossvan"
-
- klubowicz
Freemont wykracza mocno poza granice budżetuMichał pisze:A może tak fiat freemont AWD 3.6 V6 lub 2.0MJ?

A może Bravo 1,4 T-jet 120 KM w pakiecie Sport i dodatkami typu Bi-ksenon, fotochrom, czujnik deszczu,... Kylo Fiata miał i pewnie Fiata nie zechce, a szkoda, bo kalkulator fajne cyferki pokazuje i takie auto przy porozumieniu z "odpowiednimi" osobami można kupić w dobrej cenie

Pozdrawiam Enter
-
- klubowicz
Panowie, powściągnijcie rozbuchane konie mechaniczne. Więcej niż 100tys za kawał blachy nie zapłacę, bo to najzwyczajniej w świecie nie ma sensu, nie mam aż takich kompleksów. Fiata faktycznie nie zechcę, Kia też nie (7 lat gwarancji to zwykłe oszukaństwo).
Dzisiaj kolega zaprezentował mi swoje 7 letnie BMW 550i automat (4,8 litra w czystej benzynie bez żadnego turbo, kompresora czy innej zarazy), lepsze niż lifting i botox w kupie - zmarszczki mi wyprostowało. Jedyny mankament to spalanie.
Dzisiaj kolega zaprezentował mi swoje 7 letnie BMW 550i automat (4,8 litra w czystej benzynie bez żadnego turbo, kompresora czy innej zarazy), lepsze niż lifting i botox w kupie - zmarszczki mi wyprostowało. Jedyny mankament to spalanie.
-
- klubowicz
to może poszukaj zadbanego chryslera 300c lub dodge magnum
freemonta poniżej 100 znajdziesz.... ale 2012 rocznik
-- 2 czerwca 2013, o 23:14 --
ja tam lineii nie sprzedam.
zostawię żonie... będzie miała czym śmigać. Używane kupiłem raz - wiecej nie kupię.
Wolę kupić nowy w leasingu konsumenckim lub na kredyt.
Drugi raz używki nie kupię... no chyba że będzie 100% pewności że auto nie było katowane
freemonta poniżej 100 znajdziesz.... ale 2012 rocznik
-- 2 czerwca 2013, o 23:14 --
ja tam lineii nie sprzedam.
zostawię żonie... będzie miała czym śmigać. Używane kupiłem raz - wiecej nie kupię.
Wolę kupić nowy w leasingu konsumenckim lub na kredyt.
Drugi raz używki nie kupię... no chyba że będzie 100% pewności że auto nie było katowane
-
- klubowicz
No właśnie ja też nie zamierzam używki kupować, a co do 100% pewności, to tego nigdy nie wiadomo, chyba, że auto od nowości w rodzinie i wiadomo co się z nim działo.Michał pisze: używki nie kupię... no chyba że będzie 100% pewności że auto nie było katowane
Chrysler 300c lub dodge magnum

- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
A Peugeot 508? Na zewnątrz niespecjalnie mi się podoba, ale ma fajne "normalne" wnętrze.
-
- klubowicz
Kompleksow tez nie mam, ale fajnie jest miec swiadomosc ze jest sie "panem szos"
Za kwote ktora posiadasz kupisz naprawde dobrze wypasione auto kompaktowe z 2013 lub klase srednia z 2012 jak jeszcze cos im zostalo.
Wspominales cos o 80000zl - taka masz gotowke na auto czy chcesz tyle kredytowac?
Za kwote ktora posiadasz kupisz naprawde dobrze wypasione auto kompaktowe z 2013 lub klase srednia z 2012 jak jeszcze cos im zostalo.
Wspominales cos o 80000zl - taka masz gotowke na auto czy chcesz tyle kredytowac?
- eXpert
- Nowy
- Przebieg: 44000
- Silnik: 1.3
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 4 razy
Za 80000 tyś na ślepo brałby Cruze'a. Miałem okazję przejechać się tym samochodem kilka razy i uważam, że na swój przedział cenowy jest naprawdę świetny. Zwłaszcza, że jechałem wersją full opcja i widać, że Panowie z Chevroleta się naprawdę postarali. Fajnie się prowadzi, duży i pakowny, a na duże pochwały zasłużył dieselek 1.7. Mocny i oszczędny.
http://www.autogaleria.pl/auto_test/che ... s,776.html" onclick="window.open(this.href);return false; tutaj można zobaczyć jak wygląda.
Jedynie narzekania z jakimi się spotkałem, to takie, że w niektórych przypadkach już po 4 latach zaczęła pojawiać się rdza.
http://www.autogaleria.pl/auto_test/che ... s,776.html" onclick="window.open(this.href);return false; tutaj można zobaczyć jak wygląda.
Jedynie narzekania z jakimi się spotkałem, to takie, że w niektórych przypadkach już po 4 latach zaczęła pojawiać się rdza.
Lineomuzyna
-
- klubowicz
Widziałem w salonie Jeep Compas
samochód masywny i wbrew pozorom nie drogi
terenówki są lekarstwem na Polskie drogi
-- 4 cze 2013, o 14:36 --

-- 4 cze 2013, o 14:36 --
podobno ma miększą blachę niż Linea i technicznie to tak bliżej DaweooeXpert pisze: Jedynie narzekania z jakimi się spotkałem, to takie, że w niektórych przypadkach już po 4 latach zaczęła pojawiać się rdza.
Pozdrawiam Enter