Pożegnanie
-
- klubowicz
- Przebieg: 61000
- Silnik: 1,4 8v
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Pożegnanie
W dniu 20.05.2013 około 17.30 pożegnałem Fiata Linea Dynamic 1,4 w kolorze Beż Indie. Czasem będę zaglądał na Forum, chyba, że mnie administrator wyrzuci jako odszczepieńca. Forum oczywiście poleciłem nowej właścicielce.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz
Re: Pożegnanie
Przychodzi i taki czas że trzeba z autem się poźegnać i zmienić na coś innego,nowszego,większego. Pozdrawiam. Na jaką fure zmieniłeś ?kylo pisze:W dniu 20.05.2013 około 17.30 pożegnałem Fiata Linea Dynamic 1,4 w kolorze Beż Indie. Czasem będę zaglądał na Forum, chyba, że mnie administrator wyrzuci jako odszczepieńca. Forum oczywiście poleciłem nowej właścicielce.
Pozdrawiam
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
-
- klubowicz
Póki co to mam buty Wojas (albo Martens), MZK i Autosany (albo co tam na dworzec podstawią na trasę Lublin-Łęczna). Teraz tylko się zastanawiam miedzy Hyundaiem i30kombi benzyna, a C5 sedan w dieslu.
Odpuściłem sobie VW/Skoda - fajne silniki TSI (tylko kto to naprawi jak coś padnie) i inne małe "uturbione" wynalazki (czyli Ford, Renault).
Odpuściłem sobie VW/Skoda - fajne silniki TSI (tylko kto to naprawi jak coś padnie) i inne małe "uturbione" wynalazki (czyli Ford, Renault).
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- GAGARIN
- klubowicz
- Przebieg: 2300
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2012
Ile jest jeszcze tych prawdziwych Japońskich aut robionych w Japonii? Nawet Toyota składa auta w RPA. Z tych dwóch wybrał bym Hyundaia i30 kombi. Citroen - fajne rozwiązania, inny niż wszystkie ale nie na nasze drogi. Jasne, że fajnie miękko itp. ale u nas na tych dziurach wiecznie działać nie będzie a naprawy są drogie. Słyszałem, że C4 jeździ się lepiej niż C5 od znajomego, który ma oba te samochody
To indywidualne odniesienie i pewnie większość się z tym nie zgodzi
Poszukał bym też w samochodach KIA z 7 letnią gwarancją * ale za to po 5 latach sprzedając taki samochód ma on jeszcze jak by nie było 2 lata gwarancji * 
* - gwiazdka czyli tzw. haczyki w tej 7 letniej gwarancji

Fiat Linea od Gagarina - 1.4 8V 2012r.
- buhert
- klubowicz
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Ma gwarancje ale na co..."na szyby"(?) Przeliczysz koszty serwisowania w ASO (co zrobił Motor) i okaże się, że nie warto w ogóle sobie tą "gwarancją" głowy zawracać bo ASO weźmie za przeglądy i inne sprawy tyle $$ że...a jak przyjedzie co do czego to i tak pewnie odwrócą kota ogonem i z gwarancji nie skorzystasz.GAGARIN pisze: Poszukał bym też w samochodach KIA z 7 letnią gwarancją * ale za to po 5 latach sprzedając taki samochód ma on jeszcze jak by nie było 2 lata gwarancji *
-
- klubowicz
- Przebieg: 0
- Silnik: 1,4
- Rocznik: 2011
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Tylko patrzeć, jak pochwali się Lineą po FLkylo pisze:Teraz tylko się zastanawiam miedzy Hyundaiem i30kombi benzyna, a C5 sedan w dieslu.

ja bym pomyślał o nowej Octavii albo Astra sedan
Powodzenia w zakupie nowego auta, odwiedzaj nas czasem

Pozdrawiam Enter
-
- klubowicz
Corolla w wersji Premium nie ma ESP - dostępne jest tylko w dieslach. Hondę Civic rozważałem, ale to trzeba kręcić jak szlifierkę (taka przypadłość Hondy), KIA ma 7 lat gwarancji, ale po roku już sporo rzeczy jest "po gwarancji", Octavia ma nowe silniki 1,4 140KM z rozrządem na pasku, ciągnie to to od samego dołu, ale nie wiadomo jeszcze nic o chorobach wieku dziecięcego tego silnika (a pewnie jakieś będą). Salon Opla mnie olał, zero odpowiedzi na zapytanie o ofertę. W Lublinie w salonie mają fajne C5 kombi 2,0HDi z 2010 (samochód dyrektora holdingu samochodowego PTH), ale po co zarejestrowany jako ciężarówka? Poza tym C5 z rabatem flotowym wychodzi około 30% poniżej ceny katalogowej. Ale chyba będzie Hyundai.