P.S. Lina przejechała od ostatniej naprawy aż 500km i nic się nie zepsuło
Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz

- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 220 razy
- Otrzymał podziękowań: 376 razy
Re: Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
Na połączeniach elastycznych, to normalne w każdym samochodzie. Znajomym z pracy, w passacie i focusie przez tą zimę wyleciało prawie wszystko, a układy mają szczelne.
-
helletic
karollino no właśnie mi ponoć ubyło niewiele, ale ubyło. Z tego co maszyna "wyciągnęła" z obiegu (a było tego 526 g, poprzednio robione innym programem z maszyny, chyba od GP, bo nie było Linei i było napełniane 550 g, więc wcięło 24 g. czynnika), a potem napełniła odpowiednią ilością czynnika przewidzianą dla Linei, czyli 500 g. Tylko olej się mocno zużył, ale to chyba bardziej do przyjęcia 
- emmer
- klubowicz

- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Kuzyn, to sprawdź jeszcze sprężyny z tyłu
ja sobie jeździłem nieświadomy nie wiem ile czasu
-
helletic
Dziś była regulacja zbieżności. Wymieniłem również dwie żaróweczki od podświetlania sterowania nawiewem (była jedna spalona, ale za jedną rozbiórką wymieniłem dwie). A że dziś 13-ty, to nie mogło zabraknąć małego peszka: przy składaniu konsoli pękło mocowanie ramki od radia i musiałem wymienić na nową.
- Rafcio
- Moderator

- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Zapomniałem dodać że mechanik jak wymieniał linki ręcznego w pancerze od strony kół wlał płyn który wlewa się do wspomagania. Może to pomoże na przyszłość 
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna
- Fish
- klubowicz

- Przebieg: 145000
- Silnik: 1.4 16V T-Jet (LPG)
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
a jakos po pierwszej wymianie (byla w ASO) zauwazylem, ze cos wisi, jakis czujnik, wisial a w sumie lezal jakby na chlodniy i cos mi nie pasowalo, po kosultacji z Kuzynem_z_Sosnowca i jego olgedzinach u siebie wyzlo, ze ma nie wiscie a ma fajne miejsce w ktore powinien byc wpiety. Tak za kazdym razem pilnuje czy go zaloza i gdzie bym nie robil to nikt nie zaklada, raz sie jednemu udalo ale do gory nogami. Dam glowe uciac, ze co drugi z nas to ma.Tara78 pisze:Fish a jak do tego doszłeś, że nie zamontował? Bo się zastanawiam czy moi to zrobili jak w zeszłym roku wymieniali olej![]()
Te czujnik jest umiejscowiony - jak otworzysz maske i stoisz przodem do samochodu to po lewej stronie blizej reflektora, zamontowany do plastikowej oslony chlodnicy (pisze z pamieci i mysle, ze nic nie pimieszalem). Taki czarny, przychodzi do niego ze 3 wezyki cienkie i mala wiazka przewodow, na pewno zobaczysz. Czesto tez jak go jakos juz zamontuja te te wezyki poplatane sa, kiedys na zlocie w Olsztynie k. Czestochowy probowalismy to "odkrecac"
-- 13 maja 2013, o 22:57 --
Dzisiaj byl moj pierwszy raz z takim przypadkiem. Zdiagnozowalem wielkiego szczura pod maska, fuuujjjjj.
Bydle przejechalo sie ze mna z 5 km (samochod byl holowany) i wylazl dopiero w warsztacie, gdzie 4 chlopa zaczelo go gonic i nie zlapalo.
Chyba to holowanie bylo przez tego drania ale nie mam pewnosci, okaze sie. Myslcie o mnie co chcecie, zgloscie mnie gdzie chcecie ale zatlukl bym go chetnie!
-- 13 maja 2013, o 23:00 --
aha zachodzi podejrzenie, ze on tam siedzial z 3 dni, bo tyle nie jezdzilem no i teraz pytanie, siedzial i co mruczal sobie bezczynnie, pewnie nie, dobral sie do czegos. Ale jedno jest pewne, skoro on tam byl to mam pewnosc ze instalacja LPG jest szczelna (kiepskie pocieszenie).
<<FISH>>
- ślimak
- Administrator

- Przebieg: 7000
- Silnik: 2.0 HYBRID
- Rocznik: 2022
- Podziękował: 557 razy
- Otrzymał podziękowań: 453 razy
- Kontakt:
Ja dzisiaj zapodałem komplet poduszek amortyzatora oraz kpl. łączników stabilizatora.
-
Usunięty użytkownik 814
W weekend wymiana piast z tyłu i prostowanie felg i jeżdze w ciszy i bez zbytniego masażu pośladków 
Teraz planuje wyłożyć schowek (płyty i inne graty latają) i boczne sakwy taką miekką mata jaka jest na środkowej półeczce.
Wiecie mozę gdzie można dostać taką mate gumową jaką jest wyłożona półeczka nad środkową konsolą?
Teraz planuje wyłożyć schowek (płyty i inne graty latają) i boczne sakwy taką miekką mata jaka jest na środkowej półeczce.
Wiecie mozę gdzie można dostać taką mate gumową jaką jest wyłożona półeczka nad środkową konsolą?
- adamson
- klubowicz

- Przebieg: 41000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 267 razy
- Otrzymał podziękowań: 158 razy
U mnie również jestsmak56 pisze:U mnie była. Taka cieniutka gumowa.
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz

- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 220 razy
- Otrzymał podziękowań: 376 razy
- mwas
- Prezes

- Przebieg: 123456
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 350 razy
- Otrzymał podziękowań: 980 razy
- Kontakt:
Wydaje mi się, że te maty mogły być zakładane albo w nowszych rocznikach, albo w bogatszych wersjach wyposażeniowych. U mnie również na tej półce nie ma nic, oprócz plastiku 
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM