4l bańka Orlena kosztuje coś ok 93 PLNhelletic pisze:Za oliwę dałem 126,20 pln (4 l bańka). Nie wiem ile zapłacił za olej mpfsc, ale myślę, że cena będzie bardzo podobna.
Spoxikhelletic pisze:Skoro jednak oba oleje są dobre, to wiadomo, że się wybiera co się lubi
No ja właśnie pracuję nad wyrobieniem sobie opinii na temat olejów i szukam tego "jedynego"helletic pisze:Ja osobiście przekonałem się do Mobila już nie pierwszy raz, ot cała tajemnica dlaczego stosuję Mobil do dziś
No jak by nie było, zawsze taniejmwas pisze:4l bańka Orlena kosztuje coś ok 93 PLN
Szczerze mówiąc nigdy nawet nie brałem pod uwagę olejów "ze stacji paliwowych", bo kojarzyło mi się to z jakąś tandetą i robieniem produktów na "byle było" (oczywiście przepraszam użytkowników takich olei, to tylko moja opiniamwas pisze:SpoxikSpróbuję tym razem Orlena, a jak mi się nie spodoba, to Mobil będzie następny
koszty, to wiadomo, ale dostępnośćmwas pisze:Nie ukrywam, że jego koszty i dostępność też mają tutaj dla mnie znaczenie
Poczekaj na wyniki testów na "żywym organizmie"helletic pisze:No jak by nie było, zawsze taniejmuszę na prawdę się zastanowić nad Orlenem, bo po cóż przepłacać
Wiem o czym piszesz, jeszcze jakiś czas też tak do tego podchodziłem, ale z tymi olejami to nie jest tak do końcaSzczerze mówiąc nigdy nawet nie brałem pod uwagę olejów "ze stacji paliwowych", bo kojarzyło mi się to z jakąś tandetą i robieniem produktów na "byle było"
Lubi, nie lubi, nie w tym rzecz... w razie tzw "coś" Orlena dostanę na ich pierwszej, lepszej stacji, a Mobilem już może nie być tak dobrze. Poza tym, z tego co zauważyłem, to na stacjach Orlenu od czasu do czasu organizują promocje na swoje produkty, i wtedy taką oliwkę można wyrwać za bardzo fajne pieniądze - przykład mpsfc z kliku postów wcześniej - promocyjna bańka 4.5l za 80siąt kilka PLNówhelletic pisze:koszty, to wiadomo, ale dostępność? Czy Pomorze nie lubi Mobila
?
Czekam zatem z niecierpliwościąmwas pisze:Poczekaj na wyniki testów na "żywym organizmie"Oczywiście podzielę się uwagami podczas eksploatacji
Szczerze...jak by mi zapłacili za reklamę tyle, co Hołkowi, to bym zareklamował nawet g...o posypane cynamonem, jako pyszne ciastkomwas pisze:Poza tym zachwalanie przez Hołków i innych mu podobnych też o czymś świadczy
Maciej, ale oleje z tej samej półki (znaczy syntetyk z syntetykiem np.) są mieszalne, nawet jeśli nie pochodzą od tego samego producentamwas pisze:Lubi, nie lubi, nie w tym rzecz... w razie tzw "coś" Orlena dostanę na ich pierwszej, lepszej stacji, a Mobilem już może nie być tak dobrze.
No tego nie przebiję, choćbym spuchłmwas pisze:Poza tym, z tego co zauważyłem, to na stacjach Orlenu od czasu do czasu organizują promocje na swoje produkty, i wtedy taką oliwkę można wyrwać za bardzo fajne pieniądze - przykład mpsfc z kliku postów wcześniej - promocyjna bańka 4.5l za 80siąt kilka PLNów
mpsfc, dzięki !mpsfc pisze:Sądząc po miarce po 20 tysiącach ubyło około setki
Otóż tohelletic pisze:Poza tym takie myślenie, że każdy wprowadza nas w błąd prowadzi do paranoi.