Co dzisiaj zrobiłem w swoim samochodzie
- buhert
- klubowicz

- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Nie chyba źle to napisałem - dałem za normalny aku Centra 50Ah 200zł. A były takie partie w marce Centra,helletic pisze:buhert, 200 pln, bo ze słabszej serii? Dobrze zrozumiałem?
że akumulatory padały na gwarancji (paru znajomych mam co im Centry siadły te słabsze np 40Ah)
i nawet gdzieś w necie pisali, że Centra miała kiedyś taki kryzys jakości i słaba partia gdzieś wyszła.
Jak to mówi mój elektryk "dziś prawdziwych akumulatorów już nie ma"
Oby przetrwał gwarancje a po to wiadomo...to nie to samo co parenaście lat temu że aku miał po 7-10 lat i śmigał.
Co do ceny - nawet na allegro z wysyłką są po 235-240zł.
-
helletic
- Moderator

- Podziękował: 453 razy
- Otrzymał podziękowań: 329 razy
Dokładnie mój elektryk ma takie samo zdanie na temat akumulatorówbuhert pisze:Jak to mówi mój elektryk "dziś prawdziwych akumulatorów już nie ma"![]()
Oby przetrwał gwarancje a po to wiadomo...to nie to samo co parenaście lat temu że aku miał po 7-10 lat i śmigał.
Z Alle...bym nie brał, wiesz jak to z dostawcami i całą linią, zanim towar dotrze do odbiorcy. Ten akumulator dotarł by do mnie po 500-krotnej zmianie pozycji (obracany, rzucany, obijany), pewnie z pękniętą celą, albo obudową itp. sprawamibuhert pisze:Co do ceny - nawet na allegro z wysyłką są po 235-240zł.
- Tomek
- Moderator

- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Takie same do wszystkich wersji silnikowych sąsmak56 pisze:Tomek, moje gratulacjeA tak na marginesie, łączniki do naszych samochodów są takie same? Mam 119 tys.km i łączniki jeszcze chyba nie ruszane!
Ja kupiłem polskie łączniki na allegro, z metalowymi główkami po 35 zł za sztukę.
Łączniki oryginalne mają plastikowe główki.
Mam nadzieję że kolejne 50 tyś wytrzymają, chociaż liczę na więcej...