Licznik Kilometrów

Awatar użytkownika
daro70
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 99850
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Podziękował: 120 razy
Otrzymał podziękowań: 72 razy

Licznik Kilometrów

Post autor: daro70 »

Witam wszystkich :pivo dziś po paro dniowym postoju udałem się w trasę i po przejechaniu paru dziesięciu metrów zaczął migać licznik kilometrów a wraz z nim odmówił współpracy system Blu&Me i do tego jeszcze zafochował się USB . Jak rozumiem wszystko jest razem skofigurowane no bo wcześniej nic takiego nie miało miejsca a jak już się posypało to na raz w jednej chwili . Po przejechaniu 50km zacząłem przełączać przyciski w kierownicy do sterowania radia głównie ten do zmieniania piosenek a także otworzyłem i zamknąłem schowek gdzie w środku jest usb . Chodż nie wiem jakie to ma znaczenie najpierw licznik zaczął działać czasowo z przerwami a następnie wszystko wróciło do normy i tak jest do tej pory .Mam pytanie bo wydaje mi się że ktoś kiedyś pisał o migającym liczniku kilometrów lub to miał u siebie - proszę o sugestię lub podpowiedz z góry dzięki... :pomysli
Obrazek
ENDRIU
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 0
Rocznik: 2008
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: ENDRIU »

daro70, a w jakim stanie jest bateryjka??może poprostu nadchodzi jej czas lub po prostu była niedoładowana i z tego powodu te wariacje,tym bardziej że jak Sam napisałeś po pewnym czasie wszystko wróciło do normy czyli bateria została doładowana.Oczywiście to tylko moja sugestia i może się mylę ale większość takich dziwnych i zbieżnych nagłych usterek pojawia się właśnie przy słabym aku.
Awatar użytkownika
emmer
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 32000
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowań: 101 razy

Post autor: emmer »

może byc aku, ale ja przynjamniej z 5 razy w żywocie mojej linki tak miałem (oczywiście poza B&M). po paru minutach a któregos razu nawet na nastepny dzień wszystko wracało do normy. także nie przejmowałbym sie tym za bardzo, ale baterię nie zaszkodzi jak sprawdzisz lub doładujesz.
Awatar użytkownika
Rafcio
Moderator
Moderator
Przebieg: 130000
Silnik: 1.4 Turbo 120KM
Rocznik: 2013
Podziękował: 332 razy
Otrzymał podziękowań: 164 razy

Post autor: Rafcio »

Mi ostatnio przy zapalaniu też zaczął mrugać całkowity licznik kilometrów. Wyłączyłem silnik i z powrotem zapaliłem i przebieg był już w porządku. Wykluczam raczej słabą bateryjkę bo wyskoczyło mi to po jeździe w trasie gdzie chcąc jechać z powrotem tak mi się zadziało. Zakwalifikowałem to jako foch linki :ink
OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna :jazda
Awatar użytkownika
daro70
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 99850
Rocznik: 2007
Podziękował: 120 razy
Otrzymał podziękowań: 72 razy

Post autor: daro70 »

Rafcio pisze:Zakwalifikowałem to jako foch linki :ink
Chyba tak będzie bo baterię wykluczam jest 2 letni Bosch 52AH więc chyba nie może być mowy ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Kuzyn_z_Sosnowca
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 144000
Silnik: T-Jet z gazem
Rocznik: 2008
Podziękował: 219 razy
Otrzymał podziękowań: 375 razy

Post autor: Kuzyn_z_Sosnowca »

W trakcie jazdy spadek napięcia może pochodzić chyba jedynie od alternatora.
ODPOWIEDZ