wyprowadzenie gniazda 12 V w kufrze
-
- klubowicz
- Przebieg: 49000
- Silnik: 1,3 mjt
- Rocznik: 2008
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
wyprowadzenie gniazda 12 V w kufrze
Zwracam się do tych, co już "dłubali" w swoich lineach, czy przypadkiem nie natrafili gdzieś w okolicach tylnych lamp na jakieś podejście, wolnych konektorów, zaizolowanych przewodów na gniazdo 12 V.
Tomek
- stachu
- klubowicz
- Przebieg: 74000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
Re: wyprowadzenie gniazda 12 V w kufrze
oj dlubali ;-) przyznaje szukalem +12 stalego i "stacyjkowego" na potrzeby zestawu BT, mam nadzieje, ze znajde czas na wrzucenie fotek, moim zdaniem gniazdo w bagazniku tylko z gniazda zapalniczki, oczywiscie zalezy do czego ma sluzyc (stale czy po zaplonie)tomektt pisze:Zwracam się do tych, co już "dłubali" w swoich lineach
.: THX
.: Pozdr
.: St@chu
.: 126p / CC / PII / Linea
.: Pozdr
.: St@chu
.: 126p / CC / PII / Linea
- flodzik
- klubowicz
- Przebieg: 55500
- Silnik: 1,4 16v T-jet
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Niema co szukać wyjścia na gniazdo
Powód jest jeden i istotny,zapewne chcesz podłączać lodówkę, a to jest na tyle duże obciążenie że się topią rozdzielacze i trójniki stosowane do gniazda zapalniczki.
Jedyne pewne i praktyczne rozwiązanie:
http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... c&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;
Pracy nie jest dużo a satysfakcja gwarantowana.

Jedyne pewne i praktyczne rozwiązanie:
http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic ... c&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;
Pracy nie jest dużo a satysfakcja gwarantowana.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- flodzik
- klubowicz
- Przebieg: 55500
- Silnik: 1,4 16v T-jet
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Rafcio dla zaspokojenia ciekawości to powiem,że bandaż mam w apteczceRafcio pisze:flodzik, a co masz w tej wnęce u góry? Bandaż elastyczny?

A tam są schowane dodatkowe chusteczki nawilżające, przy dzieciakach się przydaje

Tak w ogóle to dużo rzeczy się tam mieści np: cztery kamizelki odblaskowe, w wielu krajach wymagane, jakieś reklamówki i takie tam co w podróży się przydaje.

- adamson
- klubowicz
- Przebieg: 41000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 267 razy
- Otrzymał podziękowań: 158 razy
Ja mam w ten sposób zamontowane dodatkowe gniazdo 12 V w bagażniku. Niestety sam tego nie montowałem tylko elektryk w ASO (autko wtedy było jeszcze na gwarancji, a mi się uwijało z montażem przed wyjazdem do "ciepłych" krajów, co by lodówkę turyst. podłączyć
). Na pewno jest podłączone pod bezpiecznik pod dechą do zasilania gniazdka zapalniczki w konsoli środkowej, to akurat wiem, bo jak się ów bezpiecznik przepalił to nie było prądu w kufrze.

FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
- samson0711
- Nowy
- Przebieg: 50000
- Silnik: 1,4 Tjet
Witam w czasie urlopu zamontowałem hak holowniczy i przy okazji gniazdo w bagażniku ponieważ do modułu haka potrzebne było zasilanie więc postanowiłem przeciągnąć przewód przez całe auto do przedniej skrzynki bezpieczników pod maską zainstalowałem dodatkowy bezpiecznik który jest dostępny po zdjęciu pokrywy bezpieczników.
- Rafcio
- Moderator
- Przebieg: 130000
- Silnik: 1.4 Turbo 120KM
- Rocznik: 2013
- Podziękował: 332 razy
- Otrzymał podziękowań: 164 razy
Ostatnio kupiłem lodówkę turystyczną do linki i trzeba było założyć zasilanie do bagażnika. W bagażniku już wszystko podłączone i zamocowane, kabel podciągnięty do przodu w progach. Zostało już tylko podłączenie kabli pod bezpieczniki, ale to już zrobi kolega elektryk w środę. Zastosowane materiały to przewód 2x1,5 i ponoć lepsiejsze gniazdo
Podczas montażu gniazda dowiedziałem się że cały wchodzę do bagażnika co przy wzroście ponad 2 metry jest niezłym wyczynem

Podczas montażu gniazda dowiedziałem się że cały wchodzę do bagażnika co przy wzroście ponad 2 metry jest niezłym wyczynem

OPEL ZAFIRA TOURER
1.4 Turbo 120KM Benzyna
1.4 Turbo 120KM Benzyna

- adamson
- klubowicz
- Przebieg: 41000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 267 razy
- Otrzymał podziękowań: 158 razy
Miałem tak samo jak "nurkowałem" w kufrze Linei
, mam tylko 1,80 m, dodatkowe gniazdo też dokładałem. Natomiast w Tipo gniazdo 12 V w bagażniku już jest
.

FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM