Jaki ASO wybrać małopolskie/śląskie?

POLECAMY / OSTRZEGAMY
Awatar użytkownika
alvaro
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 205000
Silnik: 1.4 8v + LPG BRC
Rocznik: 2009
Podziękował: 51 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Jaki ASO wybrać małopolskie/śląskie?

Post autor: alvaro »

Witam!

Planuje zrobić przegląd w ASO po dwóch latach od kupna auta.
Jaki serwis wybrać w promieniu 20-30 km od Oświęcimia.

Do Oświęcimia nie zawitam do Pana Białczyka na pewno już nigdy w życiu. Ganinex w Pszczynie nie cieszy się jakąś dobrą opinią... Zostaje mi Żywiec - Auto Folwark tam gzie kupowałem... aczkolwiek tam też ktoś narzekał...
Awatar użytkownika
AKI
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 42000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Re: Jaki ASO wybrać małopolskie/śląskie?

Post autor: AKI »

alvaro pisze:Witam!

Do Oświęcimia nie zawitam do Pana Białczyka na pewno już nigdy w życiu.
Zgadzam się ze zdaniem w 100%.
alvaro pisze:Witam!
Ganinex w Pszczynie nie cieszy się jakąś dobrą opinią.
Z tą Pszczyną to różnie bywa, ja od nich dostałem dużą zniżkę za przegląd w zamian za wymienienie ramki tablicy Białczyka na Ganinex ale za to bez zgody przykleili naklejkę PL-Ganinex na klapę bagażnika i na tylną szybę jakieś serce Fiata.

Możesz jeszcze zawitać do Fiata W Tychach, tylko tam trzeba się wcześniej umawiać telefonicznie. Byłem tam parę razy i bez zastrzeżeń poza jednym, gdzie pewien elektryk w czapce z pomponem wysmarował mi podsufitkę przy naprawie ogrzewania tylnej szyby.

PS. alvaro czy dopadły twoją Linkę skutki pożaru na kopalni w postaci czarnych kropek na lakierze (bardzo trudnych do usunięcia), przywianych wraz z dymem?
Awatar użytkownika
alvaro
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 205000
Silnik: 1.4 8v + LPG BRC
Rocznik: 2009
Podziękował: 51 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: alvaro »

To nie skutki pożaru... ja te kropki zauważyłem już dawno, to są drobinki asfaltu, bardzo cieżkie do unięcia, trzeba każdą indywidualnie zmywać i skrobać paznokciem. Niestety nie mam na tyle czasu....
Awatar użytkownika
AKI
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 42000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: AKI »

alvaro pisze:To nie skutki pożaru... ja te kropki zauważyłem już dawno, to są drobinki asfaltu, bardzo cieżkie do unięcia, trzeba każdą indywidualnie zmywać i skrobać paznokciem. Niestety nie mam na tyle czasu....
Niestety nie o tym mowa bo to nie tylko na samochodach. Byłem na myjni ręcznej spytać się czym to usunąć, stwierdzili że nie jest łatwe i co drugie auto z tym do nich przyjeżdża, zaproponowali mi umówić się na konkretny dzień i godzinę że wciągu 2 godzin usuną to dziadostwo z samochodu za 110zł :zdiwiony i wystawią fakturę że ma myć zbiorowy pozew o zwrot kosztów, wiec im podziękowałem za taką usługę ale przypomniało mi się że ktoś kiedyś pisał na forum o zmywaczu silikonowym więc udałem się do sklepu motoryzacyjnego w celu zakupienia, zmywacza nie było ale zaproponowano mi w sprayu Bug & Tar Clean za 18zł i ten środek sprawdził się rewelacyjnie. Troszkę roboty przy tym było ale warto zaoszczędzić kilkadziesiąt zł.
Awatar użytkownika
buhert
klubowicz
klubowicz
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: buhert »

Na samym dole działu masz odpowiedź heh (ostatni temat) :smak
ODPOWIEDZ