[1.4] Niemożliwe uruchomienie samochodu.
- czarnes
- Nowy
- Przebieg: 189000
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2007
[1.4] Niemożliwe uruchomienie samochodu.
Witam
Mam problem z moją Linijką. Nie chce zapalić.
Samochód stał około m-ca nieodpalany. Nie jeździłem, ponieważ złamałem nogę i generalnie na początku ledwo chodziłem po domu.
Wczoraj próbowałem zapalić, ale okazało się, że padł akumulator na amen i nawet kontrolki nie świecą.
Naładowałem aku i pewien, że samochodzik zapali dziś próba.
Niestety nie udało się. Rozrusznik kręci, pompa pompuje paliwo (po włączeniu zapłonu słychać), silnik próbuje zaskoczyć, ale niestety nie zapala.
Dodam, że wcześniej (przed postojem) samochód jeździł bez zarzutu.
Ktoś ma może jakiś pomysł co się stało?
Mam problem z moją Linijką. Nie chce zapalić.
Samochód stał około m-ca nieodpalany. Nie jeździłem, ponieważ złamałem nogę i generalnie na początku ledwo chodziłem po domu.
Wczoraj próbowałem zapalić, ale okazało się, że padł akumulator na amen i nawet kontrolki nie świecą.
Naładowałem aku i pewien, że samochodzik zapali dziś próba.
Niestety nie udało się. Rozrusznik kręci, pompa pompuje paliwo (po włączeniu zapłonu słychać), silnik próbuje zaskoczyć, ale niestety nie zapala.
Dodam, że wcześniej (przed postojem) samochód jeździł bez zarzutu.
Ktoś ma może jakiś pomysł co się stało?
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
A ja bym się mimo wszystko skupił na aku. Skoro padł do tego stopnia, że się nawet kontrolki nie pozapalały, to może on być problemem. Nie zapominajcie, że do rozruchu oprócz odpowiedniego napięcia potrzebny jest jeszcze prąd rozruchowy, czyli moc. Niby rozrusznik kręci, pytanie czy ma tyle siły, żeby wyprodukować iskrę na świecach
Generalnie polecałbym próbę odpalenia auta na innym, sprawnym aku. Jak się nie uda, to wtedy szukać dalej - zacząłbym wtedy od świec 

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM