Jakie to koszty i czy można to samemu zrobić czy tylko serwis/mechanik ?mwas pisze:Stawiam na linki. Jeśli to nie linki, no to już pewnie ingerencja w skrzynię biegów.Arkadio1981 pisze:co może być powodem "cholernie" ciężko działającego lewarka zmiany biegów, zwłaszcza bardzo ciezko wchodzi jedynka ?
FL 1,3 M-JET PRZEGLAD
-
- Nowy
- Przebieg: 89000
- Silnik: 1,3 m-jet
- Rocznik: 2008
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 346 razy
- Otrzymał podziękowań: 965 razy
- Kontakt:
Linki nie są jakoś dobitnie drogie, obstawiam że za 2 (bo tyle jest potrzeba do wymiany kompletu) zapłacisz nie więcej jak 300 zł a czy zrobisz to samemu, to zależy tylko od CiebieArkadio1981 pisze:Jakie to koszty i czy można to samemu zrobić czy tylko serwis/mechanik ?

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
-
- Nowy
- Przebieg: 89000
- Silnik: 1,3 m-jet
- Rocznik: 2008
Kiedyś wiele rzeczy naprawiałem sam, ale to się poprostu nie opłaca, godzina pracy znajomego mechanika to 25-30 zł, moja godzina pracy to 100 zł, odpowiedź b.prosta że lepiej pewne sprawy zostawmy ludziom kórzy robią to na co dzieńmwas pisze:Linki nie są jakoś dobitnie drogie, obstawiam że za 2 (bo tyle jest potrzeba do wymiany kompletu) zapłacisz nie więcej jak 300 zł a czy zrobisz to samemu, to zależy tylko od CiebieArkadio1981 pisze:Jakie to koszty i czy można to samemu zrobić czy tylko serwis/mechanik ?Ja nigdy tego nie robiłem, ale zapewne nie jest to jakaś wielka filozofia. Jeśli z kolei okazałoby się, że to nie linki a coś ze skrzynią, no to niestety... wtedy tylko ingerencja mechanika, no chyba że sam nim jesteś, ale biorąc pod uwagę pytania, to chyba raczej nie