MP3 w Dynamicu ???

Gra muzyka
Awatar użytkownika
wally
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 55600
Silnik: 1,4 8v
Rocznik: 2012
Podziękował: 1 raz

Post autor: wally »

Dzisiaj w końcu mi wymienili emulator na jakiś iny egzemplarz, co prawda po podłączeniu było lepiej o 100% :) bo coś grało i nic nie trzeszczało ale urządzenie widziało tylko 1 folder na karcie pamięci.
Po podłączeniu pena pojawił się 2 folder.
Po odłączeniu pena i ponownym podłączeniu karty pamięci pojawił się 3 folder.
W końcu po paru włączeniach i wyłączeniach pojawiły się wszystkie foldery i wszystkie utwory w folderach.
W pewnym momencie można było powiedzieć że teraz emulator nadrabia zaległości ponieważ w pewnej chwili pojawiły się foldery CD07 i CD10, mimo że na żadnej z kart pamięci nigdy takich folderów nie było. :)
Teraz będę zmieniarką intensywnie testował aby sprawdzić czy znów się nie powiesi :)
Co ciekawe nawet gość ze sklepu, w którym kupowałem emulator nie bardzo wiedział co mogło być przyczyną "odwieszenia" urządzenia.
W każdym razie mam inny egzemplarz, który działa i jestem w końcu happy :)
'Per Aspera ad Astra"
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Przebieg: 98000
Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
Rocznik: 2010
Podziękował: 344 razy
Otrzymał podziękowań: 957 razy
Kontakt:

Post autor: mwas »

wally, inny egzemplarz tego samego modelu, czy może dostałeś sprzęt jakiejś zupełnie innej firmy ? Pochwal się jaki dokładnie masz model, gdzie kupowałeś i ile za to ustrojstwo płaciłeś :ink
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
Awatar użytkownika
wally
klubowicz
klubowicz

Konkretnie to był Connect2, wymienili na inny egzemplarz, podobno z tej samej serii.
Kupiony w firmie specjalizującej się w car audio.
Cena to coś koło 340 zł
'Per Aspera ad Astra"
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Kontakt:

wally, możesz umieścić jakieś foto tego ustrojstwa ? I jak Ci się to sprawuje ? Pytam, bo ja mam dokładnie XCarLink'a (takie coś -> http://rejestrator-samochodowy.pl/fiat- ... d-usb.html" onclick="window.open(this.href);return false;) no i czasem, mówiąc krótko - głupieje :ink Potrafi się zwiesić tak, że lecą minuty, w głośnikach cisza i nie reaguje na żadne przyciski sterowania (nastepna ścieżka, poprzednia ścieżka) - działa tylko przełączenie na inne źródło. Jedynym sposobem, żeby go wtedy odblokować jest wyłączenie radia, ale tak definitywnie, łącznie ze stacyjką i wymiana nośnika pamięci na inny :oj I na razie za cholerę nie mogę dojść, jak to ugryźć :zmieszany
Awatar użytkownika
wally
klubowicz
klubowicz

http://www.automuza.pl/?p=productsMore& ... zmieniarki" onclick="window.open(this.href);return false;
Takie objawy miałem za pierwszym razem, też nic nie pomagało.
Teraz wygląda na to że zmiana nośnika nie zawiesza emulatora. Ale cały czas go testuje. Mam kartę SD 2 GB i 2 peny (2 i 4 GB) na zmiane są testowane i jak na razie działają.
Za jakiś czas chcę zrobić jeszcze test ekstremalny :) z penem 16 GB, bo odniosłem wrażenie że w pierwszym emulatorze właśnie zastosowanie tego pena spowodowało że emulator zafiksował się na jednym katalogu i jednym utworze i za nic nie chciał się zresetować.
'Per Aspera ad Astra"
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Kontakt:

Wygląda identyko jak moje :) Czekam na dalsze relacje z testów :pivo Może wyczujesz coś, czego mi się nie udało przez 2 lata użytkowania :ink
Awatar użytkownika
wally
klubowicz
klubowicz

Zauważyłem jedną prawidłowość - w starym urządzeniu reset radia (czy to z włączoną "choinką" kontrolek, czy bez) nie dawał rezultatów żadnych. W tym nowym, na początku widział tylko 2 katalogi, reset radia z wyłączoną stacyjką nic nie dał ale już reset radia z włączonym zapłonem spowodował że nagle emulator zaczął widzieć więcej katalogów.
W starym emulatorze próbowałem wszystkiego: - odłączenie kostki emulatora w czasie gdy radio działało, odłączenie kostki zasilania radia w czasie gdy radio działało, odłączenie całkiem radia z obu tych kostek i włączenie zapłonu, podłączenie najpierw kostki emulatora a potem kostki zasilania radia.
Wszystkie te zabiegi nic nie dawały.
W nowym emulatorze widzę że reset radia przy włączonym zapłonie powodował odblokowanie katalogów.
Możliwe że ten pierwszy egzemplarz był uszkodzony jakoś wewnętrznie i dlatego nic na niego nie działało.
Tego drugiego dopiero rozgryzam ale szczerze mówiąc wolę z nim już tak nie eksperymentować - jeśli działa to po co to zmieniać :)
'Per Aspera ad Astra"
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Kontakt:

wally pisze:reset radia przy włączonym zapłonie
A jak żeś dokonał takiego resetu ??
Awatar użytkownika
wally
klubowicz
klubowicz

Wciskasz "menu" -> tym okrągłym klawiszem strzałka w dół -> pokazuje się komunikat "resetting Yes" -> klawiszem w prawo żeby pokazało się Yes -> klawiszem w górę dla potwierdzenia. Co prawda taki reset kasuje tylko ustawienia basów, trebli i balansu, ale w wypadku emulatora zadziałał. Choć prawdę powiedziawszy to nie musiało być to.
'Per Aspera ad Astra"
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Kontakt:

Dzięki wally, myślałem, że masz jakiś patent na bardziej zaawansowany reset, ale OK. Rzeczywiście, mógł być to czysty zbieg okoliczności, że akurat zadziałał, ale kto wie... :pomysli W każdym razie czekam na relacje z dalszych wrażeń użytkowania :ink A ja mam klika koncepcji co jeszcze zrobić u siebie, żeby się nie wieszał :ink
Awatar użytkownika
emmer
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 32000
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowań: 101 razy

Post autor: emmer »

a tak z innej beczki. jak macie sormatowane pamięci fat czy ntfs? bo może tu jest problem
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Kontakt:

emmer, o NTFS w ogóle możesz zapomnieć, te urządzenia nie odczytują tego formatu. Przy pamięciach 4GB używam FAT32, ale próbowałem też innych FATów i generalnie nic to nie daje. Tak jak pisałem wcześniej - mam pewne podejrzenia i w wolnej chwili potestuję. Jak znajdę przyczynę ewentualnego wieszania się urządzenia, to dam znać.
Awatar użytkownika
wally
klubowicz
klubowicz

Ja nowej karty pamięci (4GB) po zakupie, nie formatowałem - od razu na niej pozakładałem katalogi i przekopiowałem utwory - jak na razie wszystko śmiga poprawnie.
'Per Aspera ad Astra"
Awatar użytkownika
mwas
Prezes
Prezes
Kontakt:

Re: MP3 w Dynamicu ???

Jakby kto był zainteresowany, to TUTAJ kolejna alternatywa na odtwarzanie MP3 (i nie tylko :ink)
ODPOWIEDZ