Lubelskie
-
- klubowicz
- Przebieg: 61000
- Silnik: 1,4 8v
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
To faktycznie zamek w Janowcu (od strony Lublina najkrótsze droga przez Kazimierz i promem przez Wisłę) i Kozłówka (bardzo duży park z placem zabaw dla dzieci i możliwością organizowania grilla).
Lubelszczyzna jest fajna, brak ciężkiego przemysłu(z wyjątkiem kopalni w Bogdance), świeże powietrze.
Jako że zwykle mamy mało czasu to jeżdżę z rodzinką do Nałęczowa (tak w pół drogi z Lublina do Kazimierza), głównie sanatoria, emeryci i rodziny z dziećmi, poza tym cisza, spokój. Polecam
Lubelszczyzna jest fajna, brak ciężkiego przemysłu(z wyjątkiem kopalni w Bogdance), świeże powietrze.
Jako że zwykle mamy mało czasu to jeżdżę z rodzinką do Nałęczowa (tak w pół drogi z Lublina do Kazimierza), głównie sanatoria, emeryci i rodziny z dziećmi, poza tym cisza, spokój. Polecam
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
Janowiec 2008 r.
Chciałem wam pokazać Janowiec. Tak jak sobie myślę była to nasza pierwsza wyprawa Linką w okresie letnim 2008 roku i od tego się zaczęły nasze wyprawy. Okolice są warte zwiedzania, te widoki zwłaszcza z samego zamku w Janowcu jak sami zobaczycie na filmiku.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Sympatyk forum :-)
-
- klubowicz
- Przebieg: 61000
- Silnik: 1,4 8v
- Rocznik: 2009
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Kazimierz Dolny to zależy co się chce robić, jak zwiedzać to wystarczy 1 dzień (Muzeum Sztuki Złotniczej, Kamienica Celejowska itd chyba to łącznie występuje pod nazwą Muzeum Nadwiślańskiego, zamek w Janowcu, kościół farny, "rejs" po Wiśle barką przerobioną na statek wikingów albo piracki, ewentualnie czymś w rodzaju weneckiej gondoli, góra 3 krzyży - wstęp płatny, jakieś ruiny w samym Kazimierzu), obowiązkowo zakup koguta kazimierskiego z piekarni Sarzyńskiego (dużo podróbek i ogólnie awantura o patent). Dla chętnych przejażdżki terenówką po kamieniołomach. Miasteczko nastawione na turystów ze wszystkimi tego plusami (dużo knajp, restauracji, atrakcji dla dzieci, parkingów - przy każdej posesji jest parking, miejsc noclegowych itd) i minusami (ceny dla turystów, a płaci się za wszystko). Ciekawie jest w czasie Festiwalu Filmów i Festiwalu Artystów i Kapel Ludowych, ale wtedy jest też masa "warszawki" i nie tylko. Generalnie dużo przyjeżdża tam Warszawiaków, może snobizm, nie wiem. Dłuższy wypoczynek w Kazimierzu odbyłem 1 raz, chyba ze 3 noclegi około 3-4 km od centrum, dość nudno było.
Octavia 3 1,4 TSI Elegance Brąz Topaz
- cichy
- klubowicz
- Kontakt:
Informacja dla kolegów z regionu i okolic Chełma, Puław i Lublina.
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/51 ... ,id,t.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/51 ... ,id,t.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- cichy
- klubowicz
- Kontakt:
to się rozumiemwas pisze:A na co Wam ramki, skoro nasze klubowe ładniejsze no i jedyne słuszne !?![]()

Ostatnio zmieniony 27 lut 2012, 13:51 przez cichy, łącznie zmieniany 1 raz.
- cichy
- klubowicz
- Kontakt:
Udało mi się zdobyć dwa komplety, w cytrynce są już zamontowane.
[img][img]http://images43.fotosik.pl/1395/823ef808a5a7bdf0med.jpg[/img][/img]
[img][img]http://images43.fotosik.pl/1395/823ef808a5a7bdf0med.jpg[/img][/img]
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 346 razy
- Otrzymał podziękowań: 965 razy
- Kontakt:
pawe1_c, mam nadzieję, że go przypadkiem nie "sponsorujesz"pawe1_c pisze:ten pierwszy po lewej w dzień w dzień się szwenda po starówce, bardzo często go widzę idąc do pracy

Niestety, takich gagatków każde miasto ma, u mnie też jakby się przyjrzeć, to stałych bywalców by się znalazło

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM