Ja zakupiłem Francuzki - Nania Racer SP Nania klik
Tutaj więcej zdjęć KLIK
Uzyskał 3 gwiazdki w testach zderzeniowych ADAC czyli nieźle bo w tej kategorii fotelików czyli 9-36kg to maximum 4 gwiazdki ADAC Test ADAC klik
Tylko czy będzie pasował

to bardzo dobrze, prawie wszystkie mamy foteliki z atestem natomiast co do testów zderzeniowych to tutaj jest gorzej. Ogólnie opinia jest taka, od trzech gwiazdek i wyżej są bezpieczne, gorzej jest jak foteliki mają dwie albo mniej podczas testów (dodam prawidłowo zapięte) nie przechodziły testów czyli podczas zdarzenia łamały się i wylatywały przez przedni fotel do przodu auta. Odnośnie pasów to mamy je w miarę długie, mam u siebie w aucie dwa foteliki, marki Chicco oraz Grako i w obu tych przypadkach nie miałem problemu z oparciem kanapy jak i długości pasa dodam jeszcze jak mój Maciuś jeździł w Linei zaraz po porodzie to jeździł w nosidełku marki 4- aby i też problemu z pasami nie było. W naszej Linei nie jest tak źle jeżeli chodzi o foteliki dla dzieci.rafcio082 pisze:Uzyskał 3 gwiazdki w testach zderzeniowych ADAC
Kiedyś poważnie rozważaliśmy z żoną zakup tego wózka, no i Coneco przegrało z X-Landerem, którego kupiliśmy i byliśmy bardzo z niego zadowoleni.M pisze:CONECO V4 CHAMELEON?