opony na zimę
- mireks
- klubowicz
- Przebieg: 159000
- Silnik: 2.0 Multijet
- Rocznik: 2012
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
- Kontakt:
Ech... każdy z nas zna ten bolesny ubytek w kieszeni, gdy w dodatku zakup opon pokrywa się z zakupem felgkrakus02 pisze:mireks, dokładnie zgadzam się z Twoim zdaniem, ale niestety kiedy kupowałem zimówki ze względów finansowych musiałem wybierać z półki ekonomiczniej...

No ale później pozostaje satysfakcja z przeświadczenia dobrze wydanych pieniędzy - mam nadzieję

-
- klubowicz
- Przebieg: 95000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2010
- Kontakt:
A tak się zastanawiam czy zauważyliście zmianę w dynamice i spalaniu po zmianie opon na zimowe. Ja jestem w szoku! W zeszłym tygodniu fabryczne turanzze poszły do garażu i założyłem zimówki. Autko jest zrywniejsze a spalanie w/g komputera spadło o +/- 1l/s z ok. 7,8l do 6,2 - 6,4 w cyklu bardzo mieszanym (zatkany Poznań + 30 km trasy z sygnalizacją po drodze). Zaznaczam że raz na dwa tygodnie sprawdzam ciśnienie w oponach więc nie powinno mieć to wpływu.
-
- klubowicz
- Przebieg: 60000
- Silnik: 1,3 multijet 90km
- Rocznik: 2008
hej kalonek, mam 185/65 r15 na stalowych felgach..szkoda alusów na sól sypaną zimą .
- 2 pary nart i buty spokojnie wchodzą do bagaznika, po delikatnym odchyleniu jednej części tylnej kanapy (którtkie narty wejdą chyba nawet bez odchylania). oczywiście mam w bagazniku matę gumową , a sprzęt narciarski w pokrowcu i nic się nie brudzi. reasumując bagażnik dachowy niepotrzebny
...oponki polecam w 100% bo Beskidy nasze i sąsiadów nie są im zimą straszne, pzdr
- 2 pary nart i buty spokojnie wchodzą do bagaznika, po delikatnym odchyleniu jednej części tylnej kanapy (którtkie narty wejdą chyba nawet bez odchylania). oczywiście mam w bagazniku matę gumową , a sprzęt narciarski w pokrowcu i nic się nie brudzi. reasumując bagażnik dachowy niepotrzebny

bonus77
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy