Panowie, zastanawia mnie jaki większy silnik można wsadzić ws naszą Linkę z mocą coś koło 150km. W miare interesujące były z 500 abarth albo z coupe turbo ale nie wiem czy mocowania pasują
Przypuszczam, ze najbliżej byś maił z GRANDE PUNTO ABARTH mocowania będą pasować na 90 % jak nie na 100 %. Z tym, że taki swap to nie tylko silnik.
Dojdą :
- komp (jednostka sterująca)
- hamulce (przód i tył) chyba że chcesz hamować te 150 KM tymi bębenkami z tyłu
- wydech
- pompa paliwa
- układ chłodzenia
itd...
kupa kasy potrzebna...
Ogólnie z auta zostanie tylko body bo reszta do wymiany.
Taniej i łatwiej kupić LINEA Mjet 1.6 105 KM i zainwestować w dobrego CHIP-a
Taniej będzie sprzedać i kupić używanego t-jeta, jeśli musi to być Linea. Potem ew wirus i masz 150KM. Silnik na allegro kosztuje 5 tys, ale jeszcze potrzebny osprzęt skrzynia robocizna itd. I nikt nie zagwarantuje że będzie to działało.
Przeróbki się nie opłacają. jak pisali koledzy. Linkę sobie zostaw jak będziesz woził teściową;) Kup sobie fiata cupe jako drugie auto, prawie jak ferrari a za ok 12.000 masz kupę zabawy.
Wcześniej. Fiat 126p, 125p, VW polo 1,4, VW pasat B5 2,3l 4x4, Toyota Rav 4 2.0, Czasem Punto II, teraz linka 1.4 8v od 2007
Kiedyś był taki projekt, na wsadzenie 2,0 Turbo z Coupe do Pandy.
O dziwo nawet wszystko się jakoś zmieściło pod maskę, przy tylko niewielkiej ingerencji w ścianę grodziową, ale niestety... wszystko poległo na elektronice i CANie
Oczywiście to jest wiadome że komp. heble itp . Może za parę lat, bo akurat linka zostanie jeszcze trochę w rodzinie. A wtedy marzeniem by było około 300km
ja zmieniałem silnik w poprzednim aucie na nowszy, wymiana była robiona w serwie po czasie mogę przyznać lepiej jest kupić cały samochód bo komplikacje i inne fajerwerki nie sa tego warte