zawsze gdy widze passata lub inny wynalazek o aerodynamice kredensu typu golf to jakoś bierze mnie chęć do wyprzedzania lub chociaż pościg za nim aby nie czuł się zbyt pewny, ale tylko w sprzyjającyych warunkach
Gdy wciskam gaz, robi mi się ciemno przed oczami, a gdy już odzyskam wizje, to jadę już tak szybko, że mi się obraz rozmazuje. Tak więc w takim stanie ciężko jest określić z kim się ścigam
Dziś rano objechałem 126p co uważam za rewanż z trasy Bałtów-Kraśnik, kiedy to tunningowany "pryszcz" na niskoprofilowych oponach, z ciemnymi szybami i tłumikiem średnicy rury od sedesu łyknął mnie i jadące wcześniej Audi 80 (prawie nówka).
Umówmy się: T-Jetowcy mogą jeszcze powalczyć, ale my, z naszymi tabunami 77 koni... heh, ciężko jest tu mówić o jakimkolwiek objeżdżaniu, bo nie powinniśmy tutaj wliczać sytuacji np. wyprzedzania lepszej fury od naszej tylko dlatego, że jej właściciel zwyczajnie aktualnie jedzie wolniej od nas A takich sytuacji to miałem masę Jeśli chodzi o sprint spod świateł to niestety, ale pierwsza lepsza Fabia z silnikiem TDI jest w stanie nas objechać ze 3 razy Więc zostaje nam wybierać takie perełki jak Fiaty 125, Maluchy czy np. Skody 105
Spod świateł się nie ścigam, bo szkoda auta. Najbardziej lubię jechać sobie spokojnie 80-90km/h, aż tu nagle na zderzaku siada firnowy Cee'd, Fabia, lub Auris w dieslu. No bo przecież Fiat w sedanie to tylko dla dziadka i na pewno ma max 60KM. Redukcja i but, klient w lusterku znika, a potem wracamy na spokojne 80km/h. Tamten już jakoś nie ma ochoty się przykleić się do zderzaka , a i tempo jazdy mu nie przeszkadza. Można sobie poprawić humor i wpędzić kilku zakompleksionych, w jeszcze większe kompleksy.
Ja odpuszczam i jadę spokojnie kiedyś nie odpuściłem i wyskoczyłem z kasy kosztowało mnie to 500 zł i 10 punktów . I w ten sposób pan policjant zabił we mnie ducha rajdowcy.Chociaż czasami świerzbi mnie noga by dać czadu ale 77 raczej na długim dystansie nie dam rady
To ja zrobię taki delikatny OT , bo żadne auto z prezentowanych w filmie nie jest Fiatem.
[youtube][/youtube]
Widać co zrobił "mocno poskubany" Civic z M3 G-Power 600KM - to tak odnośnie tego Fiata 126p .
A G-Power to są bardzo szybkie wozy: [youtube][/youtube] - tu widać co zrobił taki z Porsche Carrera GT3 RS - co prawda był mocniejszy, ale w takim razie jaką moc mógł mieć civic (choć wiadomo, że jest dużo lżejszy), który zmiażdżył M3 G-Power 600KM
Coval , ja mam dokładnie tak samo... Najbardziej bawi mnie mina kolesia siedzącego mi na d.... (tak zwanego poganiacza) kiedy nagle w moich lusterkach staje się kropeczką . Chciałabym ujrzeć to zdziwienie na jego twarzy
Wielu nie spodziewa się jaki demon siedzi pod maską mojej Kreski.