Schowek na ukulary
- adamson
- klubowicz
- Przebieg: 41000
- Silnik: 1.4 16V Turbo
- Rocznik: 2018
- Podziękował: 267 razy
- Otrzymał podziękowań: 158 razy
Dołączam fotki
[ Dodano: |12 Paź 2010|, o 18:29 ]
Byłem dzisiaj w sklepie przy ASO i mają takie kostki mocujące, które się wkłada w miejsce zaślepek - cena 6.45 zł za sztukę (nr kat. 46741916), zakupiłem chyba ostatnie dwie w Chorzowie. Teraz tylko schowek i do roboty
[ Dodano: |12 Paź 2010|, o 18:29 ]
Byłem dzisiaj w sklepie przy ASO i mają takie kostki mocujące, które się wkłada w miejsce zaślepek - cena 6.45 zł za sztukę (nr kat. 46741916), zakupiłem chyba ostatnie dwie w Chorzowie. Teraz tylko schowek i do roboty

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FIAT TIPO HB Lounge 1.4 T-jet 120 KM
- emmer
- klubowicz
- Przebieg: 32000
- Silnik: 1.5
- Rocznik: 2017
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
he, he. nio. avanti piaseczno 12 zł za dwie blaszki i dwa wkręty. dzisiaj montaż.
ps. pan ze sklepu spróbuje nam załatwić nadkola w dobrej cenie. mam sie dowiadywać pod koniec tygodnia.
[ Dodano: |15 Paź 2010|, o 07:48 ]
i zamontowane. montaż banalnie prosty. trzeba mieć jedynie zwinne paluszki.. najgorzej wcisnąc tę kosteczkę w otwór. a i trzeba pamiętać żeby delikatnie przykręcać - ja dałem dodatkowe podkładki pod wkręty, bo to wszystko oczywiście plastik

ps. pan ze sklepu spróbuje nam załatwić nadkola w dobrej cenie. mam sie dowiadywać pod koniec tygodnia.
[ Dodano: |15 Paź 2010|, o 07:48 ]
i zamontowane. montaż banalnie prosty. trzeba mieć jedynie zwinne paluszki.. najgorzej wcisnąc tę kosteczkę w otwór. a i trzeba pamiętać żeby delikatnie przykręcać - ja dałem dodatkowe podkładki pod wkręty, bo to wszystko oczywiście plastik

- karollino
- klubowicz
- Przebieg: 225000
- Silnik: 1,4 77KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 110 razy
- Otrzymał podziękowań: 98 razy
Trochę odgrzeję temat - no właśnie ja mam z tym problem. Wciskałeś to "na chama", czy masz jakiś "sekret kucharza" ułatwiający sprawę. Ja mam wrażenie, że moje kostki są jakby za duże. Numery na nich są podobne jak u kolegi adamsona (A831, tylko zamiast "15" jest "9"), ale chyba przy kolejnej próbie obmierzę je suwmiarką.emmer pisze:.. najgorzej wcisnąc tę kosteczkę w otwór.
Fiat Linea Dynamic:
+ DRL
+ subwoofer i maty w drzwiach
+ lusterko wsteczne autochrom z kamerą cofania
+ elektryczna regulacja lędźwi
+ regulacja wysokości fotela pasażera
+ podłokietnik z nawiewem
+ klimatronik
+ tempomat
+ DRL
+ klimatronik
+ tempomat
- kk25
- klubowicz
- Przebieg: 150650
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2008
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
U mnie kostki nijak nie chciały wejść, więc oddzieliłem element metalowy od plastikowego i założyłem sam metalowy. Trzyma mocno i chyba o to chodziło. Wyczytałem w ofercie, że schowek pasuje do Cromy. Możliwe, że i te kostki pasują do niej (możliwy jest ich normalny montaż np od wewnątrz słupka przez jakiś otwór technologiczny). Moje kostki. które były dołączone do schowka od przodu w całości nie były do założenia 
P.S.
Przypomniało mi się, że na pewno był to schowek od Cromy, bo do końca nie pasował. Jak przykręcałem go do słupka, to bardzo ściskał podsufitkę i ją deformował. Zastosowałem wówczas podkładki dystansowe o grubości 1 cm pomiędzy kostką a gniazdem przykręceniowym schowka i dopiero wtedy był git. Schowek został przykręcony z dużą siłą ( taką jak przykręcone są uchwyty w podsufitce)

P.S.
Przypomniało mi się, że na pewno był to schowek od Cromy, bo do końca nie pasował. Jak przykręcałem go do słupka, to bardzo ściskał podsufitkę i ją deformował. Zastosowałem wówczas podkładki dystansowe o grubości 1 cm pomiędzy kostką a gniazdem przykręceniowym schowka i dopiero wtedy był git. Schowek został przykręcony z dużą siłą ( taką jak przykręcone są uchwyty w podsufitce)
- Tomek
- Moderator
- Przebieg: 131000
- Silnik: 1.4 V8 + LPG
- Rocznik: 2009
- Podziękował: 287 razy
- Otrzymał podziękowań: 304 razy
Dzisiaj wracając z pracy postanowiłem przejechać przez Piaseczno, odwiedzić Avanti i sprawić sobie wreszcie ten schoweczek
Pan który sprzedawał mi ten gadżecik tłumaczył od razu jak wetknąć te kosteczki.
Mówił że tak normalnie się ich nie wetknie, i trzeba je jakoś od dołu.. nie wiem jak to opisać
, muszą się tak jakby wślizgnąć od dołu... facet się nagestykulował i wytłumaczył, ale nie potrafię tego opisać 
Jak założę to się pochwalę

Pan który sprzedawał mi ten gadżecik tłumaczył od razu jak wetknąć te kosteczki.
Mówił że tak normalnie się ich nie wetknie, i trzeba je jakoś od dołu.. nie wiem jak to opisać

Jak założę to się pochwalę

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- karollino
- klubowicz
- Przebieg: 225000
- Silnik: 1,4 77KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 110 razy
- Otrzymał podziękowań: 98 razy
Dzięki chłopaki za wyjaśnienia!
kk25 - ten schowek pasuje też do Cromy (tylko nie do tej ze szklanym dachem), ale kostki są takie same do naszego bolidu jak i do droższego Fiata
. Jak się mocowałem z kostkami, to nawet odkręciłem uchwyt po stronie pasażera, coby zobaczyć jak to wygląda. Wtedy się przeraziłem - te kostki mają wejść jakby pod blachę, a ja takiej możliwości tam nie widziałem. Chyba że dokonam dezintegracji, jak radziłeś.
Jak ja kupowałem swój schowek w Avanti (tam gdzie Tomek), to niestety nie zapytałem o sposób montażu. Dopiero w domu zobaczyłem że nie będzie łatwo.
Cóż, pozostaje mi za radą emmera uzbroić się w cierpliwość i powalczyć z tematem. (Cholewcia, miałem to zrobić dziś, ale nie dosć że pogoda lipna, to jeszcze jak zwykle było 50 innych spraw do załatwienia, grr...).
Tomek, nie ukrywam że liczę na relację z Twojego montażu (chyba że szybciej sam zamontuję, to wtedy zamieszczę info od siebie
).
Aha, jeszcze jedno: te kostki to mają być tymi "wąsami" do góry, czy do dołu montowane. W opisie montażu w Punto (link był w tym wątku) "wąsy" były skierowane do góry, natomiast w mojej Linie, kostki po stronie pasażera (do których wkręconyjest uchwyt) mają "wąsy" na dół. A może jest to bez znaczenia?
kk25 - ten schowek pasuje też do Cromy (tylko nie do tej ze szklanym dachem), ale kostki są takie same do naszego bolidu jak i do droższego Fiata

Jak ja kupowałem swój schowek w Avanti (tam gdzie Tomek), to niestety nie zapytałem o sposób montażu. Dopiero w domu zobaczyłem że nie będzie łatwo.
Cóż, pozostaje mi za radą emmera uzbroić się w cierpliwość i powalczyć z tematem. (Cholewcia, miałem to zrobić dziś, ale nie dosć że pogoda lipna, to jeszcze jak zwykle było 50 innych spraw do załatwienia, grr...).
Tomek, nie ukrywam że liczę na relację z Twojego montażu (chyba że szybciej sam zamontuję, to wtedy zamieszczę info od siebie

Aha, jeszcze jedno: te kostki to mają być tymi "wąsami" do góry, czy do dołu montowane. W opisie montażu w Punto (link był w tym wątku) "wąsy" były skierowane do góry, natomiast w mojej Linie, kostki po stronie pasażera (do których wkręconyjest uchwyt) mają "wąsy" na dół. A może jest to bez znaczenia?
Fiat Linea Dynamic:
+ DRL
+ klimatronik
+ tempomat
+ DRL