[1.4] Co to może być... od czasu do czasu wyje
-
- Nowy
- Przebieg: 45000
- Silnik: 1.4 8v
- Rocznik: 2008
[1.4] Co to może być... od czasu do czasu wyje
Od jakiegoś czasu po uruchomieniu silnika spod maski dobiega dziwny odgłos coś w rodzaju swistu - wycia nie wiem jak to okreslic. Przy dodawaniu gazu dzwięk się nasila. JAk wyłącze silnik i uruchomie od nowa przestaje. Ostatnio zauważyłem to dopiero przy zmianie biegu z 1 na 2 i nagłym przygazowaniu. Odgłos jest głośny i wyrażny ale nie wiem co to moze być. Sprężarka klimy w tym czasie wyłączona, wentylatror wymieniali jakieś 1,5 roku temu.
Czy mozecis coś pomóc albo zasugerowac. Problem w tym ze jak podjade do moechanika to pewchowo nic sie nie dzieje. Wyjedzam niegługo w podróg i wolałbym nie szukać serwisu po drodze.
Pozdrawiam Wszystkich
\Fifawka
Czy mozecis coś pomóc albo zasugerowac. Problem w tym ze jak podjade do moechanika to pewchowo nic sie nie dzieje. Wyjedzam niegługo w podróg i wolałbym nie szukać serwisu po drodze.
Pozdrawiam Wszystkich
\Fifawka
-
- Nowy
- Przebieg: 45000
- Silnik: 1.4 8v
Dzięki alternator namierzyłem nie jest tak zle ze mną ale od góry nic nie widać. Czy to mozliwe ze przy 45000 takie jaja sie dzieją?. Te 400 to za używany czy nowy? Rozumiem ze jest mus żeby to wymienić.Takie objawy dzieją się rzadko ale widzę problem. POdjade jutro do serwisu u siebie poglądają chłopaki. Swoją drogą nie widziałem żadnego tematu na forum odnośnie możliwości Linki co do ciągnięcia przyczep kempingowych czy istnieje takowy? Chciałbym troszkę sie dowiedzieć na ten temat>
- mwas
- Prezes
- Przebieg: 98000
- Silnik: 1.4 MultiAir 170 KM
- Rocznik: 2010
- Podziękował: 344 razy
- Otrzymał podziękowań: 957 razy
- Kontakt:
W sumie nie kojarzę takiego tematu, nikt z nas chyba jeszcze przyczepy nie ciągnął, ale ja nie widzę problemu, trzeba tylko hak założyć a o tym już gdzieś było.Fifawka pisze:Swoją drogą nie widziałem żadnego tematu na forum odnośnie możliwości Linki co do ciągnięcia przyczep kempingowych czy istnieje takowy?
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 170 KM
- Kuzyn_z_Sosnowca
- klubowicz
- Przebieg: 144000
- Silnik: T-Jet z gazem
- Podziękował: 219 razy
- Otrzymał podziękowań: 375 razy
- ślimak
- Administrator
- Przebieg: 7000
- Silnik: 2.0 HYBRID
- Rocznik: 2022
- Podziękował: 553 razy
- Otrzymał podziękowań: 441 razy
- Kontakt:
Niestety używka (tyle widziałem dziś na allegro, są i po 100 zł)i tu też nie ma pewności, że będzie dobry.Fifawka pisze: Te 400 to za używany czy nowy
Tu poczytasz więcej o tym problemie http://www.lineaklubpolska.pl/viewtopic.php?t=1286" onclick="window.open(this.href);return false;