Pęknięta kratka nawiewu powietrza

Awatar użytkownika
Sebastian
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 35000
Silnik: 1.4 16v
Rocznik: 2017
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Pęknięta kratka nawiewu powietrza

Post autor: Sebastian »

Dziś zauważyłem że mam pękniętą kratkę nawiewu powietrza konsola centralna.Koledzy i koleżanki sprawcie czy wasze Linki nie mają podobnego problemu.Ja swój rozwiązałem za pomocą kleju jak na razie jest OK.Na alegro taka konsola kosztuje 50 do 150 zł tylko że z Grande ciekawe czy pasuje bo do Linki nie było.Po tej operacji czuję się jak McGaywer
Awatar użytkownika
Sebastian
klubowicz
klubowicz

Możliwe że to przez ten zapach sam taki posiadam trzeba będzie pomyśleć o tym by go usunąć zanim mam jeszcze drugi nawiew OK.Strasznie te plastiki są słabe.
Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 217000
Silnik: 2.0 110KM HDi
Podziękował: 104 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy
Kontakt:

Post autor: cichy »

Sebastian, niestety te kratki nawiewu mamy za bardzo delikatne, na środkowej konsoli w lewej sam połamałem łopatki właśnie uchwytem od zapachu, teraz w niej mam uchwyt do nawigacji i się nią nie przejmuje. Natomiast kratka nawiewu od strony drzwi kierowcy sama się rozpadła, ten wihajsterek od sterowania kierunkiem łopatek sam wypadł i łopatki są w rożnych kierunkach ustawione, od czasu do czasu łopatki sterujące kierunkiem nawiewu sam ustawiam żeby były równo :)
Sympatyk forum :-)
Awatar użytkownika
Sebastian
klubowicz
klubowicz

Jak na razie inne kratki są w porządku. Coraz więcej niespodzianek sprawiają nam nasze LINKI.
Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Kontakt:

Sebastian pisze:Coraz więcej niespodzianek sprawiają nam nasze LINKI.
i to praktycznie w większości są to pierdołki które są mało dopracowane. Takt to jest z masówkami :smutny
Awatar użytkownika
Sebastian
klubowicz
klubowicz

Masz rację jak nie listwy odchodzące na dachu to znów falowanie obrotów to zaś inne rzeczy które można wymieniać no cóż po prostu trzeba się z tym pogodzić :bezzdania
Awatar użytkownika
fl99601
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 42000
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2007

Post autor: fl99601 »

Grzesioklb pisze:U mnie bylo podobnie. Ale sam kratke polamalem wciskajac zapach AMBI. Bylo to na gwarancji wiec wymienili
Ps: Oczywiscie w serwisie nie wspomnialem iz sam ja polamalem :-)
U mnie była ta sama sytuacja. Kratki są bardzo delikatne. Boję się mocniej zamknąć drzwi :)
ENDRIU
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 0
Silnik: 1.4 8v
Rocznik: 2008
Podziękował: 6 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: ENDRIU »

Te nieszczęsne kratki zostały chyba poprawione,u mnie wymieniono na gw.lewą oraz obydwie środkowe niby dalej plastikowe ale nie są takie/suche? nie bardzo wiem jak to nazwać/są takie bardziej gumowate,tak czy i inaczej po wymianie nie pękają.
Awatar użytkownika
Bernardito
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 102000
Silnik: 1.4 8V
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Bernardito »

To jest jakaś masakra samych pierdółek u nas jest tylke, że szok. Niby to niezbyt znaczące szczegóły, ale razem potrafią wkurzyć:). Sprawdzałem ostatnio jak to wygląda w moim Bravo 97 - uszczelki na dachu leżą jak ulał - zero wypaczeń, wybrzuszeń czy odklejeń - a samochód ma 14 lat! Nigdy nie było problemu z falowaniem obrotów! I nigdy nic nie działo się z kratkami nawiewów! Takie, rzeczy po prostu NIE mogą się zdarzać i tyle. Niby ta sama firma (FIAT), a różnica jakby jakąś chińszczyzę porównać do niemca...
LIVE TO RIDE, RIDE TO LIVE
duskap
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 113000
Silnik: 1,4 T-Jet+LPG
Rocznik: 2008
Podziękował: 4 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: duskap »

Przesadzacie. Tylko pierwsze roczniki miały wadliwe kratki i padały we wszystkich egzemplarzach (chyba, że ktoś miał farta albo ich nie dotyka).
Każda marka i każde auto ma choroby wieku dziecięcego. W każdym aucie jest ich masa. Nie chcecie pierdółek to kupujcie gdy auto jest już 3 lata na rynku.
lynyrd
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 85000
Silnik: 1,3 mjet emotion
Podziękował: 1 raz

Post autor: lynyrd »

panowie nie straszcie mnie , jestem swiezym posiadaczem ,czy mnie tez to czeka?
Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Kontakt:

duskap, masz rację każde autko ma wady, ja polubiłem to autko i tymi pierdołkami nie zawracam sobie głowy
duskap pisze:Każda marka i każde auto ma choroby wieku dziecięcego. W każdym aucie jest ich masa. Nie chcecie pierdółek to kupujcie gdy auto jest już 3 lata na rynku.
W moim przypadku to właśnie przez te pierwsze dwa lata coś się sypało jak minęło 2-latka i gwarancja autko mi już nie nawala a jeżeli mi coś nawali podchodzę do tego już na luzie :luzak
Awatar użytkownika
Bernardito
klubowicz
klubowicz
Przebieg: 102000
Silnik: 1.4 8V
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Bernardito »

duskap, to nie jest kompletnie nowy samochód a Fiat jednak projektuje i produkuje samochody już jakieś ponad 100 lat, nie? Chyba nie uczą się z modelu na model jakie kratki zakładać? Akurat w Lince to większość takich bzdur nie powinno się pokazywać z racji wcześniejszego GP. Wiem, że jesteś zakochany w swoim bolidzie i w ogóle marce :):):), ale trochę więcej obiektywizmu:) Pozdrawiam Ps. Bravo weszło w 95 mój jest z 97 więc Twoja teoria o kupnie po 3 latach od wprowadzenia na rynek się nie do końca trzyma kupy:)
LIVE TO RIDE, RIDE TO LIVE
Awatar użytkownika
Sebastian
klubowicz
klubowicz

duskap pisze:Nie chcecie pierdółek to kupujcie gdy auto jest już 3 lata na rynku.
Myślisz że to wystarczy wątpię w to zawsze się jeszcze coś znajdzie.Ja nie narzekam.Wiedziałem że to auto jest nowe na rynku i takie rzeczy się mogą przydarzyć ale ogólnie to wkurza.
Awatar użytkownika
cichy
klubowicz
klubowicz
Kontakt:

Bernardito pisze:Fiat jednak projektuje i produkuje samochody już jakieś ponad 100 lat
zauważ że Fiat jest bardziej dostępny dla przeciętnego zjadacza chleba, coś za coś za niższą ceną autka idą gorszej jakości materiały itp. nie ma co się martwić.
lynyrd pisze:panowie nie straszcie mnie , jestem swiezym posiadaczem
Ja bym się nie martwił na Twoim miejscu, przykład Linka Tomka, bez awaryjne autko
lynyrd pisze:czy mnie tez to czeka?
niekoniecznie ale przynajmniej dzięki temu forum będziesz wyczulony na pewne rzeczy. Linea nie jest taka straszna
ODPOWIEDZ