mogę się wypowiedzieć odnośnie odmy, niby miała być już ulepszona kierownik ASO powiedział mi że tak naprawdę ona nie jest lepsza, kiedyś były zbrojne siateczką a tera już nieCoval pisze:To że poduchy i odboje "są w tym roku lepsze" słyszę odkąd powstało to forum.
Trzy lata minęły...
- Bernardito
- klubowicz
- Przebieg: 102000
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Bernardito
- klubowicz
poważnie? hmm to mi gościu coś wciskał jakieś kity
[ Dodano: |25 Mar 2011|, o 15:41 ]
A co powiecie na to:
Silnik krokowy dla Fiat Linea, zwany też nastawnikiem biegu jałowego, służy do regulacji obrotów biegu jałowego i umiejscowiony jest najczęściej w pobliżu przepustnicy. Jest to mały i bardzo precyzyjny silnik elektryczny (choć bywają też silniki krokowe z pokrętłem), który za pomocą jednostki sterującej wtryskiem paliwa reguluje odchylenia przepustnicy, ustalając jej optymalne położenie. W samochodach Fiat Linea z elektryczną przepustnicą, silnik krokowy nie występuje. W skład silnika krokowego wchodzą wirnik wzbudzenia, złącza do elektrycznego zasilania oraz obrotowy zawór. Producenci: Bosch, Hella, VDO Siemens
[ Dodano: |25 Mar 2011|, o 15:44 ]
Nie jestem już sam pewien. Kto ma elektryczną przepustnicę? Chyba 16V, czy tak?
[ Dodano: |25 Mar 2011|, o 15:41 ]
A co powiecie na to:
Silnik krokowy dla Fiat Linea, zwany też nastawnikiem biegu jałowego, służy do regulacji obrotów biegu jałowego i umiejscowiony jest najczęściej w pobliżu przepustnicy. Jest to mały i bardzo precyzyjny silnik elektryczny (choć bywają też silniki krokowe z pokrętłem), który za pomocą jednostki sterującej wtryskiem paliwa reguluje odchylenia przepustnicy, ustalając jej optymalne położenie. W samochodach Fiat Linea z elektryczną przepustnicą, silnik krokowy nie występuje. W skład silnika krokowego wchodzą wirnik wzbudzenia, złącza do elektrycznego zasilania oraz obrotowy zawór. Producenci: Bosch, Hella, VDO Siemens
[ Dodano: |25 Mar 2011|, o 15:44 ]
Nie jestem już sam pewien. Kto ma elektryczną przepustnicę? Chyba 16V, czy tak?
LIVE TO RIDE, RIDE TO LIVE
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
u mnie tego silniczka nie ma, gościu z ASO mi powiedział że jak bym miał ten silniczek to nie miał bym problemu z przepustnicą i jej zawalaniem mazią, przynajmniej w Active nie wiem jak w innych wersjach. Wszystko sterowane elektronicznie.Bernardito pisze: Jest to mały i bardzo precyzyjny silnik elektryczny
Ostatnio zmieniony 25 mar 2011, 16:02 przez cichy, łącznie zmieniany 2 razy.
Sympatyk forum :-)
- Bernardito
- klubowicz
- cichy
- klubowicz
- Przebieg: 217000
- Silnik: 2.0 110KM HDi
- Podziękował: 104 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
- Kontakt:
wyczyścili ci przepustnicę na koniec zresetowali ustawienia komputera, bez resetu falowały by nadal wiem to z własnego doświadczenia i dlatego nie falują, zresztą jak mamy dodatnie temperatury to falowania nie powinieneś mieć chyba że coś rzeczywiście masz spierniczoneaixen pisze:przed "czyszczeniem" obroty "falowały" teraz już nie
Sympatyk forum :-)
- Bernardito
- klubowicz
Dokładnie tak. Zgadzam się w 100% z przedmówcą! Jak to wyrazić w trzech słowach? hmm - Dać mu wódki!!! :)
[ Dodano: |25 Mar 2011|, o 18:03 ]
pawe1_c, Odnośnie: gościu z ASO mi powiedział że jak bym miał ten silniczek to nie miał bym problemu z przepustnicą i jej zawalaniem mazią -
To nie do końca tak jest, falowanie obrotów to też problem samochodów wyposażonych jeszcze w silnik krokowy. Być może efekt byłby później.
[ Dodano: |25 Mar 2011|, o 18:03 ]
pawe1_c, Odnośnie: gościu z ASO mi powiedział że jak bym miał ten silniczek to nie miał bym problemu z przepustnicą i jej zawalaniem mazią -
To nie do końca tak jest, falowanie obrotów to też problem samochodów wyposażonych jeszcze w silnik krokowy. Być może efekt byłby później.
LIVE TO RIDE, RIDE TO LIVE
- Bernardito
- klubowicz