Po zakupie woda swobodnie przepływała pod tym czarnym plastikiem (żółta linia przerywana) i wypływała dołem. Niestety, jako że auto stoi "pod chmurką", nazbierało się tam trochę brudu i teraz woda stoi zamiast spływać. Gdy nazbiera się trochę, zaczyna spływać tak jak pokazane czerwoną linią brudząc tym samym zderzak. Nie wiem czy mogę je swobodnie rozkręcić i przeczyścić wszystko.
Kanał odprowadzający wodę z okolic tylnych lamp
Kanał odprowadzający wodę z okolic tylnych lamp
Hej, czy ktoś zabierał się za czyszczenie "kanału" który odprowadza zbierająca się wodę w okolicach tylnych lamp? Poniżej fota dla zobrazowania problemu:
Po zakupie woda swobodnie przepływała pod tym czarnym plastikiem (żółta linia przerywana) i wypływała dołem. Niestety, jako że auto stoi "pod chmurką", nazbierało się tam trochę brudu i teraz woda stoi zamiast spływać. Gdy nazbiera się trochę, zaczyna spływać tak jak pokazane czerwoną linią brudząc tym samym zderzak. Nie wiem czy mogę je swobodnie rozkręcić i przeczyścić wszystko.
FIAT Tipo SW Business Lounge T-Jet 1.4 @ 120KM
- Bernardito
- klubowicz
- Przebieg: 102000
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Nie pamiętam dokładnie, ale chyba przy zmianie żarówek, czyli wykręcaniu całego klosza lampy można to zrobić, bo odchodzi z lampą - ale głowy nie dam:). Chyba nie warto wcześniej się za to brać niż przy okazji wymiany żarówek, bo jak wiadomo trochę się trzeba z tym pobawić przez cudownie zaprojektowany dostęp do śrub klosza. Sam brud na zderzaku nie byłby dla mnie motywatorem, no chyba że woda jakimś cudem dostaje się do bagażnika.
LIVE TO RIDE, RIDE TO LIVE
- Bernardito
- klubowicz
- Przebieg: 102000
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz