Witam, mam pytanie. Czy orientuje się ktoś dlaczego może nie działać sterowanie szybami od strony kierowcy? Zauważyłem ten fakt wieczorem - brak podświetlenia przycisków sterowania szyb przednich od strony kierowcy. Na szczęście stało się tak przy zamkniętych więc nie zostałem z wietrzeniem:)
W między czasie miałem komunikat o spaleniu żarówki prawy tył. Po wymianie (proces ten w naszych Linkach jest hitem:), już samo to, że w instrukcji są opisane 2 śruby a są 3:)) okazało się, że znowu działają. Niestety chwilowo i na drugi dzień znowu zauważyłem brak działania. Miał ktoś podobny problem? Myślałem że to bezpieczniki ale sprawdziłem i nie mam spalonego. Z góry dzięki za pomoc. Pzdr
Nie działające sterowanie otwierania/zamykania szyb
- Bernardito
- klubowicz
- Przebieg: 102000
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Bernardito
- klubowicz
- Przebieg: 102000
- Silnik: 1.4 8V
- Rocznik: 2007
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dzięki - spróbuję i dam znać
[ Dodano: |13 Mar 2011|, o 17:45 ]
Mi chodziło o to że po wymianie spalonej żarówki szyby zaczęły chodzić na nowo - cud:), ale niestety chwilowy. Pewno to aku - muszę wymienić ten fabryczny badziew:)
[ Dodano: |13 Mar 2011|, o 21:59 ]
Już jest rozwiązanie:) Na 99.9% będzie to wiązka przy drzwiach. Przy pewnym położeniu drzwi przyciski się świeciły a przy innym już nie. Z ogrzewaniem lusterka może być podobnie. Jakieś kabelki się uwaliły i tyle. Czeka mnie pewno wizyta w warsztacie i koszty.
Pozdro i dzięki wszystkim za rady
Dodano: |17 Mar 2011|, o 12:15
Sprawa się rozwiązała - tzn. po dzisiejszej wizycie w warsztacie. Okazało się, że dwa kabelki przerwane przy kostce - jeden od sterowania szybami, a drugi od ogrzewania lusterka. Wszystko działa - pytanie jak długo wytrzyma ale trzymam kciuki. Na razie się na tym warsztacie nie zawiodłem.
[ Dodano: |13 Mar 2011|, o 17:45 ]
Mi chodziło o to że po wymianie spalonej żarówki szyby zaczęły chodzić na nowo - cud:), ale niestety chwilowy. Pewno to aku - muszę wymienić ten fabryczny badziew:)
[ Dodano: |13 Mar 2011|, o 21:59 ]
Już jest rozwiązanie:) Na 99.9% będzie to wiązka przy drzwiach. Przy pewnym położeniu drzwi przyciski się świeciły a przy innym już nie. Z ogrzewaniem lusterka może być podobnie. Jakieś kabelki się uwaliły i tyle. Czeka mnie pewno wizyta w warsztacie i koszty.
Pozdro i dzięki wszystkim za rady
Dodano: |17 Mar 2011|, o 12:15
Sprawa się rozwiązała - tzn. po dzisiejszej wizycie w warsztacie. Okazało się, że dwa kabelki przerwane przy kostce - jeden od sterowania szybami, a drugi od ogrzewania lusterka. Wszystko działa - pytanie jak długo wytrzyma ale trzymam kciuki. Na razie się na tym warsztacie nie zawiodłem.